Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Olasz győzelem Szlovéniában, bukott Észak-Írország - 6 ponttal vezeti a csoportját a Squadra Azzurra

2011.03.26. 10:00 Unimuck

Jól kezdett Prandelli csapata Ljubljanában, már a 7. percben megdolgozatták az Udinese portását, Handanovicot, kinek nagy bravúrra volt szüksége Montolivo lövésénél. A félidő derekán aztán Pazzini riogatta a szlovén szurkolókat, a hazaiak tizenhatosán belül labdát szerzett az Inter támadója, majd éles szögből kapura lőtt, ezúttal azonban nem Handanovic, hanem a kapufa mentette meg Szlovéniát a góltól. Azért a vendéglátóknak is volt lehetőségük, Koren távoli bombájánál Buffonnak kellett tornáznia, de összességében a taljánok magabiztosan irányították a játékot a találkozó első félidejében.

A második játékrész is a vendégek támadásairól szólt, Mauri, Cassano és Aquilani is tesztelte az Udinese hálóőrének képességeit, ekkor még kevesebb sikerrel. Az 56. percben aztán egy kontrát követően majdnem a hazaiak szereztek vezetést a semmiből, ám Ljubijankic lövését Buffon kapufára tudta tolni, így maradt a 0-0. Ami kimaradt az egyik oldalon, az a másikon végül csak-csak bement, egy baloldalon futtatott akció végén Balzaretti lövésre adta vissza a labdát Thiago Mottának, aki már nem hibázott, kilőve a hosszú alsót megszerezte a vezetést a Squadra Azzurra-nak. Mint utóbb kiderült, ez a találat el is döntötte a 3 pont sorsát. Cassanóék megérdemelt győzelmet arattak Ljubljanában, melynek köszönhetően immáron 6 ponttal vezetik csoportjukat, s ugyan még korai ilyet kijelenteni, de jó eséllyel tovább is jutottak csoportjukból.

 

Szlovénia 0-1 Olaszország

G.: T. Motta (73')

SZLOVÉNIA: S. Handanovic – Brecko (Andjelkovic, 70.), Suler, Cesar, Jokic – Koren, Birsa (Ilicic, 74.), Radosavljevic, Kirm – Novakovic, Dedic (Ljubijankic, 56.)

OLASZORSZÁG: Buffon – Maggio, Bonucci, Chiellini, Balzaretti – Thiago Motta – Aquilani, Montolivo (Marchisio, 87.) – Mauri (Nocerino, 63.) – Cassano (G. Rossi, 74.), Pazzini

 

A csoport másik találkozóján:  Szerbia 2-1 Észak-Írország

1. Olaszország54111–1+10 13
2. Szlovénia52127–4+3 7
3. Szerbia52127–8–1 7
4. Észtország4226–5+1 6
5. Észak-Írország41213–305
6. Feröer5143–16–13 1

Szólj hozzá!

Címkék: italy squadra azzurra thiago motta szlovénia olaszország 0 1

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr42772529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása