Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Roma - Shakhtar: egy pokolian nehéz este közeleg

2011.02.15. 10:04 lupetto

 Papíron a leggyengébb ellenfelet kapta az olasz együttesek közül a római klub, mégis talán a giallorossi számára lesz a legnagyobb kihívás túljutni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjén.

Több okból kifolyólag is.

A tavalyi második hely

Egyrészt a tavalyi idény hajrája igencsak mély nyomokat hagyott a fővárosiak idei szezonján, a Scudettot már a "mezükön érezhették" a farkasok, mikor egy váratlan vereség átírta a legszebb álmokat. Az emiatt érzett csalódottság, az "örök második" klubra égett bélyege valamit megtört a csapatban, képtelenek idén ugyanolyan hittel és elszántsággal küzdeni céljaikért.

A klub eladása

A klub eladása körüli cirkusz bizonytalanságot és instabil hátteret teremt. A szóbeszédek természetesen begyűrűznek az öltözőbe is, a játékosok nem csak a futballal törődnek, nincs igazi gazdája a klubnak, s ennek hatásai mind-mind érezhetőek a pályán mutatott produkcióban is.

Totti háttérbe szorulása

Egyre kevesebb szerephez jut együttesében a csapat kapitánya, ki hosszú éveken át maga jelentette a Romat mind a szurkolók, mind az ellenfelek szemében. Háttérbe szorulása a Daniele de Rossi éra kezdetét is jelenthetné, de mivel egyelőre még csak mindezen folyamat közepén vagyunk, ráadásul Totti továbbra is a csapat része, így mindez csak döcögősen zajlik, melynek eredménye, hogy a csapat sokszor igazi vezér hiányában szenved a pályán, egy szétesőfélben lévő együttes benyomását keltve.

Az elmaradt erősítések

A tulajdonosváltás talán hoz majd némi gyógyírt e helyzetre, de egyelőre szembetűnő a római klub évek óta tartó pénztelensége. Míg riválisai és európai vetélytársai komoly igazolásokkal erősítették meg keretüket, addig a bordó-sárgák maximum az akciós áruk között kotorászhattak évről-évre és bár sikerült így is néhány kivételes képességű labdarúgót Rómába csábítani, ez a keret céligazolások nélkül alkalmatlan egy minőségbeli ugrásra.

Mindezek fényében, s a csapat utóbbi hetekbeli teljesítményét látván túlzás nélkül megállapíthatjuk, kifejezetten nehéz este vár a giallorossira. Ellenfelük ráadásul idegenben életveszélyes, a Partizan és a Braga otthonából is sima hármast rúgva hozták el a három pontot. Keretük erősségéről sokat elmond, hogy a 2009-es idényben UEFA Kupát nyert az együttes.

Ami miatt kár lenne azonban temetni a Romat, az a nehéz pillanatokban ezidáig már többször is bizonyított hihetetlen összetartása, küzdeni akarása. Legutóbb épp a Bajnokok Ligájában bemutatott csoda, a Bayern München elleni 3-2 tanúskodott minderről, s most ismét itt lehet a pillanat, hogy újra e sorozat egyik csatája jelentse a remélt fordulópontot. Ráadásul az együttes kerete még minden korábban felsorolt probléma ellenére is erősebb az ukrán klubbénál, a Serie A és az ukrán bajnokság közti különbségről nem is beszélve.

Lesz tehát miért izgulni szerda este, bízzunk benne, hogy a Roma előveszi jobbik formáját, míg a Shakhtar valami alábbihoz hasonló produkcióval rukkol elő, s akkor nem lehet gond a március 8-án rendezendő visszavágón.

 

Szólj hozzá!

Címkék: roma bajnokok ligája nyolcaddöntő roma shakhtar

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr462662352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása