Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Bajnokok Ligája beharangozó: Milan - Tottenham

2011.02.15. 18:15 Unimuck

Ma este kezdetét veszi a legrangosabb európai kupasorozat egyeneskieséses szakasza, ahol rögtön az első nap a még állva maradt három olasz csapatból az AC Milan hazai pályán fogadja az idei szezon egyik meglepetéscsapatát, a Tottenham Hotspurt. Mindkét oldalon sok és fontos játékosok hiányát kell orvosolniuk a trénereknek, de itt már csak a továbbjutás számít, bármi áron.

A Rossoneri a G jelű kvartettből második helyen jutott tovább a Real Madrid mögött, a Tottenham pedig többek között az Inter előtt végezve csoportelsőként lépett túl az őszi küzdelmeken. Az olasz gárda eddigi gólfelelőse a svéd óriás, Zlatan Ibrahimovic volt, míg a túloldalon az újdonsült sztár, Gareth Bale szállította a találatokat, mindketten 4-4 gólt lőttek. Ibrahimovic ma is pályára lép, ám a londoni klub walesi középpályása sérülés miatt kénytelen kihagyni a milánói összecsapást, a vörös-feketék nagy örömére. 

A Tottenham menedzsere, Harry Redknapp Bale-en kívül Kingre, Huddlestonera, Kaboulra és Jenasre sem számíthat. Massimiliano Allegri legnagyobb problémája is ehhez hasonlóan a rövid kispad lehet. A Milannál Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Inzaghi és Boateng sérült, továbbá Cassano, van Bommel és Emanuelson sem léphet pályára Bajnokok Ligája mérkőzésen. 

A mérkőzés folyamán érdekes párharcok alakulhatnak ki a pályán, amik döntőnek bizonyulhatnak a végeredmény szempontjából. Ilyen lehet például az Ibrahimovic - Gallas, a Gattuso - van der Vaart vagy éppen a Nesta - Defoe csata is. 

Mindkét együttes jól hangolt az esti találkozóra, hétvégén a Milan lehengerlő játékkal 4-0-ra nyert a Parma ellen, míg a Tottenham 2-1-re verte a Sunderland-et.

Ami némi nyugtalankodásra adhat okot a Milan drukkerek számára, az nem más, minthogy a közelmúltban nem szerepeltek túl jól a Premier Leagues csapatok ellen. Rossz ómen Gattusoéknak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében angol klubbal összekerülni, ugyanis a 2007/08-as szezonban az Arsenal, a 2009/10-es idényben pedig a Manchester United parancsolt megálljt az olasz együttesnek. A Rossoneri utoljára angol csapatot a 2007-es BL fináléban győzött le, akkor Inzaghi góljaival a Liverpoolnál bizonyult jobbnak a milánói gárda.

 

AC MILAN - TOTTENHAM HOTSPUR

20:45, San Siro - Milano

Milan: (4-3-3) Abbiati - Oddo, Nesta, T.Silva, Antonini - Gattuso, Flamini, Seedorf - Robinho, Ibrahimovic, Pato

Tottenham: (4-4-1-1) Gomes - Hutton, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto - Lenon, Palacios, Kranjcar - van der Vaart - Defoe

2 komment

Címkék: beharangozó milan bl tottenham milan tottenham előzetes bajnokok ligája milan tottenham

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr242663251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2011.02.15. 21:47:31

Elég gyenguska a Milan eddig, Ibra elől nagyon kevés támogatást kap. Seedorffal meg csak eggyel többen vannak a pályán a vörös-feketék. Kell ide Pato, de hát Cassano még jobban hiányzik. Gattuso megint hozza a formáját, rajta nem fog semmi múlni. :)

lupetto 2011.02.15. 23:22:05

@Unimuck: Gattuso :)
a második félidő rendben volt, az első Seedorf teljesítménye miatt volt főleg ilyen botrányos.
Egy ilyen gól benne van, ettől függetlenül erre mondják, hogy kurva nagy égés.
El nem tudomképzelni mi lesz a visszavágón
süti beállítások módosítása