Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Olasz kupa elődöntő: Roma - Inter

2011.04.19. 17:00 Unimuck

Mondhatni két csalódott csapat feszül ma egymásnak az Coppa Italia elődöntőjében. A Roma az erőviszonyokhoz képest talán idő előtt búcsúzott az idei Bajnokok Ligája küzdelmektől, alul maradva a Shakhtar Donetsk ellenében, míg a Campionatóban egyre távolabb kerül a fővárosi csapattól az újbóli BL indulás lehetősége. Azért pozitívumként megemlíthető, hogy rendeződtek a Giallorossi tulajdonosproblémái és a következő szezonra már egy komolyabb célokat dédelgető tulajdonosi kör teremthet versenyképesebb feltételeket. Az Internek az előzetesen esélytelenebbnek titulált Schalke parancsolt megálljt a legrangosabb európai kupasorozatban, de a címvédés valószínüleg nem csak a BL-ben marad el. (négy) Öt évnyi elsőség után a Nerazzurrit várhatóan letaszítják a Serie A trónjáról is, épp a városi rivális rossonerók. Ám pont a felsorolt okok miatt egy  hatalmas, küzdelmekkel teli összecsapás elébe nézünk.

A két csapat mindig izgalmas, fordulatos mérkőzést játszik egymással, sőt az olasz kupában már-már igazi kuriózum ez a párosítás. Az utóbbi 6 szezonból 5 alkalommal e két együttes küzdött meg a döntőben egymással, mely kétszer Roma, háromszor pedig Inter diadallal végződött. A legutóbbi finálén a Nerazzurri bizonyult jobbnak, így van miért visszavágnia a fővárosi alakulatnak. 

A Coppa Italia örökranglistáját 9 győzelemmel a Roma vezeti, holtversenyben a Juventusszal, míg 6 elsőségével az Inter a 3. helyet foglalja el, a Fiorentinával egyetemben. 

Az idei kupasorozatba mindkét együttes a legjobb 16 csapat között kapcsolódott be a küzdelmekbe. Az elődöntőig vezető úton a Giallorossi a Laziót és a Juventust búcsúztatta, míg a Nerazzurri a Genoa és a Napoli csapatát győzte le.

Egyik gárda sem hangolt valami fényesen a mai találkozóra. Hétvégén a Roma zsinórban második hazai mérkőzését veszítette el, miután 3-2-es vereséget szenvedett a Palermótól. Az Inter hiába alakított ki sok gólszerzési lehetőséget, végül 2-0 arányban kikapott Pármában.

A hazaiak szakvezetője, Vincenzo Montella sérülés miatt Julio Sergio és Mexes játékára nem számíthat, míg a túloldalon Leonardo Cordobát kénytelen nélkülözni az állandó sérült Samuel mellett.

 

ROMA - INTER

20:45 - Stadio Olimpico - Róma

Várható kezdők:

Roma: Doni - Cassetti, Burdisso, Juan, Riise - Perrotta, De Rossi, Pizarro, Taddei - Totti - Vucinic

Inter: J. Cesar - Maicon, Ranocchia, Lucio, Nagatomo - Zanetti, Cambiasso, Stankovic - Sneijder - Eto'o, Milito

Szólj hozzá!

Címkék: roma inter coppa italia olasz kupa roma inter

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr612839827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása