Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Az Internek csodát kellene tennie Gelsenkirchenben

2011.04.13. 17:00 Unimuck

Ma este a Schalke hazai pályán fogadja az Intert a negyeddöntős párharc visszavágóján. A csapatok első találkozójára Milánóban került sor, ahol a Nerazzurri óriási meglepetésre 5-2-es vereséget szenvedett, mellyel szinte lehetetlen helyzetbe sodorta magát. Így Leonardo együttesének legkevesebb négy gólt kell szerezni ahhoz, hogy esélye legyen bejutni a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjébe.

Egy héttel ezelőtt a Giuseppe Meazza stadionban Stankovic már a 27. másodpercben megszerezte a vezetést a Nerazzurrinak, sőt a hosszú sérülésből visszatérő Diego Milito is betalált az ellenfél kapujába, a szünetben mégis 2-2 állt az eredményjelzőn. A második félidő aztán nem várt fordulattal szolgált, a túlzottan heves hazai rohamok ellenére (vagy sokkal inkább következményeként) előbb Raúl megszerezte 70. Bajnokok Ligája találatát, majd egy szerencsétlen mozdulattal Ranocchia már kettőre növelte a német klub előnyét. A habot a tortára Chivu kiállítása és Edu újabb gólja jelentette, amivel kialakult a 2-5-ös végeredmény. 

Ami a történtek után is reményt adhat az Inter drukkereinek, az nem más, mint a Bayern München elleni továbbjutás. A milánói klub a nyolcaddöntők első felvonásán is hátrányba került hazai pályán, még ha nem is ekkorába, és mégis sikerült a továbbjutást kiharcolni Leonardo együttesének. 

Sneijderék egyetlen esélye, hogy az első perctől kezdve gőzerővel rohamozzák a Schalke kapuját, ám eközben borzasztóan figyelniük kell arra, hogy ne másolják le az odavágón történteket. Mindez több tízezer német előtt, ráadásul egy végtelenig motivált ellenféllel szemben.. egyszóval pokoli nehéz körülmények között. A legkisebb arányú győzelem, mellyel az Inter bejuthat a Bajnokok Ligája elődöntőbe, az a 4-0 lenne, amihez valami egészen páratlant kellene alkotnia az együttesnek. Kapott gól esetén a továbbjutáshoz már öt gól a minimum, borzasztóan kemény feladat előtt áll tehát Moratti klubja.

Ráadásul a statisztika sem az Inter mellett szól, ugyanis a Schalke az európai kupasorozatok egyenes kieséses szakaszából még sosem búcsúzott, amikor az adott párharc első mérkőzését meg tudta nyerni. Továbbá hazai pályán az utóbbi négy Bajnokok Ligája mérkőzésén egyaránt győzelmet aratott.

Ennek ellenére sokan bíznak a milánói klub csodatételében, többek között a csapat korábbi edzője, José Mourinho is, aki elárulta, képesnek tartja az Intert a továbbjutás kiharcolására, de azért az illúzióktól óva intenénk mindenkit, néhány apró százaléknál nagyobb esély nincs egy ekkora csodatételre.

 

SCHALKE - INTER

Bajnokok Ligája - Negyeddöntő

20:45, Veltins Arena - Gelsenkirchen

Várható kezdők:

Schalke: Neuer, Uchida, Howedes, Matip, Sarpei, Jurado, Papadopoulos, Draxler, Baumjohann, Raul, Edu

Inter: Julio Cesar, Maicon, Ranocchia, Lucio, Zanetti, Thiago Motta, Cambiasso, Stankovic, Sneijder, Milito, Eto'o

Szólj hozzá!

Címkék: bajnokok ligája inter schalke inter

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr682823308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása