Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Roma a Palermót, a Milan a Sampot, míg a Parma az Intert fogadja a Serie A szombati játéknapján

2011.04.16. 16:38 Unimuck

A Campionato 33. fordulójának nyitányára Rómában kerül sor, ahol az immár hivatalosan is tulajdonosváltáson áteső Farkasok fogadják a bukdácsoló Palermót. Montella legényei a 4. helyért, a szicíliai gárda a felsőházban maradásért küzdhet. Este pályára lép mindkét milánói alakulat, no nem egymás ellen, a listavezető Milan az egyre inkább a kiesőzóna felé sodródó Sampdoriát fogadja, eközben az Inter a szintén a Serie B elől menekülő Parmához látogat.

 

ROMA - PALERMO

18:00, Stadio Olimpico - Róma

A Roma első ízben bizonyíthat új többségi talaja(i) előtt, méghozzá egy, a Bajnokok Ligája indulást komolyan befolyásolható találkozón. Az előző fordulóban azzal, hogy a Giallorossi idegenben le tudta győzni Totti duplájával az Udinesét, ismét komoly lehetőség nyílt a fővárosi gárda előtt, hogy a bajnokság hajrájában kiharcolja a legrangosabb európai kupasorozatban való indulás jogát. A Roma jelenleg 53 ponttal a 6. helyezést foglalja el a tabellán 4 pontra leszakadva a BL-selejtezőt érő 4. pozíciótól. A Palermo kezdeti remeklése az Udinese ellen elszenvedett hétgólos vereséggel vált köddé, azóta a szicíliai csapat csak keresi régi formáját, olyannyira, hogy a korábbi vérmesebb célok ellenére a Rosaneri már csak a felsőházba maradásáért küzdhet.

Montella Julio Sergio és Mexes játékára nem számíthat, míg Juan egy meccses eltiltását tölti, ami igen kellemetlen helyzetbe hozza az olasz trénert, mivel kénytelen a védelem tengelyébe a nem éppen életbiztosítást jelentő Loriát állítani. A Palermo régi-új mestere, Delio Rossi majdnem teljes kerettel készülhet a Roma ellen, csupán Ilicic kénytelen kihagyni a ma esti találkozót.

A két csapat utóbbi négy római randevúján egyaránt a fővárosiak diadalmaskodtak, ám ősszel Szicílián 3-1-es vereséget szenvedtek a Palermótól. A hazaiaknál Totti nagyszerű formában várja a találkozót, a Capitano legutóbbi 4 mérkőzésen 6 gólt szerzett, míg a túloldalon Pastore tölti be a gólzsák szerepét, a fiatal argentin 10 találatnál jár a szezonban. 

Várható kezdők:

Roma: Doni, Cassetti, Burdisso, Loria, Riise, Pizarro, De Rossi, Taddei, Perrotta, Vucinic, Totti

Palermo: Sirigu; Cassani, Munoz, Bovo, Balzaretti, Migliaccio, Liverani, Nocerino, Pastore, Miccoli, Pinilla

 

MILAN - SAMPDORIA

20:45, San Siro - Milánó

A Milan nem remeg meg nyomás alatt sem és a firenzei győzelmének köszönhetően ismét 3 ponttal elhúzott az őt üldöző Napoli elöl. Üröm az örömben, hogy az épp eltiltását letöltő Ibrahimovicot ismét elveszítette Allegri, így az elkövetkezendő 3 bajnokit ismét a svéd távollétében kénytelen megvívni a Rossoneri. A Sampdoria 8 forduló óta képtelen mérkőzést nyerni, ez idő alatt is csak 2 döntetlenre volt képes, melynek köszönhetően az ősszel még BL selejtezőt játszó Sampot már csak 1 pont választja el a kiesőzónától. Igaz az őszi idényben még Cassanóval és Pazzinivel a fedélzeten vitézkedett a genovai gárda. Azóta előbbi épp a Milanhoz szerződött óriási huzavona után. 

Allegri Ibra mellett nem számolhat Inzaghi, Ambrosini, Bonera és Jankulovski játékával sem, míg a túloldalon sérülés miatt Semiloi és Lucchini nem áll Cavasin rendelkezésére, Mannini pedig egymeccses eltiltását tölti. 

A csapatok őszi találkozóján 1-1-es döntetlen született, ám a januári Olasz Kupa mérkőzésen már a Milan bizonyult jobbnak. 

Várható kezdők:

Milan: Abbiati; Abate, Yepes, Thiago Silva, Zambrotta, Flamini, Van Bommel, Boateng, Seedorf, Robinho, Pato

 

Sampdoria: Curci, Volta, Gastaldello, Martinez, Guberti, Tissone, Palombo, Poli, Ziegler, Pozzi, Maccarone

 

PARMA - INTER

20:45, Stadio Ennio Tardini - Párma

A Parma ugyanabban a csónakban evez, mint a Sampdoria, Tommaso Ghirardi hiába erősítette meg télen a Gialloblú keretét, 1 pontra van a kieséstől Colomba csapata. Az Inter az utóbbi hetekben igen gyenge játékkal rukkolt elő. A Milantól és a Schalkétól elszenvedett csúfos vereségek Leonardo állásába kerülhet, még ha klasszisokkal jobb munkát is végez elődjénél. A Nerazzurri búcsúzva a Bajnokok Ligájától, és elnézve a nem ledolgozhatatlan, de a bajnokság végéhez közeledve tetemesnek mondható hátrányát a Rossonerivel szemben, lehetséges, hogy idén már csak az Olasz Kupa győzelemben bízhat Milánó fekete-kék fele. 

Az Inter és Sneijder is jubilálhat ezen a találkozón, a címvédő 1300. Serie A-s győzelmét szerezheti meg, míg a holland középpályás 50. bajnokiján léphet pályára az Inter színeiben.

Hazai oldalról Palaldino és Marques, míg vendég oldalról Maicon, Motta és Cordoba fog hiányozni sérülés miatt.

A két csapat őszi találkozóján fölényes győzelmet aratott az Inter a Giuseppe Meazzában, Stankovic mesterhármasával, valamint Cambiasso és Motta góljaival 5-2-es sikert könyvelhetett el a milánói gárda.

Várható kezdők:

Parma: Mirante; Zaccardo, Lucarelli, Paletta, Modesto; Valiani, Morrone, Dezemaili; Candreva; Giovinco, Amauri

Inter: Julio Cesar; Maicon, Ranocchia, Lucio, Nagatomo; Zanetti, Cambiasso, Stankovic; Sneijder; Milito, Eto'o

Szólj hozzá!

Címkék: roma milan inter serie a olasz foci calcio roma palermo milan sampdoria parma inter

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr302830795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása