Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Az utóbbi évek legjelentéktelenebb derbije - videóval is hangolunk

2011.03.13. 14:15 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

No, bár már tolmácsoltam véleményem a mai meccsről, és annak számomra jelentett izgalmi faktoráról, de egy kis beharangozó azért jár neki, még akkor is, ha ezek a derbik már jó ideje nem olyan izgalmasak és feszültek, mint pár évvel ezelőtt, a várható nézőszám és a délutáni időpont pedig emelni a színvonalat biztos, hogy nem fogja. Kevés dolog szól amellett, hogy ne a Lazio nyerné meg a ma délutáni meccset: a Roma lábában ott egy ukrán túra, plusz a megalázottság, jóval szarabb időszakot futnak, ráadásul talán Sculli is elkezdett játszani. Az örök igazság persze az, hogy általában az időszakosan szarabb csapat nyeri meg a mérkőzést. Az elég biztosnak tetszik, hogy a Roma elgyepálásával gyakorlatilag biztosnak tekinthető az az - egyébként szép és szívet melengető tény - hogy ők már nem előzik meg a Laziót. Ha mindez ötvöződne a Cagliari győzelmével az Udinese felett, ami megint csak nem kizárt, az öröm tetőfokára hághatna minden lazialénál. Most nézzük sorjában a konkrétumokat.

Rosi és Brighi eltiltott a Románál, de nem ez lesz a legnagyobb bajuk, inkább az, hogy Totti nagy sansszal felépült, és kezdőként lesz nevezve. Ez egyrészről jó ómen nekünk, hisz a Roma Tottival a soraiban nem egy derbit veszített már, nélküle viszont egy darabot sem, másrészről a mostanra már csak az intelligenciájáról és gyorsaságáról híres főfasz főfarkas csak gyengíteni fogja őket. Továbbá sérült Cassetti, ami újfent jó is, meg rossz is: újabb meccset eldöntő gólt nem fog lőni, de beforgatni igen könnyű lenne. Mire számíthatunk tőlük? A legdivatosabb mostani formációra, mégpedig a 4-2-3-1-re, teszem hozzá Reja is ebből él. Meg persze a fizetéséből. A fő változás az eddig beharangozottakhoz képest, hogy Menez kezd Taddei helyett, aminek személy szerint örülök. Radu rögtön az elején, súlyos becsületsértések mellett be fogja fenyíteni, a sértett ettől túlpörög, és első félidős piros lappal köszöni meg a lehetőséget. Ja várj, a legjobbat még nem mondtam: Doni kezd a kapuban.

A Laziónál eltiltott nincs, de Diast baszhatjuk. Mármint nem úgy, bár jóképű gyerek, de semmilyen varázsszer sem használt, nem épült fel ma délutánra. Pedig még Eufemiano Fuentes segítségét is kérte a klub. Diakité továbbra is maródik, így újfent Willy kap bizonyítási lehetőséget, amivel egyébiránt a múlt héten is remekül élt, jó védőmunkája mellett nagyon közel volt a gólszerzéshez is. Hogy lelkesedésnek és tűznek nincs híján, az nem volt kétség, csak ő sem fiatalodik, de helyezkedésben bátran felveszi a versenyt keretünk bármely védőjével. Brocchi és Mauri ellenben felépült, ott lesznek a padon. Változik a világ, igaz? Tavaly ősszel az élete formájában lévő Maurival reklámozta a Sky Sports a római derbit, most pedig meccsek óta a kispadon ül, és sajnos elnézve az utóbbi éveket, utóbbi a realitás. Lehet a vice-kapitányunk úgy fejezi majd be az idényt, ahogy kezdte: a cserék között.

Taktika terén semmi újdonság nem várható, Reja ugyanazt fogja játszatni a csapattal, mint a Palermo ellen, annyi különbséggel, hogy Lichtsteiner visszafoglalja a helyét, így Scaloni a padra kerül. Stefan, ne kalimpálj a tizenhatoson belül! Ha a védelem hasonlóan jól hárít, mint a szezon nagy részében, Ledesma és Matuzalem aprít, illetve előbbi hozza a múlt heti formáját, az előttük szereplő támadónégyes pedig hasznos lesz, akkor sok kétség nincs a téren, hogy ki is lehet a nyertes. Harcra fel, győzni kell, és eme szép felkiáltást meg is koronázzuk egy remek videóval.

ROMA (4-2-3-1): 32 Doni; 29 N. Burdisso, 5 Mexes, 4 Juan, 17 Riise; 7 Pizarro, 16 De Rossi; 94 Menez, 20 Perrotta, 9 Vucinic; 10 Totti. Cserék: (27 Julio Sergio, 15 Loria, 3 Castellini, 30 Simplicio, 23 Greco, 22 Borriello, 11 Taddei) Vezetőedző: Montella

Sérült: Cassetti
Eltiltott: Brighi, Rosi

LAZIO (4-2-3-1): 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 13 Stendardo, 20 Biava, 26 Radu; 24 Ledesma, 11 Matuzalem; 77 Sculli, 8 Hernanes, 10 Zarate; 22 Floccari. Cserék: (12 Berni, 5 Scaloni, 14 Garrido, 32 Brocchi, 6 Mauri, 15 Gonzalez, 18 Kozak) Vezetőedző: Reja

Sérült: Rocchi, Diakitè, Dias

5 komment

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr1002735678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bécika 2011.03.13. 18:19:06

Hát, ezt elkurjantottad, kis barátom. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.03.13. 20:15:18

@bécika: Barátod neked a rasszista, rugdosódó Totti. Amúgy meg mit is? Hogy nem érdekel a meccs? Örülj a sikernek, te ukrán győző, 6-2! :DDD

lupetto 2011.03.14. 20:57:55

Kornél kicsit nehezen viseli ezeket a vesztes derbyket, pedig már lehetne rutinja benne :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.03.14. 21:14:22

@lupetto: Konkrétan teszek a derbire, a Roma sorozatos bundázása zavar, mint minden becsületes embert.
süti beállítások módosítása