Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Elképzelés nélküli játékkal is győzni tudott a Juventus! - hatalmas csata várható a 4.helyért

2011.05.02. 23:11 MatteoMessina

Több, mint 50 ezer néző előtt fogadta a Lazio a Juventus csapatát. Ennyien csak a Roma ellen látogattak ki a lazialék az idei bajnokságban, érezhetően nagy volt tehát a várakozás hazai részről. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött. Roberto Lovatti, a kékek legendás kapusa előtt adóztak egy perces néma csenddel a játékosok és a szurkolók. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a közönség egy része - sajnálatos módon - nem így tett.


A félidő első fele különösebb izgalmak nélkül telt el, bár a Lazio veszélyesebben játszott, igazán nagy ziccerig ők sem jutottak. A 26. percben már feljegyezhettünk egy komolyabb helyzetet, amely Brocchi nevéhez fűződik, aki tisztán fejelhetett a tizenhatoson belül de mellé bólintott. Később Buffonnak kellet védenie Floccari lövését. Tíz perccel az első félidő vége előtt a Juventusnak is akadt végre egy helyzete. Matri ajándékba kapott egy labdát a Lazio védőitől, Musleranak kellett hárítania. A végére még maradt egy Zarate lehetőség.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött, egy Zarate villanással. A Lazio szép lassan egyre nagyobb nyomás alá helyezte a Juventus kapuját. Brocchi ordító helyzetben vágta fölé, ezt követően pedig egy kérdéses szituációban esett össze Floccari a tizenhatoson belül. Tény, hogy látványosabb volt maga az esés, mint a szituáció. Később Hernanez távoli bombáját Buffon védte nagy bravúrral. Aztán 10 perccel a mérkőzés vége előtt következett a fordulópont. Ledesma buktatta Felipe Melot, ami önmagában nem lenne hírértékű, de Ledesmanak ez volt a második sárgalapja, így mehetett zuhanyozni. A piroslap után átvette a Juventus a kezdeményezést, aminek a 87. percben meg is lett az eredménye, Pepe gurított a bal alsó sarokba, Salihamidzic beadása után. Mint később kiderült ez volt a mérkőzés egyetlen gólja.

Ha egy bokszmeccs lett volna a ma esti mérkőzés, akkor a Lazio nyeri pontozással. Hatalmas közhely, de a focit gólra játsszák, gólt pedig a Juventus lőtt. Összességében egy igen csak felejthető mérkőzést láttunk, ahol a Lazionak nem jött be a szokásos „lassú víz partot mos” taktikája, a Juventus pedig ötlettelen játékkal is nyerni tudott. Erős túlzás lenne azt állítani, hogy megérdemelten.

A kiadó BL hely sorsáról, a döntés elnapolva. Folytatás jövő héten az Udinese-Lazio rangadóval.

 

Lazio-Juventus: 0-1

Gólszerző: Pepe 87.

Kiállítva: Ledesma 81. (második sárgalap után)

 

Videón Pepe gólja:

 

Kép: Gazetta.it

Szólj hozzá!

Címkék: juventus serie a lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr622873118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása