Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Izgalmakban gazdag vasárnapi játéknap elé nézünk!

2011.05.08. 13:29 MatteoMessina

A múlt héthez hasonlóan ma is hat mérkőzést rendeznek délután, egyet este, egy pedig hétfőre marad. Mind a hét vasárnapi mérkőzést ajánlom az olasz futball kedvelőinek figyelmébe, ugyanis mindegyik komoly téttel bír. Ezek között szerepel az Udinese-Lazio rangadó, amelyet kis túlzással a negyedik hely döntőjének is nevezhetünk, valamint a Genoa-Sampdoria, amely az egyik, hanem a legtüzesebb rangadó Olaszországban, a genovai derbi történelmi rivalizálásra tekint vissza.

 

BOLOGNA-PARMA

15:00

 A Parma kirobbanó formában van az utóbbi hetekben és már meglepetés számba menne, ha kiesnének, de ameddig nem biztosították a bennmaradásukat matematikailag is, addig nem lehetnek egészen nyugodtak, így még biztos nem fogják félvállról venni Amauriék ezt a partit. Nem úgy a Bologna, amely gyakorlatilag fordulók óta az érdektelenség posványában hempereg.

 

BRESCIA-CATANIA

15:00

Vérre menő küzdelem a bennmaradásért. A Brescia utolsó esélye, ha nem nyernek, gyakorlatilag búcsút inthetnek az A osztálynak, de valljuk be, ha sikerül legyűrniük a Catania gárdáját, még akkor is csodának kellene történnie. A Catania a Parmahoz hasonló helyzetben van, egyre távolabb a kiesés szele, de még ők sem bonthatnak pezsgőt.

 

CAGLIARI-CESENA

15:00

Múlt héten a 90. percig úgy tűnt, hogy a Cesena köszöni szépen, de kiszállna a viaskodásból, és a Sampdoria, Lecce, Brescia hármasra hagyná a döntést, a kiesés elkerüléséről, de jött Pazzini és elrontott a már csodálatosnak látszó délutánját a Cesena drukkereknek. Miután így alakult, úgy kell nekik a három pont, mint egy falat kenyér.

 

INTER-FIORENTINA

15:00 

A Fiorentina számára szintén elmúlt a szezon érdemi része, míg az Internek „szépen csillog az ezüst is” alapon még harapni kell, tehát egyértelműen a hazai pályán játszó kék-feketék a mérkőzés esélyesei. Ennek ellenére nem beszélhetünk egy lefutott meccsről, Mihajlovic csapata elkapta a fonalat és igen magabiztosan játszik mostanában, múlt héten a BL pozícióért hajtó Udineset ütötték 5-2 arányban.

 

LECCE-NAPOLI

15:00 

Az egyik legizgalmasabb mérkőzésnek ígérkezik. A Lecce egy támadó szellemű focit játszó, szerethető kiscsapat, míg a Napoli az év meglepetés csapata. Az egyik egy pontra van a 18., bennmaradást érő helyezéstől, a másik egy pontra van a második, biztos BL indulást érő pozíciótól. Hatalmas csata várható.

 

UDINESE-LAZIO

15:00 

Ha azt kérdezi valaki, hogy lehet-e még fokozni? A válasz: lehet. Az Udinese egy remek tavaszi hadjárat után feljött a negyedik helyre, letaszítva a már-már elkényelmesedő Laziot, majd a fővárosi sasok visszaelőzték a zebrákat és az utóbbi időben számtalan alkalmuk lett volna rá, hogy le is szakítsák őket magukról. Az udineiek szerencséjére azonban hiába bukdácsolnak újra a bajnokság végének közeledtével, a Lazio velük együtt teszi ugyanezt. Egyetlen pont a két csapat közötti különbség az égszínkékek javára, egy döntetlennel minden nyitott maradna, ha viszont nem osztozkodnak a pontokon, egyikük kiszáll a BL indulásért zajló küzdelemből.

 

GENOA-SAMPDORIA

20:45 

A hab a tortán. Azt hihetnénk, hogy a Genoanak teljesen mindegy, mi lesz az eredmény, így a tizedik helyen, három fordulóval a vége előtt. Ahogy az azonban lenni szokott, egy városban nem fér meg két klub békében egymás mellett, a Genoa szurkolói kemény magjának pedig a bajnokság megnyerésével érne fel, ha ők taszítanák le a Sampdoriat a kiesést jelentő 18. helyre, ilyen kevéssel a vége előtt. Laczkó  Zsolt csapatának természetesen lesz ehhez egy-két szava, ettől függetlenül szomorú látni, mennyire szétesett a Sampdoria, a Pazzini-Casssano kettős távozásával.

 

Várható keződcsapatok a gazzetta.it oldalán, az alábbi linken tekinthetőek meg: http://www.gazzetta.it/Calcio/prob_form/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr882885707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása