Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Marchisio hisz még a negyedik hely megszerzésében, de hogyan is érhetne oda a Juventus?!

2011.05.04. 11:00 Unimuck

A Juventus játékosa, Claudio Marchisio még mindig hisz abban, hogy csapata ki tudja harcolni a 4., már BL-selejtezőt érő helyezést. A gyenge tavaszt produkáló Zebrák a szezon hajrájára feleszméltek, Luigi Delneri legényei hét mérkőzés óta veretlenek (4 győzelem, 3 döntetlen), ám még így is csak a tabella 7. pozícióját foglalják el, 4 ponttal lemaradva a BL indulást érő 4. helyezéstől. 

"Egy hónappal ezelőtt talán még mi magunk sem hittük el, hogy mostanra ismét elérhető közelségbe kerül számunkra a Bajnokok Ligája indulás lehetősége. Fej-fej mellett haladunk a riválisainkkal, célunk, hogy megnyerjük a hátralévő mérkőzéseinket, utána meglátjuk mindez mire lesz elég." - nyilatkozta a középpályás.

Nagy esélyt ugyan mi nem látunk arra, hogy testet ölt majd a játékos optimizmusa, de lássuk, hogyan jöhetne össze mégis valahogy a Juventus Bajnokok Ligája indulása.

Kezdjük a Bianconerók számára legfontosabb és egyben legrosszabb hírrel: sorsuk nem a saját kezükben van. A Juventus (56p) előtt álló Lazio (60p), Roma (59p), Udinese (59p) trióból a Lazio 5, a Roma és az Udinese 6 pontnál többet nem szerezhet a hátralévő 3 fordulóban, ekkor egy 100%-os teljesítménnyel (3 győzelem) a torinói csapat mindhárom riválisát megelőzve a 4., BL-selejtezős helyet érő pozícióban zárhatja a 2010/2011-es szezont. 

Amennyiben a 38. forduló végén kettő vagy több csapat végezne azonos pontszámmal, úgy az egymás elleni eredményük alapján rangsorolják őket. Ebben a Juventus az előtte tanyázó trió mindegyik tagjánál jobban áll:

JUVENTUS 2-1 LAZIO
LAZIO 0-1 JUVENTUS
JUVENTUS 1-1 ROMA
ROMA 0-2 JUVENTUS
UDINESE 0-4 JUVENTUS
JUVENTUS 1-2 UDINESE

Így pontazonosság esetén a Zebrák örülhetnének.

A Juventus hátralévő mérkőzései a következők: Chievo (o), Parma (i), Napoli (o)

Ilyen nagy tét mellett Del Pieróéknak kötelező hazai pályán legyőzniük a Chievót. A veronai csapat 7 pontra áll a kiesőzónától, szinte biztos már, hogy jövőre is a Serie A-ban indulhat, így nem kell nagy ellenállással számolnia a torinóiaknak.

A pármai kirándulás már veszélyesebbnek ígérkezik Delneriéknek, pláne úgy, hogy a egy 4-1-es pofonnal a Parma indította meg a téli szünet utáni lejtmeneten a Bianconerit. A hazai csapat 6 pontra van a kieső zónától, féllábbal már kiharcolva a következő évi Serie A-s indulás jogát. 

Az utolsó, záró fordulóban jön a legnagyobb falat, a Juve hazai pályán fogadja a 2. helyért küzdő Napolit. Nagyban befolyásolhatja ennek a találkozónak a súlyát a 37. fordulóban megrendezésre kerülő Napoli - Inter összecsapás végkimenetele. Amennyiben a déliek azt a mérkőzést elveszítenék, nagy valószínűséggel az ezüstéremről is lemondhatnának. Ez esetben a Juventus egy mindig veszélyes, ám talán kevésbé harapós Nápolyt látna vendégül.

Sok függ tehát a többi pálya eredményeinek alakulásától, de nem lehetetlen a 9 pont begyűjtése.

Lássuk a torinóiak előtt álló trió ellenfeleit:

Lazio: Udinese (i), Genoa (o), Lecce (i)

Roma: Milan (o), Catania (i), Sampdoria (o)

Udinese: Lazio (o), Chievo (i), Milan (o)

Nehéz eldönteni, melyik csapatnak van a legnehezebb sorsolása. Az Udinese - Lazio találkozó végkimenetele változtathat a jelenlegi felálláson, míg a Roma számára sok veszélyt tartogat a kiesés elől menekülő Catania és Sampdoria elleni összecsapás is, a Milan vendégjátékáról nem is beszélve. 

Hogy ki mennyi pontot hullat majd azt nehéz megjósolni, nyilván kellő motivációt jelent majd mindegyik együttes számára a BL-kvalifikáció kivívásának közelsége, de masszív súlyt is pakol mindez a csapatokra, mely alatt több játékos is görnyedezni látszik.

Egy biztos, a Juventusnak harcolnia kell az utolsó fordulóig és 100%-os teljesítményre lesz szüksége ahhoz, hogy elérhesse a szezon közben már oly sokszor temetett álmait. Nem feltétlenül következik mindez a Zebrák eddigi szezonjából, de hátha pont most lép majd túl saját árnyékán az együttes, miközben az előttük álló trió annyira egymással lesz elfoglalva, hogy Marchisióéknak módjuk lesz besurranni a háttérben. Komolyabb összeggel azért nem fogadnánk ennek bekövetkeztére, de ahányszor a Roma-t is temette már mindenki idén..

Ti mit gondoltok?

2 komment

Címkék: juventus roma bajnokok ligája serie a lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr882876308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MatteoMessina 2011.05.04. 11:32:45

Annak ellenére, hogy a Juventus nem kapott ki az elmúlt 7 mérkőzésén, 20 forintnál többet nem tennék a negyedik helyükre. Nagyon nem volt meggyőző még ebben a 3 győzelem, 4 döntetlen szériában sem a Juve. Ami viszont tény, gyakorlatilag bármi megtörténhet, mert sem a Laziot, sem az Udineset, sem a Romat nem látom verhetetlennek a hátra lévő meccseiken.

il_ 2011.05.04. 11:43:54

Én a Lazionak 5, a Rómának 7, az Udinesének pedig vagy 5 vagy 7 pontot jósolok, a Juvénak 7-nél többet semmiképpen, az egyszerűen nem az idei együttes lenne.
Ez alapján vagy a Roma vagy az Udinese hasíthat jövőre a blben.
süti beállítások módosítása