Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Az Udinese a Bajnokok Ligája kapujában! (videó)

2011.05.08. 18:03 MatteoMessina

Parázs mérkőzésen diadalmaskodott az Udinese a Lazio felett, ezzel a negyedik, Bajnokok Ligája selejtezőt érő hely első számú esélyesévé lépett elő. A friuliak történetük során másodszor indulhatnának a legrangosabb európai kupa sorozatban, a 2005/2006-os szezon után. A mérkőzés főszereplője a duplázó udinei ikon, Antonio Di Natale volt. Ezenkívül hat sárga lap, egy piros lap, kapufa és egy kihagyott tizenegyes tarkította a mérkőzést.

A vasárnapi játéknap talán legnagyobb presztízsű mérkőzését hatalmas várakozás előzte meg a két fél részéről, ennek köszönhetően egy parázs hangulatú, izgalmas mérkőzést láthatott a publikum. Az első félidőben az Udinesenek jött ki a lépés. Antonio Di Natale az elején még kihagyott egy hatalmas ziccert, de később nem hibázott, kétszer is bevette az ellen kapuját, a 35. illetve a 42. percben. Korai lett volna lefutottnak tekinteni az összecsapást, ugyanis a Lazio szinte teljes mértékben az irányítása alá vonta a játékot a második játékrészben. Sokáig úgy tűnt, hogy mindez csak meddő mezőfölény, de a 66. percben Angella buktatta a csereként beálló Rocchit a tizenhatoson belül. Kiállítás, tizenegyes. A büntetőt Zarate vállalta el a fővárosiak közül, de középre tartó lövésénél nem mozdult el Handanovic, így maradt a 2-0. Libor Kozak majdnem csoda csere lett, miután tíz perccel később szépíteni tudott, majd többször is a szívrohamot hozta az Udinese szurkolóira, többek között egy kapufára fejelt labdával. A Lazio becsületére legyen mondva, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek az egyenlítésért, de az emberhátrányban játszó udineieknek sikerült kihúzni a mérkőzés végéig. Az eredmény maradt 2-1.

Az Udinese 62 ponttal áll a negyedik helyen, két ponttal megelőzve a Roma és a Lazio csapatát. A jövő héten a Chievo ellen lépnek pályára idegenben, majd a zárófordulóban, a már bajnok AC Milant fogadják. Pozíciójuk megtartása nem tűnik lehetetlen feladatnak, innentől saját kezükben van a sorsuk. A gólkirályt szinte már biztos, hogy ők adják a Serie A-nak, Toto Di Natale személyében, aki ma délutáni duplájával már 30 gólnál jár.

 

UDINESE-LAZIO: 2-1

 

Gólszerzők: A. D. Natale, 35., 42. ill. L. Kozak, 76.

Piros lap: G.Angella, 66.

Mauro Zárate tizenegyest hibázott a 67. percben, 2-0-ás állásnál.

 

A mérkőzés góljai:

 

Szólj hozzá!

Címkék: serie a lazio udinese

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr802887775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása