Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Ibrahimovic, a médiahuszár

2011.06.21. 14:04 Unimuck

Zlatan Ibrahimovic egy külön fogalom lehetne a futball szótárában. A támadó akár a pályán mutatott zseniális megmozdulásaival, akár durva belépőivel, akár furcsa humorával vagy csak egyszerűen híres klubhűségével, de folyton folyvást a sportmédia középpontjában szerepel. Ez alól nem volt kivétel a 2010/2011-es idény sem, ami rögtön azzal indult, hogy a korábban a Juventust és az Intert is megjárt labdarúgó mit sem törődve az ősi rivális klubok lelkivilágával, egy évnyi barcelónai kiruccanás után gondolkodás nélkül aláírt az AC Milan csapatához.

Az olasz média persze csípi az ilyet és hamar ki is figurázta Zlatan klubváltását:

 

 

Amilyen gyorsan megutálták Ibrát a vérmes Nerazzurri drukkerek, olyan gyorsan szívükbe zárták a Milan szimpatizánsai. Nem véletlen persze mindez, az egykoron még rettegett ellenfél már a Rossonerit erősítette, sőt, a hátán cipelte, egyenesen a tabella élére repítve. A svéd támadó góljai és gólpasszai élményszámba mentek, elég csak az első Milan mezben szerzett bajnoki góljára gondolnunk vagy a Brescia ellen nemes egyszerűséggel 115 km/órás sebességgel a vendégek kapujába zúdított bombájára visszaemlékeznünk, de talán a legszebb találata a Fiorentina elleni ollózós gólja volt mind közül. Hasonlóan csodás, akrobatikus mozdulattal számtalan gólt lőtt már korábban is a most 29 éves támadó, de ez nem feltétlenül tetszett mindig az olasz publikumnak. Az Ibra-varázslat a 2004-es Európa-bajnokságról speciel Olaszország búcsúját jelentette.

A gyors beilleszkedés megnyugvást hozott a malmöi születésű támadónak, levetkőzve jófiú modorát visszarázódott igazi énjébe és 2010/2011 egy jó része verekedéseitől, balhéitól, durva megmozdulásaitól volt hangos. Csapattárs vagy ellenfél?? Zlatannak mindegy:

 

 

 

Antonini nem is mehetett el a történtek mellett szó nélkül, kifigurázta csapattársát, akit különösebben nem érintett meg a hátvéd gyermeteg próbálkozása.

 

 

Ezek után nem csoda, hogy az olasz takewondo válogatott tiszteletbeli tagjává választotta a svéd játékost.

De hát Ibrahimovic sosem volt egy jófiú. :)

 

 

A régi képsorok láttán kiderül az is, hogy Ibrahimovic nem az a feledékeny típus. Az olasz futball egyik leghírhedtebb mészárosa, Marco Materazzi 2006-ban kiosztott Zlatannak egy csúnya csomagot még Juvés korában. Utána csapattárs lett a két jómadár, de Ibra nem felejt, 5 év után törlesztett.

 

 

Mindezek után jöhetett a Milan történetének 18. Scudettója és a bajnoki cím ünneplése, aminek igen fura módját választotta a svéd támadó, kinyilvánítva Cassano felé szeretetét, persze Antonio értette a viccet.

 

 

Mint ahogyan mi is; Zlatan Ibrahimovic, mi így szeretünk! :)

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb milan inter ibrahimovic zlatan

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr273002772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása