Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Nincs több találgatás, Alexis Sanchez a Barcelona játékosa!

2011.07.22. 08:25 Unimuck

A Barcelona hivatalos honlapján jelentette be,  megegyezésre jutottak az Udinesevel Alexis Sanchez átigazolásáról. A chilei labdarúgó hétfőn orvosi vizsgálatra érkezik a katalán fővárosba, majd egy 5 éves szerződést ír alá a gránátvörös-kékekkel. A megállapodás szerint az udineiek 26 millió €-t kapnak a fiatal támadóért cserébe, mely összeg további 11,5 millió €-val nőhet Sanchez és a Barcelona közösen elért sikereihez mérten.

A Bajnokok-Ligája címvédőjének trénere, Pep Guardiola dicsérő szavakkal fogadja a dél-amerikai labdarúgót. 

"Sanchez nagyon fiatal még, ennek ellenére három különböző támadópozícióban is tud játszani és a védekezésből is kiveszi a részét." - mondta a katalánok mestere. 

Sanchez a világ legfélelmetesebb támadósorába csöppen, ahol Messi, David Villa és Pedro mellett Xavi és Iniesta is segíti majd a játékát. 

A chilei labdarúgó 2006 óta volt az Udinese játékosa. A Bianconeri 17 évesen, 3 millió €-ért igazolta le a Cobreloatól, majd rögtön kölcsön is adta egy-egy évre a Colo Colonak és a River Platenek. A dél-amerikai támadó 2008-tól három szezon alatt 95 mérkőzésen lépett pályára az Udinese színeiben, legutóbb remek játékkal segítve Bajnokok Ligája szerepléshez az észak-olasz klubot.

Barcelónába szerződése egyben hivatalosan is megnyitja a kaput Bojan Krkic előtt, a spanyol előtt immáron minden akadály elhárult, hogy Rómába szerződhessen.

Szólj hozzá!

Címkék: barcelona udinese sanchez mercato

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr783087693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása