Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Hivatalos - Az olasz futballt a 2012/13-as szezonban már csak 3 csapat képviselheti a Bajnokok Ligájában

2011.02.25. 12:15 Unimuck

A Német Labdarúgó Liga (DFL) hivatalos közleményben is megerősítette, hogy a 2012/13-as idényben már biztosan négy német együttes indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban, ugyanis a germán csapatok akkora előnyre tettek szert az UEFA együtthatós táblázatán az olasz klubokkal szemben, hogy a taljánoknak már matematikai esélyük sincs befogni őket idén, így 11 év után először négy Bundesligás csapat indulhat a Bajnokok Ligája küzdelmeiben.

Az olasz futball csúfos kudarcának az utóbbi két hét elkeserítő eredményei tettek be végleg, amikor is mindhárom olasz gárda hazai pályán vereséget szenvedett a BL-ben, ráadásul az Inter a fő rivális német Bayern Münchentől, mindeközben az Európa Ligából a Napoli is kiesett, míg a Leverkusen kettős győzelemmel jutott a legjobb 16 csapat közé. 

A német klubok 68103 ponttal a tabella 3. helyén állak, míg az olaszok (59981) már 8122 ponttal leszakadva csak a 4. pozíciót foglalják el, minek következtében a Serie A ebben az évben már biztos, hogy nem tudja visszaelőzni a Bundesligát. A helyzetet a jövőre nézve még tovább ronthatja, hogy a Milan, az Inter és a Roma is csak csekély továbbjutási eséllyel futhat neki a Bajnokok Ligája visszavágóinak. 

Szólj hozzá!

Címkék: olasz labdarúgás német labdarúgás uefa coefficient uefa együtthatós táblázat

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr322689587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása