Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Örömünnep Nápolyban, 21 év után ismét a BL-ben a Napoli!

2011.05.15. 23:16 MatteoMessina

 

A 37. forduló zárómérkőzésén és egyben rangadóján a Napoli teltház előtt fogadta az Intert. A tét nem volt kisebb, mint hogy levágja-e szakállát a Napoli elnöke avagy sem, abban az esetben ha egy pontot szerez csapatuk, megválik tőle, bár kikötésként hozzátette, hogy erre minimum 10 ezer szurkolónak kell őt megkérnie. A mérkőzés kezdetén egy transzparensen tudatták a nápolyi ultrák Aurelio de Laurentiis úrral, hogy legalább 60 ezer szurkoló kéri erre.

Az Internél a Ranocchia-Materazzi védőpáros kezdett, ami némi aggodalomra adhatott okot az interistáknak, bár Cavani távollétében kevésbé kellett félteni Materazziékat. Az első tizenöt perc nagyobb helyzet nélkül telt el, így némiképp váratlanul érte a publikumot, mikor negyed óra után Eto’o bombázott a kapu jobb oldalába, megszerezve a vezetést a nerazzurrinak. Ezután próbálta a hazai csapat uralni a játékot mégis az Internél volt többet a labda, ráadásul Maicon telibe találta a kapufát pár perccel az első félidő vége előtt. Dicséret illeti az Inter olasz védőpárosát, akik az előítéletekkel szemben remekül oldották meg a feladatukat. Egészen az első félidő hosszabbításáig, amikor is a Napoli tartalékembere, Zuniga talált a hálóba némi kavarodás után.

Aki nehezen tud elaludni, annak tökéletes program volt a mérkőzés második félideje. A legizgalmasabb pillanat talán Walter Samuelnek, a kék-feketék argentin védőjének a pályára lépése volt, miután térdsérülése miatt több, mint fél év kihagyás után térhetett vissza. A két csapat játékosai ennél látványosabban aligha adhatták volna a nézők tudtára, hogy mennyire elégedettek az egy-egyes döntetlennel, ugyanis a világ minden kincséért sem akartak már komolyabb támadásokat indítani. Az utolsó percekben a kamerának nem volt nehéz jó ízűen szundikáló nézőket találnia, és ez nem vicc.

A mérkőzés végeredménye maradt 1-1. Az Inter az ezüstérmét biztosította be ezzel, a Napoli pedig a harmadik helyét, ami automatikus BL indulást jelent számukra, cirka 21 év után. A mai fordulóban az is eldőlt, hogy a Sampdoria csapata búcsúzik harmadik kiesőként az A osztálytól, így gyakorlatilag egyetlen kérdés maradt az utolsó fordulóra: Lazio vagy Udinese?

 

NAPOLI-INTER: 1-1

Stadio San Paolo

 

Gólszerzők: Zuniga 45' ill. Eto'o 15'

 

Holnaptól arcszőrzet nélkül

 

1 komment

Címkék: inter serie a olasz labdarúgás napoli

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr112906903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.05.16. 08:25:24

Minden kétkedésem ellenére a nápolyiak nagyon rászolgáltak erre, még akkor is, ha nem egy meccsen, főleg a hazaiakon érezhető volt a játékvezetői rokonszenv.
A következő lépés az, hogy képesek-e tartani a szintet a BL mellett, illetve akkor is, ha nincs az a helyzet, mint volt ebben a szezonban, és nem minden kulcsjátékos egészséges folyamatosan. Persze nyáron a padra is lehet igazolni bőven, szóval érdekes lesz.

Nyilván nem lesz a Napoli a következő Sampdoria, de érdekes lesz, miként birkóznak meg mindezzel.
süti beállítások módosítása