Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

A Juventus elbúcsúzhat a BL-től; Di Vaio Torinóban csinált hülyét egykori csapatából

2011.02.27. 10:15 Unimuck

A baj ott kezdődik, amikor a csapat már akkor sem képes nyerni, ha sok helyzete van, míg az ellenfélnek csak kettő, a végeredmény mégis 0-2. Ez történt tegnap este Torinóban, ahol a Juventus olyan helyzetbe sodorta magát, amiből sosem látott feltámadásra lenne szüksége, ahhoz, hogy elérje a Bajnokok Ligája helyezést érő 4. pozíciót. Ehhez minden bizonnyal, a mai nap 10 pontra növő hátrányt kellene ledolgoznia és 4 csapatot megelőznie. De maradjunk a realitások talaján, jövőre ismét a Juventus nélkül indul útjára a legrangosabb európai kupasorozat.

A Bologna ellen nem mondhatja az ember, hogy ne lett volna gólszerzésre lehetőségük a Zebráknak, az első félidőben is szép számban záporoztak Viviano kapujára a lövések, Iaquinta még egy csattanó kapufát is durrantott, mégis hiányzott az a tűz a csapatból, amit ilyen égetően fontos helyzetben elvárt volna a szurkoló. 

A félidőben Delneri nem volt rest meghúzni egy kettős cserét, az érthetetlen igazolás, a 12 millió €-s Martinez helyén akár én is focizhattam volna, őt Del Piero váltotta, míg Iaquinta helyett Toni érkezett. Ám ahogy elkezdődött a második játékrész, nagy csend lett az Olimpicóban, az egykori Zebra, Marco Di Vaio ugrott ki egy tökéletes labdával, majd emelte azt el Storari mellett. A kopasz támadót még az sem zavarta meg, hogy a Juve védői sorra csúszkáltak be mellette, mindvégig hiába.

A gól nem változtatta meg a játék képét, a hazaiak támadtak, a vendégek védekeztek, egy baj volt ezzel, az Öreg Hölgy leglelkesebb játékosa a 36 éves Del Piero volt, egyedül benne látszott az a tűz, ami hiányzott a többi Zebrából. 

A 65. percben egy kavarodás után Bonucci bénán eltalált labdáját a kapu torkából tisztázták a Bologna védői. Ahelyett, hogy egyenlített volna a Juve, kettőre növelte az előnyét a vendég gárda, egy kontra után Di Vaio Bonuccinak és Grygerának mutatta meg milyen egyszerű játék a futball, finom cselek után Storari kapujába lőtte a játékszert.

A Juventus ezután se tudta kihasználni a helyzeteit, a 79. percben például Pepe adott egy pompás labdát Toninak, aki az üres kapuban egyedül álló védőt találta telibe.

A Juventus megérdemli a Lecce és a Bologna elleni vereségét, lelketlen, hit nélküli játékot produkált mindkét találkozón, ahol simán nyerniük kellett volna. A Bajnokok Ligájáról ezután nem érdemes Torinóban beszélni, Delneri munkája pedig idő előtt lejárhat a Juve kispadján. A vezetőség elgondolkozhat azon, mi az oka annak, hogy már zsinórban harmadik edzővel is ilyen gyengén teljesít ez a csapat. Talán nem kellene középszerű játékosokat 10 milliókért megvásárolni, és épp itt volna az ideje leültetni a kispadra egy normális, elismert edzőt, bár lehet az elmúlt évek teljesítményével erre a sanszt is eljátszotta a klub.

 

Juventus 0-2 Bologna

G.: Di Vaio (49', 66')

 

Szólj hozzá!

Címkék: juventus serie a olasz foci olasz labdarúgás calcio di vaio juventus bologna 0 2

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr942694191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása