Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Zanetti: 1000 (!)

2011.05.11. 14:00 Unimuck

Javier Zanetti, az Inter csapatkapitánya ma este ünnepelheti pályafutása 1000. tétmérkőzését, méghozzá a Roma elleni Olasz Kupa elődöntő visszavágóján. Az argentin középpályásnak duplán is emlékezetes lehet a jeles esemény, ugyanis az idegenbeli egygólos sikerével a Nerazzurri jó eséllyel pályázik a döntőbejutásra.

"Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen számot elérhetek. Ez a mérföldkő valóban nagyon fontos számomra. Karrierem során mindig mindent szenvedéllyel tettem, cserébe a labdarúgás sok mindennel megajándékozott."

Zanetti ezzel a mágikus csoportba léphet; Peter Shilton, Ray Clemence, Pat Jennings, Alan Ball, David Seaman, Paolo Maldini, Andoni Zubizarreta, Roberto Carlos és Tommy Hutchinson után ő is az 1000-sek táborát bővítheti. 

"Ezzel a tizedik játékos leszek az örökranglistán, óriási megtiszteltetés ez számomra. Roberto Carlost és Paolo Maldinit mindig is nagyon csodáltam. Maldini rengeteget adott a világ, és Olaszország labdarúgásának, rettentően becsülendő az ő pályafutása és a személye."

Az argentin játékos 33 tétmérkőzést játszott a Talleres, 66 találkozót a Banfield csapatában. 12 alkalommal ölthette magára az argentin U23-as, 140 alkalommal a nagyválogatott mezét. Az Inter színeiben ezidáig 748-szor lépett pályára. 

"A Roma elleni mérkőzés nagyon fontos lesz számunkra, reméljük, hogy ünnepelhetünk a találkozó végén. Az összecsapás után aztán jöhet az 1001., az 1002. mérkőzés is és így tovább, egészen addig amíg el nem jutok arra a pontra, hogy azt mondjam, most már elég." - zárta nyilatkozatát a középpályás.

Javier Zanetti pályafutása során az Interrel 5 Scudettót, 3 Olasz Kupát és 4 Olasz Szuperkupát nyert, továbbá 1 Bajnokok Ligája, 1 UEFA Kupa és egy 1 Klubvilágbajnoki címet is elhódított a Nerazzurrival. 

Szólj hozzá!

Címkék: inter zanetti

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr222895372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása