Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Különvélemény a derbiről

2011.03.13. 13:53 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Talán nem leszek túl népszerű a hazai lazialék előtt, de vállalom, nincs ezzel probléma. Nem túlzottan érdekel a mai derbi. Persze, a Romát mindig jó két vállra fektetni, különösen dicső dolog ez akkor, ha már igen régóta nem sikerült, de egyszerűen nem érzek semmi olyan érzést ezzel a meccsel kapcsolatban, ami évek óta mindig megvolt bennem. Ennek pedig nagyon örülök. A tovább után el is mondom, miért van ez.

Az utóbbi évek szinte mindig úgy teltek, hogy a Roma számára ott volt az egész idény, a bajnokság küzdelmei, nem ritkán a bajnoki címért harcolva, helytállva a BL-ben, vagy éppen az UEFA-kupában, az EL-ben, mindeközben a Lazio számára tulajdonképpen csak két meccs volt a bajnokság során, ami igazi izgalmat, illetve értékmérőt jelentett: a derbik. Ezek alapján határoztuk meg, hogy mennyire is vagyunk jók, ezeket emlegettük és tulajdonképpen ezekből éltünk. Mit érdekelt minket a tizenakárhányadik helyezés, ha elmondhattuk, no de megvertük ám a Romát 3-1-re, vagy éppen 3-0-ra! Nagy volt a mellény, és ezzel éppen önön kicsinységünk, majdhogynem jelentéktelenségünk bizonyítottuk. A Roma meg kesergett egy hetet, aztán koncentrált a dobogóra és a nemzetközi kötelezettségekre.

Na most, ennek a dolognak az idén vége. Nem tudom, mi lesz jövőre, de azt tudom, hogy most mi van. A Roma az a csapat, amelyik az idényét úgy mentheti meg, ha délcegen elmondhatja, megint megnyerte a derbiket, a Lazio, illetve a lazialék pedig kissé lenéző mosollyal replikázhatnak: örülj neki kisfiú, mi meg örülünk a súlyos eurómillióknak, meg a BL-nek. Eljött az az idő, hogy teszek a derbire, éppen annyira érdekel csupán, mint a múlt heti, vagy az azt megelőző meccs. Azaz természetesen a 3 pontot szeretném zsebben tudni, de összehasonlíthatatlanul komolyabb és nehezebb meccsek várnak még a csapatra Nápolyban és Udinében.

Ez persze sokaknak szentségtörés lehet, de ez sem érdekel. Feszüljenek csak be a romanisták, pattanjon csak el megint De Rossi agya! Mutogasson Totti megint a kispadról! Boriska egy újabb baromi gyenge teljesítmény után hadd vigyorogjon csak! Mexes nézze csak a lazialék seggét vágyakozva! Kit érdekel? Megfordult a széljárás, ahogy a prioritási tényezők is. Ma délután tehet egy újabb lépést a klub a BL-szereplés felé, ám ha nem jön össze a 3 pont, majd össze fog jövő héten, ahogy Cagliariban sem történt tragédia, a Palermo ellen simán javítottak. A felsorolt meccsek, és a Roma elleni mind egy skatulyában van idén. Szóval, romanisták, legyetek a vendégeim egy izzadtságszagú örömködésre! Más vizeken evez a két klub idén. Persze, lehet jönni azzal, hogy ez csak a mostani év, de ki a fenét érdekel? Most most van. Ti számolgassátok a derbigyőzelmeket, mi meg készülünk a legnevesebb csapatok közé. Nem egy Donyeck (haha!) fogja utunkat állni.

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr142735670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása