Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Elbukhatja-e még a Milan az idei Scudetto-t?

2011.04.19. 09:57 lupetto

 A hétvégi forduló kedvező alakulásának köszönhetően 6 pontra nőtt a Milan előnye a bajnoki tabellán a hozzá legközelebb lévő Napolival és 8 egységnyire a 3.helyezett Interrel szemben. Allegri vasárnap esti nyilatkozata alapján azonban még korai az ünneplés, hiszen amíg matematikailag nincs meg a bajnoki cím, addig bármi is megtörténhet. Összegezve a hátralévő fordulókat mi is feltettük a kérdést, vajon van még mitől tartson a milánói együttes?

Felejtsük most el a két még versenyben lévő vetélytársat, s fókuszáljunk kizárólag a Rossonerire. Öt fellépés vár még Gattusóékra, s ha az együttes minden mástól függetlenül biztosra kíván menni, úgy 3 győzelemre lesz szüksége. Az ezekből begyűjtött 9 pont akkor is elegendő, ha a Napoli hozza minden hátralévő mérkőzését, pontegyenlőség esetén ugyanis az egymás elleni eredmény dönt, melyben a Milannak áll a zászló.

Nézzük hát kik lesznek a soros ellenfelek, s mennyire tűnnek verhetőnek eddigi szereplésük alapján.

 

Ellenfél
Aktuális helyezése Mérkőzés helyszíne
Brescia 19. idegenben
Bologna 12. otthon
Roma 6. idegenben
Cagliari 9. otthon
Udinese 5. idegenben

 

 Első ránézésre nem tűnik különösebben nehéz feladatnak mindez, a helyezéseket átlagolva minden egyes körben a tabella 10.helyezettjével kell felvegye a kesztyűt a milánói klub, ami egy bajnokesélyes számára nem okozhat komolyabb problémát.

Ha kitekintünk az őszi odavágók eredményeire, akkor megállapíthatjuk, ha képes fél évvel ezelőtti teljesítményét hozni a Milan szintén nem lehet gond, akkor ugyanis 10 pontot szerzett a klub az 5 vizsgált mérkőzésből. Ebből két győzelem ráadásul kifejezetten könnyedre sikerült, a Bresciának és a Bolognának is egy hármast rúgott az együttes.

A Campionato hajrájára azonban megszokhattuk, hogy sokszor borulnak az előzetesen berögzült erőviszonyok, s a kiesés elől menekülő, valamint nagy álmukért kűzdő csapatok sokszor képesek óriási meglepetésekkel szolgálni. Felejtsük most el azt, hogy a Milan is egy lenne ezek közül, fókuszáljunk a többi együttesre.

A Brescia kétségtelenül az életéért fog küzdeni a hátralévő fordulókban, valószínüleg jócskán megnehezítve a Milan dolgát is, de azért sorsolásukra tekintve nem a Rossoneri ellen kell megváltsák a világot, s ezzel nyilván ők is így számolnak. E körüket leszámítva ugyanis még összecsapnak hazai pályán a Catania és a Fiorentina, illetve idegenben a Sampdoria és a Cesena csapatával. 3 pont

A Bologna elviekben nem okozhat különösebb meglepetést, Di Vaioéknak már minden mindegy idén, nem túl valószínű, hogy pont ők tartóztatnák fel Nestáékat. 3 pont

A Roma játékerejét és az őszi eredményt (0-1) nézve már nehezebb dió, de miután Tottiék szezonjának is tulajdonképpen lőttek, így jelentősen más a felállás. A giallorossi reálisan nézve már csak egyedül az Európa Liga indulás kivívásában érdekelt, de az meg a Coppa Italia miatt valószínüleg így is, úgy is meg lesz majd. Ráadásul a két klub igen jó kapcsolatot ápol, ami a bajnokság e szakaszában általában igencsak fel szokott értékelődni. Maradjunk 1 biztos pontban és akkor nem érhet senkit különösebb meglepetés.

 Már csak azért is maradjunk a döntetlennél, mert akkor ez esetben a Scudetto ünneplésére hazai pályán kerülne sor, melyhez keresve sem találhatnánk ideálisabb ellenfelet a Cagliarinál, mely motiváltsága körülbelül a Bolognáéval lesz egyenlő.

Így pedig az utolsó fordulóban Udinében akár egy vereség is belefér majd a BL-ért jó eséllyel még harcban álló Zebrette ellenében, az ekkor már egy hete bajnok Milant különösebben nem vágja már földhöz mindez.

Visszatérve tehát az eredeti kérdéshez, miszerint elbukhatja-e még a Milan az idei Scudetto-t, a válaszunk aligha, hatalmas meglepetés kellene, hogy a Rossoneri 7 évnyi böjt után ne végezzen újra a tabella legtetején.

Szólj hozzá!

Címkék: milan scudetto

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr592838876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása