Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Akiről nem lehet nem beszélni: Marco Materazzi

2011.07.08. 16:00 MatteoMessina

Némileg meglepetésként érte a hír pár hete az olasz futball követőit, miszerint az Inter közös megegyezéssel felbontotta Marco Materazzi szerződését. Igaz, hogy az utóbbi években már csak elvétve kapott lehetőséget, a lassan 38 éves Matrix, a neve mégis egybeforrt a klubbal. Marco Materazzi egy olyan jelenség volt a Serie A-ban, aki mellett nem lehetett szó nélkül elmenni, ha szerettük, ha nem.

   

 

Durva belépők és piros lapok:

 

Materazzit a szurkolók soha szünni nem akaró küzdeni tudásáért szerették, a történet árnyoldala mindössze annyi, hogy ez a küzdeni tudás rengeteg brutális belépővel és megannyi piros lappal párosult pályafutása során. Hazáján kívül egyszer játszott, 1998-99-ben az Evertonban, Angliában, ahol 4 piros lapot sikerült összeszednie 27 meccs alatt. A szurkolók nemes egyszerűséggel Hentesnek és Killerazzinak becézték.

 

Aki beverte Cirillo arcát:

2004. februárjában egy Inter – Siena mérkőzésen annak ellenére, hogy hősünk nem lépett pályára, természetesen sikerült főszereplővé válnia."Már a meccs alatt arra bíztatta a társait, hogy rúgjanak le engem, a lefújás után pedig egyszerűen behúzott egyet nekem" – fakadt ki a riporternek a vérző szájú Cirillo.

Cirillo az öltöző folyosón akarta számon kérni Materazzit, amiért arra bíztatta a sajátjait, hogy rúgják föl őt. Matrix azonban válasz helyett nemes egyszerűséggel leütötte Cirillot. Később mikor kérdőre vonták érthetetlen cselekedetéért, azt mondta azért ütött, mert félt, hogy Cirillo fog először ütni. Végül is…

 

 

 

 

 

Materazzit 2 hónapra tiltották el az eset után

 

Akit mellbe fejelt Zidane:

Ki ne emlékezne a 2006-os VB döntő ominózus pillanatára, mikor Zidane lefejelte Materazzit. Hetekig, hónapokig ment a találgatás, hogy mi válthatta ki a francia középpályásból a fejelést. A hivatalos verzió szerint az olasz védő folyamatosan rángatta Zidane mezét, aki odaszólt, hogy ha annyira akarod, akkor meccs után megkapod, mire Marco annyit válaszolt, hogy inkább az a ribanc húgod kéne. Persze megjelent még számos verzió, aki kíváncsi a részletekre, annak ajánlom a következő könyvet: Marco Materazzi: Mit mondtam Zidane-nak? 

Később egy Bayern München-Inter mérkőzés után a németek játékosa, Sebastian Schweinsteiger csak annyit mondott, hogy „már értem, miért fejelte le Zidane Materazzit.” Marco ezen a meccsen sem lépett pályára, mégis sikerült kivenni a részét a győzelemből, a maga sajátos módján, provokációval.

 

 

Aki összeverekedett az edzővel:

2008 tavaszán megdöbbentő kijelentést tett Matrix, mikor elárulta a sajtónak, hogy az akkori Inter edzővel, Roberto Mancinivel egy vita után „fizikai leszámolásra is sor került”.

„Egyszer fizikai leszámolásra is sor került, de továbbra is mindketten a klubban vagyunk, ami azt jelenti, hogy elástuk a csatabárdot. Most már nagyon jól megértjük egymást Mancinivel. Az elején voltak gondok, mivel nem tiszteltük a másikat. Ő akkor került a klubba, s úgy gondolkozott, mint egy játékos, mivel nem volt még jelentős edzői tapasztalata, én meg azt hittem, hogy megváltoztathatom a gondolkodásmódját.”

 

Materazzi alias Silvio Berlusconi:

2010-ben egy Milan elleni győzelem után ismét sikerült a figyelem középpontjába kerülni a kék-feketék védőjének, persze nem a játékával, miután nem is játszott. A diadalt viszont Olaszország miniszterelnökének, Silvio Berlusconinak az álarcában ünnepelte. Sokakból felháborodást váltott ki ez a cselekedet (is).

 

 

 

 

 

 

 

Materazzi és a vizes bödön:

A 2011-es Olasz Kupa döntőt is sikerült sajátos módon megünnepelnie a nerazzurri ikonjának. Nevezetesen leöntötte a Rai Sport riportereit. Amiről másnap reggel az Azzurri blog számolt be először kis hazánkban.

 

Materazzi üzent a Juventusnak:

A 2010-es Bajnokok ligája győzelem után egy olyan pólóban ünnepelt, amely őt ábrázolta a BL serleggel, a felirat mellé pedig a következő volt: „Ezt is el akarjátok tőlünk venni?” Utalva a Calciopoli botrányra és az azóta is tartó feszültségre a Juventus és az Inter között.

 

 

 

 

 

 

 

 

Néhány érdekesség:

- Marco Materazzi a 2006-os Világbajnokság legtetováltabb játékosa volt. Testén már alig akad szabad bőrfelület.

 

 

 

 

- Gyerekként nagy Lazio drukker volt.

- Egyik fia a városi rivális, a „fő ellenség” AC Milan csapatának szurkol.

- Mourinho egyik kedvence volt. A 2010-es BL döntő előtt állítólag Matrixnak küldött egy sms-t Németországból, mikor megfigyelte a Bayernt. „Itt vagyok Németországban Marco, 2-0-ra fogjuk verni a Bayern Münchent a döntőben.”

- Mourinho egyébiránt az utolsó percekben pályára küldte Materazzit a döntőn, állítólag azt ordította a világbajnok védőnek, hogy „ott voltál a VB döntőn, ott leszel ezen a kurva BL döntőn is!”

 

 Materazzi és Mourinho egymás vállán sírnak, mikor a portugál elhagyta az Intert.

 

Igazságtalanságnak tartanám kihagyni a felsorolásból, hogy Materazzi többszörös olasz bajnok, kupa győztes, Bajnokok ligája győztes, valamint világbajnok. A 2006-os VB döntőn az ő góljával egyenlített Olaszország a franciák ellen, majd később a büntetőpárbajban sem hibázott. Védő létére rengeteg gólt lőtt, köztük nem egy olyat, amiről néhány csatár csak álmodozik. A 2006-2007-es szezonban a Serie A legeredményesebb védője volt, 10 góllal. Különösen közvetlen kapcsolatot ápolt a szurkolókkal, akiknek egyik legnagyobb kedvence volt az őrült olasz, valamint csapattársai is imádták. 

„Óriási veszteség. Nekem olyan volt, mintha a bátyám lenne, rengeteget segített a beilleszkedésben. Nagatomo nagyon szomorú lesz. Mostantól kivel fog szórakozni az öltözőben?” – nyilatkozta Andrea Ranocchia.

Marco Materazzi követett el akkora tahóságokat, amiket még a legnagyobb rajongói sem tudnak letagadni, ugyanakkor ritka az az olasz foci rajongó, akinek Marco Materazzi soha nem csalt mosolyt az arcára, legyen szó akár a VB döntőn szerzett góljáról, akár valamelyik tréfájáról. Kinek örömére, kinek bánatára, de jövőre kevesebb lesz a Serie A. Egy Marco Materazzival.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: inter olasz labdarúgás marco materazzi

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr203050071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása