Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Nedved váltaná Delnerit? Raiola szerint lehetetlen, szerintünk annyira nem lenne rossz ötlet

2011.03.03. 11:38 lupetto

 Gyászos szezont fut idén is a Juventus, még a tavalyit is sikerült felülütni a Zebráknak, s ebben kétségkívül szerepe van a vezetőségtől kezdve a szakmai stábon át a játékosokig mindenkinek. A Lecce, majd ezt követően a Bologna elleni vereség azonban azt hiszem már a csapat szereplését ezidáig is borúsan látók számára is döbbenet volt, a bajnokság egyik leggyengébb, valamint az egyik legbizonytalanabb sorsú együttese csinált hülyét a Juventusból egy hét leforgása alatt, amit már nem lehet tovább nézni tétlenül, az ajtón kopogtat az azonnali beavatkozás szükségességének pillanata.

S mivel a klubvezetés nyilván nem fog lemondani magától, pláne nem a szezon közepén, a teljes keretet pedig nem lehet lecserélni, így marad az edző Luigi Delneri az, akit leggyorsabban, s legkevésbé fájdalommentesen távozásra lehet bírni, pláne úgy hogy egyébként is talán legnagyobb mértékben ő az okozója mindezen problémáknak.

A találgatások persze egyből megindultak a lehetséges jelöltek személyét illetően, felmerült Conte, Gasperini, a későbbiekben pedig Spalletti, de még Capello neve is, a legérdekesebb ötlet azonban mind közül Pavel Nedved kalapba kerülése volt.

Ügynöke Mino Raiola azonban gyorsan rövidre zárta a találgatásokat, mint mondta Pavel nem dédelget ehhez hasonló ambíciókat, s szeretne kimaradni mindezen műsorból. Ami abszolút érthető a Juve körül kialakult jelenlegi állapotra tekintve, de talán nem lenne ez annyira rossz ötlet mégsem, ha a kérdést a klub szemszögéből vizsgálnánk..

A cseh biztosan meggyőzhető lenne klubszeretetére aspirálva, maximum 2 hét és beadná a derekát.

S, hogy mért lenne mindez jó a bianconerinek, mikor a cseh nulla edzői tapasztalattal bír?

Először is azért, mert mindamellett, hogy ez így van persze, múltjából adódóan pontosan tudja mikor, mit kellene tennie. Együtt dolgozott hosszú éveken keresztül a világ legjobb edzőivel, értelemszerűen maradt benne annyi, ami most nem csak hogy kezdésnek elegendő lehet, de bőven jó alap egy sikeres munkásság elindításához.

Másodsorban egy hiteles arc, akire a Juventusnak továbbra is szüksége van a klub első vonalában, úgymond a kirakatba tolva. Egészen biztos, hogy sok jelenleg futó vagy szárnyait bontogató sztár boldogan dolgozna irányítása alatt, ami nem elhanyagolható szempont egy folyamatosan építkező és új ikonokat hajkurászó együttes számára. Ráadásul emelné a klub fényét is a kispadra tolva saját személyével, mely egyrészt a lassan egyébként is feledésbe merülő Calciopolit totálisan ki is oltaná, másrészt pedig Nedved nevére mindenki a hűségre, akaratra, kűzdeniakarásra asszociál, ami nem egy hátrány egy évek óta a szétesés jeleit mutató együttesnél.

Harmadrészt megoldást jelenthetne a csapat mentális problémáira is. A cseh mögött biztosan összezárnának korábbi csapattársai, akik jelenleg is a Juventus első vonalát képviselik, küzdenének barátjuk sikeréért is, ami bőven elég lenne ahhoz, hogy az amúgy jó erőkből álló együttes kimásszon a gödörből.

Mi tehát ideiglenesen vagy végleg is akár (bár Hiddink továbbra is a fő favorit) rá szavaznánk, de kiváncsian várjuk hogyan döntenek Marottáék, miként alakul a folytatás, hátha egyszer a nagy számok törvénye alapján ők is jó döntést hoznak majd..

Szólj hozzá!

Címkék: juventus nedved delneri

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr402706751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása