Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Repülni fogtok, szamarak!

2011.02.06. 13:01 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Van egy rakat sérült, viszont Zarate visszatért az eltiltásából. Hogy ez kinek jó, azt nem tudom, mert a csapatnak nem, de holnap mindenesetre megmutathatja, hogy a heveny ellenkezés - jaj, de finom voltam - amit játéka kivált belőlem, nem mindig igaz. Csak éppen 95%-ban. A Laziót sok bírálat érte a Milan elleni játék után, csak nem tudom, miért. Nyilván amit az ellendrukkerek mondanak, kevéssé érdekes, de nem egy laziale is mértéktévesztésben van, és azt hiszik, hogy a Lazio nagycsapat. Nem, nem az. Ezért aztán mesteri szólókat, csodás játékot és leiskolázást várni a listavezető otthonában több mint botorság, hülyeség. Csapatunk jó úton van, reménykedjünk, hogy ez a szezon nem csak egy kifutott a korábbiakhoz képest, hanem valóban mutat is valamerre. Ezzel együtt is: legjobb esetben a Lazio a középcsapatok és a nagycsapatok közötti, nehezen meghatározható, viszont kupa- és serlegszegény mezsgye jeles alkotója. Mondom, reménykedjünk, hogy most még. A mai nap során a jó irányba lehet tenni egy szép lépést. Az ellenfél pedig megint nem könnyű, hiszen az utóbbi fordulókban értékelődött fel különösen az, hogy Veronában 3 pontot szerzett a csapat. Hazai környezetben sem lesz egyszerű.

A védelemben nem lesz különösebb változás, ez nem is lep meg senkit. Matuzalem viszont felépült, és a kétségbeejtő formát mutató Ledesmát jogosan szorította ki. Így lett ez volna már régebben is, de a kivart brazil körülbelül 2 meccsenként sérül le hónapokra, vagyis a Chievo és a Brescia elleni még számíthatunk rá. Rocchi és Floccari továbbra is maródik, Kozák így megőrzi helyét a csapatban, aminek részemről csak örülni tudok. Mivel a cseh Zarate mellett sem ismerős, így megszokottabb összjátékra továbbra sem számíthatunk tőlük, hengerelést természetesen nem remélhetünk. Éppen ezért, szerencsésebb lett volna, ha Zarate a kispadon kezd, Sculli pedig esély kap, hogy a nagy akarásnak sikeres is legyen, de mi nem is vagyunk szerelmesek az argentinba, mint Lotito.

A vendégeknél is akadnak fájó hiányzók, főként Luciano, illetve Marcolini és Andreolli. Sok érdekességet nem tudunk róluk elmondani, kettő mégis idekívánkozik: egyrészt van egy roppant szimpatikus, magyar vezérszurkolójuk, másrészt anno Luciano kölcsönvette jó barátja, Eriberto útlevelét és egyben személyazonosságát, hogy játszhasson a Palmeiras ifjúsági csapatában, amely együttesből értelemszerűen könnyebb Európába kerülni. Az ötlet bejött neki, a lelkiismereti utóéletéről nincs tudomásunk.

Mivel mbemba tisztelője vagyok, ezért azt már nem is szívesen jegyzem meg, hogy Veronában csupán második csapat a Chievo, hiába is játszik a Serie A-ban, átlagos nézőszáma pedig a tiszteletet parancsoló 10 ezer környékén mozog. No de, mit lehet egy olyan csapatról gondolni, akiket egyedüli európai kirándulásuk során a Debrecen által is lepofozott Levszki Szófia ütött el a BL-től? Egy lazialénak már csak azért is nehéz kedvelnie a csacsikat, mivel ha Verona, akkor bizony a Hellas a csapat, nem más.

A győzelem receptje a következő lehet: az eddig is javarészt kitűnő, és szerencsére megbontatlan hátsó négyes jelentette stabilitás kiegészül Brocchi és Matuzalem remek védekezésével, utóbbi előre is hasznosabb lesz, mint Ledesma, Mauri a szélen talán végre megint értékelhetőt nyújt, Hernanes szokott alázatos és hasznos munkájához hozzáteszi a rá jellemző zsenialitást, míg Kozák harcos lesz, ami gólszerzésben is megnyilvánul. Zaratét meg remélhetőleg hamar váltja Sculli. Kurva kemény meccs lesz, és túlságosan sanszos egy döntetlen, mert a Chievo igazán nem kap sok gólt, egyet-egyet pedig szerez is. A vetélytársak valószínűleg mind győzni fognak, a Juventus pedig most éppen 3 pont távolságban figyel, ahogy az Udinese is nagyon jön fel. Meg kell ragadni a lehetőset és most, illetve jövő héten három-három pontot szerezni.

A Hellas Verona és a Chievo szurkolói

LAZIO (4-3-1-2): 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 20 Biava, 3 Dias, 26 Radu; 32 Brocchi, 11 Matuzalem, 6 Mauri; 8 Hernanes; 10 Zarate, 18 Kozak. Cserék: (12 Berni, 13 Stendardo, 5 Scaloni, 24 Ledesma, 14 Gonzalez, 23 Bresciano, 77 Sculli) Vezetőedző: Reja

Sérültek: Del Nero, Meghni, Garrido, Diakitè, Rocchi, Floccari

CHIEVO (4-3-1-2): 28 Sorrentino; 20 Sardo, 5 Mandelli, 12 Cesar, 4 Mantovani; 84 Pulzetti, 16 Rigoni, 23 Constant; 26 Bogliacino; 31 Pellissier, 80 Moscardelli. Cserék: (18 Squizzi, 2 Morero, 13 Jokic, 14 Guana, 6 Fernandes, 77 Thereau, 11 Granoche) Vezetőedző: Pioli

Sérültek: Luciano, Marcolini, Andreolli

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr902641956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása