Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Zsák a foltját, Delneri végre saját képére formálta a Juventust

2011.02.27. 11:55 lupetto

 Kicsit mögé néztünk a Juventus idei statisztikáinak és egészen vicces adatokra bukkantunk. Ezer féle dolgot le lehet szűrni belőle természetesen, én mégis amellett maradnék, hogy sérülések és formaingadozások ide vagy oda, a már Rómában is hasonló okból bukó Delneri az, kinek el kell vinnie a balhét az idei szezonért. Az együttes árasztja magáról sok esetben mennyire görcsös, alulmotivált, önbizalomhiányos, mely bőven elegendő ahhoz, hogy nem várt eredmények sora sokkolja a bianconeri híveit.

A Juventus kerete erős. Ezt bizonyította idén többször is az együttes, a Milant otthonában verték, az Udinesének 4-et szórtak a Friuliban, sőt még az Olaszországban évek óta alázó Inter sem tudott mit kezdeni a Zebrákkal egyik fellépésén sem, de mégis a nagy rangadók kivételével, melyre minden külső behatás nélkül is felszívja magát egy együttes, képtelen volt a csapat egyenletesen, sikerre éhezve, jól teljesíteni.

Ennek okai pedig a mentális felkészítésben keresendőek. Delneri képtelen folyamatosan motiválttá és magabiztossá tenni játékosait, nem képes átlendíteni egy-egy húzóemberét kisebb válságán, nem tud kellő rendet tartani a fejekben, kiosztva ha kell két tockost a megfelelő játékosnak az öltözőben, mely a pályán tökéletesen érezteti is hatását.

A Juventus azokon a meccseken veszíti el idényét, melyek tulajdonképpen ha nem követne el hatalmas hibákat az együttes, maguktól meg is lennének.

A tabella azon részén tanyázó együttesek ellen (11-15.hely), melyeknek Olaszországban legendásan minden mindegy, mivel európai kupaindulásra esélytelenek, a kiesés pedig nem veszélyezteti őket, a bianconerinek 21 megszerezhető pontból 5-öt (!)sikerült begyűjtenie, míg mondjuk ugyanezen arány az első öt helyezett ellen 21 / 13...

A statisztikából egyébként kitűnik, hogy e csoporton kívül a Zebrák körülbelül tök mindegy, hogy ki ellen lépnek pályára ugyanúgy megjósolhatatlan hogy hogyan végeznek, szinte tökéletesen ugyanazt az arányt hozzák mindenki ellen. A 6.-10.hely helyezettek ellen 18 / 10, míg az utolsó öttel szemben 24 / 16 az arány, ami azért több, mint elgondolkodtató.

Hiszen amelyik együttes képes a legjobbak ellen egy jónak tekinthető statisztikára, az érthetetlen, hogy a mezőny nála jóval gyengébb csapatai ellen miért blokkol le, miért nem parancsolja helyére a bajszát húzogató elszemtelenedett próbálkozókat.

Vagyis talán nem az. Hiányzik valaki, valami plusz a kispadról (nem mellesleg a pályáról is), aki képes ezt a társaságot összefogni, csapattá gyúrni és hétről-hétre háborúba küldeni. Egy edző, akiért a játékosok ölni is képesek lennének és tökéletesen bíznak ukázaiban.

Ez az edző pedig nem Delneri. Ő egy remek szakamber, egy bizonyos típusú csapathoz. Egy olyan együtteshez, melyet jó féléves munka eredményeként végül csinált is a bianconeriből, egy fekete-fehér mezbe öltöztetett Chievót. Remek szakember tehát, de nem való neki egy Roma, sem egy Juventus.

A Zebrák, ha újra bajnokként szeretnének a pályán teljesíteni, trénernek is egy bajnokot kell kinevezniük.

5 komment

Címkék: juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr792694442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.02.27. 12:19:04

mivel mi kirugni nem fogjuk, abban remenykedem, hogy onkent felmond mihamarabb, es veszmegoldaskent hozunk egy Gasperinit, vagy inkabb egy Contet, utobbi nagyon tudna motivalni, es tehetseges

nagyszeru iras, es sajnos teljesen egyet kell ertenem vele :(

lupetto 2011.02.27. 12:32:07

@mrscottpilgrim: köszi, nehéz elképzelni mi folyhat a Juve öltözőjében, de az biztos hogy megszenvedtétek Buffon távollétét is, aki szerintem sokkal inkább kapitányként viselkedik, mint Del Piero.
Conte ideiglenesen nem rossz, de talán Gasperini jobb lenne, ő viszont gondolom nem akar leülni néhány hónapra.
Nyártól pedig.. szerintem Hiddink kéne. Unalmas, száraz, szar focit játszat (bár én imádom bevallom), de azt iszonyat eredményesen és nektek most ez kell. eredmények

Unimuck 2011.02.27. 12:35:23

Ezt olaszra le kell fordítani és megcímezni Agnellinek! Egy bajom van ezekkel az évközi edzőváltásokkal, hogy nagy trénert sosem lehet becserkészni ilyenkor. Capello óta Deschamps volt az egyetlen olyan edzőnk aki értett ehhez a csapathoz, de őt el kellett paterolni... Utóbbi évek legnagyobb neve, aki felmerült a Juve jelöltjeként, az Guus Hiddink volt, de sóher volt a klub megadni neki a kért éves 6-7 millió €-s fizetést... Pedig váltig állítom, hogy ellenkező esetben már nem itt tartanánk. Inkább elpocsékolunk több 10 millió eurókat értelmetlen játékosokra. Delneri csak a szokásos munkáját hozta, a vezetők nála nagyobb f...ok. Mogginak van igaza, nem kell 3szor lecserélni a keretet, 3-4 sztár kell (ehhez persze mélyen a zsebbe kell nyúlni) és egy klasszis edző, "aki képes ezt a társaságot összefogni, csapattá gyúrni és hétről-hétre háborúba küldeni".

47pcc63 2011.02.27. 22:00:07

háború szerintem csak egy számunkra szokatlan szóhasználat nála, ahogy te is írtad azt érti alatta hogy a másik csapatból kell kiválasztani az embereket egyiket a másik után, és ez szerintem teljesen rendben van, ez egy lehetséges stratégia a fődíjért való küzdelemben. Nem azt mondom hogy jó stratégia, de azt igen hogy nem különösebben durva.
A másik dolog amit mondasz, hogy ha neki mondtak volna ilyeneket, kő kövön nem maradt volna. Az ilyesmivel szerintem azt akarja kifejezni, hogy mennyire felháborítónak tartja ami történt, illetve ha jól emlékszem amikor pl Jerzsinek mondta, akkor úgy fogalmazta meg hogy Jerzsi önuralmát próbálta dicsérni vele.
Ne érts félre, szerntem sem ez a legjobb módja ennek. Jobban tetszene ha finomabban fejezné ki magát, de hát úgy látszik ez az ő stílusa, és azért ez se olyan borzasztó szerintem. Leginkább saját magának árt vele egyébként, mert félreérthető a néző számára, ezért a saját esélyeit csökkenti. Pedig tényleg ő az egyik legnormálisabb arc odabent, csak hát nem elég intelligens ahhoz hogy lássa hogyan kéne ezt ügyesebben csinálni.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.02.27. 22:10:20

@lupetto: egy Spallettinek is orulnek, es ott is van abban a bizonyos kalapban, szoval realis cel
süti beállítások módosítása