Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Cannavaro: Chiellini az utódom

2011.07.10. 12:45 Unimuck

Ahogy azt már korábban megírtuk, Fabio Cannavaro szögre akasztja cipőjét és visszavonul a profi labdarúgástól. A világbajnok védő ezen apropóból végigvette karrierje legfontosabb történéseit, valamint a jövőjére is kitért. 

"Elhatároztam, hogy fizikai problémáim miatt felhagyok a labdarúgással. Amerikában voltam nyaralni a családommal és akárhányszor futni akartam, a bal térdemben lévő folyamatos fájdalom miatt abba kellett hagynom. Talán ez volt a megfelelő időpont, hogy befejezzem labdarúgó pályafutásomat."

A 37 éves labdarúgó hosszú karrierje legfőbb eseményeire emlékezett vissza.

"Pályafutásom legcsodálatosabb és legfontosabb napja nem kétséges, hogy a berlini győzelem volt. Az egy fantasztikus csapat volt, tele nagyszerű szakvezetőkkel és nagyszerű játékosokkal. Hihetetlen érzés volt magasba emelni a világbajnoki trófeát."

"A legrosszabb élményem kétség kívül a 2000-es EB döntő volt Franciaország ellen. Akkor hadilábon álltunk a szerencsével, de hat évvel később visszaadott mindent a sors."

"A labdarúgásnak köszönhetően csodálatos embereket ismertem meg és barátomnak mondhatom Alessandro Del Pierot, Ciro Ferrarat, Gigi Buffont és Lilian Thuramot. Továbbá ott van Marcello Lippi is, aki rengeteget adott nekem karrierem során és együtt valami kivételes dolgot értünk el."

Cannavaro habozás nélkül Giorgio Chiellinit nevezte meg utódjaként, a Juventusban és a válogatottban egyaránt.

"Chiellini nagyszerű játékos, ő lesz az utódom. Fizikailag nagyon erős játékos és még fiatal, így nagy dolgokat érhet el a Squadra Azzurrával."

A veterán védő elárulta, marad az Al-Ahli csapatánál tanácsadóként, de vissza fog térni Itáliába.

"Olaszországban képzelem el a jövőmet, de nem sietek haza. Az életemben fontos szerepet tölt be az utazás és a családom is boldog Dubaiban. Ez egy fantasztikus hely és a klubom felajánlott nekem egy 3 éves vezetői szerződést."  - mondta Cannavaro.

Szólj hozzá!

Címkék: juventus egyéb cannavaro inter napoli

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr33054626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása