Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Bajnokok Ligája: Lazio vagy Udinese?

2011.05.16. 13:30 MatteoMessina

A hétvégén esedékes utolsó forduló legnagyobb kérdése immáron egyértelműen az, hogy a Lazio vagy az Udinese lesz a befutó, ami a negyedik – Bajnokok Ligája selejtezőt érő – helyezést illeti. A Milan, az Inter és a Napoli már biztosan képviselik Olaszországot a BL-ben. A Serie A-ban -  idén utoljára - nem csak az első három hely jelenthet indulást a legrangosabb európai kupasorozatban. A negyedik pozícióban végző együttes selejtezőn vívhatja ki a részvételt.

Sokáig úgy tűnt, hogy gyenge szezonja ellenére a Roma ismét odaérhet az első négybe, de miután vasárnap kapituláltak a Catania otthonában, végleg kiszálltak a küzdelemből. A Lazio egész szezon során stabil, kiszámítható teljesítményt nyújtott, végig a BL-t érő pozícók között lavírozgattak, szerencsétlenségükre pont az utolsó hetekben kezd kicsúszni a lábuk alól a talaj. Ezzel ellentétben az Udinese egy borzasztó rajt után lehengerlő tavaszt produkált és szép lassan megérkezett a Lazio nyakára. Nem túlzás fordulópontnak nevezni a 36. fordulóban megrendezett Udinese-Lazio mérkőzést, amelyet megelőzően a Lazio állt a 4. helyen 60 ponttal, az Udinese pedig az 5. helyen 59 ponttal, tehát egyetlen árva pontocska választotta el egymástől a két gárdát. Az Udinese végül 2-1-re tudott diadalmaskodni egy izgalmakban gazdag rangadón, így két ponttal ellépett a fővárosi brigádtól. A hétvégén mind a Lazio, mind az Udinese magabiztosan húzta be a saját meccsét, így nem változott a különbsé. (Lazio-Genoa: 4-2, Chievo-Udinese: 0-2) 

A döntés az utolsó fordulóra maradt. Az égszínkék alakulat Leccebe látogat, ahol már nem elvárás a győzelem, miután sikerült kiharcolni a bennmaradást a Giallorossinak. Az Udinese pedig hazai pályán fogadja azt a Milant, amely már bajnok. Az első forgatókönyv alapján mindkét csapat ellenfelének tét nélküli a meccs és nem fűződik ahhoz érdekük, hogy keresztbe tegyenek a Lazionak illetve az Udinesenek, ez alapján a sasok és a zebrák is begyűjtik a három pontot és a tabella változatlan marad. Előfordulhat viszont az is, hogy a Lecce még egyszer meg akarja köszönni a szurkolóinak, hogy kitartottak mellettük és egy győzelemmel búcsúznának az idei szezontól, valamint a Milan sem hagyja büntetlenül, hogy négyet rúgott az Udinese a San Siroban, kétségkívül ez lenne az izgalmasabb verzió. Bárhogy is alakuljon, innentől az Udinese kezében van az ász, csak ők ronthatják el. A lazialék pedig reménykedhetnek, hogy mindkét mérkőzés számukra kedvezően alakul.

Arról a kérdésről pedig, hogy a Lazio vagy az Udinese indulása lenne-e jobb az olasz focinak? Úgy hiszem, ahogy senki másnak, úgy nekem sem tisztem erről dönteni, ezt megválaszolni. A Bajnokok Ligája világában nagyon sokszor dönt a pillanatnyi forma, a sorsolás, a szerencse, ezáltal megjósolhatatlan, hogy egy adott klub mennyire fog villogni vagy éppen leszerepelni ebben a sorozatban. A Lazio nagyobb névnek számít Európában, mint az Udinese, ezért talán mondhatnánk, hogy a BL indulás esetén könnyebben akad egy-két nevesebb hal a hálójukba és erősebb kerettel vághatnának neki a kettős terhelésnek, valamint az Udinese kevésbé kiszámítható. Pont a kiszámíthatatlanság miatt viszont meglepetést is okozhatna a BL-ben az udinei alakulat, akik ez esetben akár egyben tarthatnák keretüket és néhány okos igazolással meghosszabbíthatnák a kispadjukat. Bármely csapat fut neki a selejtezőnek, nem hinném, hogy egy év múlva a Sampdoria sorsára jutnának. Aztán ki tudja, hiszen a futballban bármi megtörténhet, nem de? Pont ezért lenne felelőtlenség kijelenteni, hogy az olasz labdarúgásnak ez vagy az a csapat Bajnokok Ligájás szereplése tenne jót.

 

2 komment

Címkék: bajnokok ligája lazio olasz labdarúgás udinese

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr42907825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.05.16. 16:52:33

Minden szavaddal egyetértek. Reménykedek a kevéssé valószínű, de lehetséges bravúrban, ám ha marad minden így, akkor őszintén fogok nektek gratulálni.

Apropó: Bambino és Matteo egy és ugyanaz a személy? :) Kicsi a világ.

MatteoMessina 2011.05.16. 16:58:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Bizony-bizony :) bár az azzurri blog és egyéb teendőim mellett egyre kevésbé tudom frissíteni a friulani oldalt.
süti beállítások módosítása