Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Még egy lépéssel közelebb a bajnoki címhez a Milan, harc a bennmaradásért és a Bajnokok Ligájáért!

2011.05.01. 10:00 MatteoMessina

 Vasárnap hét mérkőzést játszanak a Serie A-ban. A legnagyobb figyelem az AC Milan szereplését övezi, akik újabb lépést tehetnek afelé, hogy hosszú évek után letaszítsák városi riválisukat a trónról és begyűjtsék 18. bajnoki címüket. Pazzini egyelőre belepiszkított a piros-feketék levesébe, de ezzel valószínűleg csak annyit tudott elérni az Inter, hogy a Milan ne hazai pályán ünnepelhessen.

A Catanianak égető szüksége lenne a három pontra, hogy minél messzebb kerüljön a kiesést jelentő 18. helytől. Nem is tűnik lehetetlennek a feladat az ellen a Cagliari ellen, akiknek gyakorlatilag már mindegy, hogy miként szerepelnek a maradék négy fordulóban. A Chievo-Lecce és a Sampdoria-Brescia összecsapás már annál inkább izgalmasnak ígérkezik. Ezen két mérkőzésen valószínűleg vérre menő küzdelem lesz a pontokért. A Chievo egy győzelemmel matematikailag is biztosíthatná bennmaradását, míg a nagy küzdő hírében álló leccei ellenfelük végre elmozdulhatna a kieső helyről egy esetleges diadallal. Ehhez persze kellene az is, hogy a Sampdoria ne tudja legyőzni hazai pályán a Bresciát. Azt a Bresciát, amely ha zakózik, nagy valószínűséggel csatlakozik a Barihoz és búcsúzik az első osztálytól. A Parma szintén pontot tehetne a „bennmaradás-kiesés” kérdés végére a  Palermo ellen. Motivációban nincs hiány a sonkásoknál, hiszen az Intert és az Udineset is 2-0-ra verték az utóbbi fordulókban, így nekik áll a zászló.

Az Udinese elfáradni látszik egy remek tavaszi menetelés után, de a cél továbbra sem lehet más, mint a negyedik, Bajnokok Ligája - selejtezőt érő hely megszerzése. Első ránézésre nehéz dolguk lehet Firenzeben, viszont a Fiorentina is azon csapatok közé tartozik, akiknek már nem oszt, nem szoroz, mit produkálnak a hátralévő pár héten. A 20:45-kor rendezendő Bari-Roma országos kettes a totón. A sokadvirágzását élő Totti vezérletével még maradt a fővárosiaknak is némi esélye a negyedik helyre, tehát meglepetés lenne, ha pont a Bari tenne nekik keresztbe.

 

Ami a magyar légiósokat illeti, Rudolf biztosan nem játszik a Roma ellen, miután az előző fordulóban, a lefújást követően pirosat kapott. A Sampdoria-Brescia kiesési rangadón viszont Laczkó Zsolt a hazaiaknál, Vass Ádám pedig a vendégeknél várható a kezdőcsapatba, míg Koman Vladimir úgy tűnik csak a kispadot melegítheti a Sampnál.

 

AC Milan - Bologna 15:00

Catania - Cagliari 15:00

Chievo - Lecce 15:00

Fiorentina - Udinese 15:00

Parma - Palermo 15:00

Sampdoria - Brescia 15:00

Bari - AS Roma 20:45

 

A várható kezdőcsapatokat a gazzetta.it oldalán, az alábbi linken tudjátok megtekinteni: http://www.gazzetta.it/Calcio/prob_form/

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr302867868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása