Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Az Inter hódította el az Olasz Kupát, Eto'o és Sneijder volt a különbség!

2011.05.29. 23:19 MatteoMessina

Az Olasz Kupát övező szezonbeli érdektelenség ellenére telt ház előtt csaphatott össze a római Olimpico Stadionban az Inter és a Palermo. A Coppa Italia elhódítása mindkét együttesnek presztízs kérdés volt, a Palermo első fontos címét szerezhette volna meg történelme során, míg az Inter immáron hetedszer ünnepelhetett volna kupagyőzelmet, de számukra talán fontosabb volt ennél, hogy némi gyógyírként szolgáljon az esetleges diadal a szurkolók sebeire, egy rosszul sikerült szezon végén.

Nem estek egymásnak a csapatok a kezdő sípszót követően, néhány kisebb-nagyobb helyzettel inkább a déliek domináltak. Dicséret illeti a rózsaszínek védőjátékát, hiszen az Inter sokáig a tizenhatos közelébe is alig tudott eljutni. Az előzményeket figyelembe véve némiképp váratlanul érkezett a 26. percben Sneijder forintos labdája és Eto’o higgadt befejezése. 1-0 az Internek. A Palermo becsületére legyen mondva, hogy nem törtek meg a bekapott gól után, de nem tudták egalizálni az eredményt az első félidőben, így a kék-feketék vonulhattak előnnyel az öltözőbe.

A második félidő is szicíliai helyzetekkel folytatódott, Delio Rossi Miccolit is bevetette, kinek révén még veszélyesebbé váltak a Palermo támadásai. Azonban hiába az egymást követő lehetőségek, megtörtént ugyanaz, ami az első félidőben, nevezetesen a 76. percben Sneijder ugratta ki kameruni csapattársát, Eto’o pedig most sem hibázott. 2-0. Mikor már-már azt hittük, hogy nem fog történni semmi, a palermói Munoz szépített két perccel a rendes játékidő vége előtt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gól egy jogtalan szöglet után született, hiszen kirúgásnak kellett volna következnie. Pár perccel később Munoz mehetett zuhanyozni, miután kiállította őt a játékvezető, a szabadrúgás jogos volt, a piros túlzás. Eto’o egy centire volt a mesterhármastól, ugyanis szabadrúgása a felső lécről pattant ki.  A 92. percben aztán a csereként beálló Diego Milito adta meg a kegyelemdöfést, a végig szimpatikusan küzdő Palermonak, kellett hozzá a szintén csereember Pandev harciassága is. A „herceg” ezzel be is állította a végeredményt. A nerazzurrinak pedig sikerült valamelyest kiengesztelni szurkolóit, azok után, hogy a BL-ben csúnyán elvéreztek, a bajnokságban pedig alulmaradtak a városi riválissal szemben, az idei szezon során. Leonardo edzői pályafutásának első sikere a ma esti kupagyőzelem.

 

INTERNAZIONALE - PALERMO: 3-1

Stadio Olimpico, Roma

Gólszerzők: S.Eto'o 26', 76', D. Milito 90' ill. Munoz 88'

Kiállítás: Munoz 90'

 

képek: gazzetta.it ill. corrieredellosport

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: etoo inter coppa italia palermo

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr102942103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása