Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Matri duplázott, Toni megszerezte első Zebra-gólját; Cagliari - Juventus 1-3

2011.02.06. 09:00 Unimuck

A szombati játéknap zárótalálkozójára Szardíniában került sor, ahol a Cagliari a Juventust fogadta. A hazaiak remek idényt futnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a mérkőzés előtt csak 3 ponttal voltak lemaradva  a Juvétól. A találkozót jobban kezdték a vendégek, többet birtokolták a labdát és ők alakították ki az első ziccert is, de ezt Matri még kihagyta.

Aztán a 20. percben Matri már nem hibázott, Krasic passzát maga elé engedve lőtt kapura, amivel vezetést szerzett új csapatának és hátrányba sodorta régi játszótársait. A gól megnyugtatta a vendégeket, olyannyira, hogy a Caglirai akár egyenlíthetett is volna, beadásokat követően Buffon meglepő módon kétszer is rosszul mozdult ki kapujából.

Delneri amúgy a Sorensen-Barzagli-Bonucci-Chiellini hátvédsort küldte pályára. Egyidejűleg szerepeltetve a keret három legjobb védőjét és Chiellini régi posztján (balszélső védő) való játszatása jó húzásnak bizonyult. A Cagliari egyedül a fiatal Sorensen oldalán tudott veszélyt jelenteni a Zebrák kapujára.

Fordulás után a hazaiak gólt érő nyomást helyeztek a Juve kapujára. Az 50. percben egy bal oldalról érkező beívelés Chiellini feje felett elszállva Acquafrescát találta meg, aki kapásból kilőtte a hosszú alsót, Buffon tehetetlen volt. A találat feltüzelte a hazai csapatot és publikumot, kellemetlen negyed órát okozva a torinóiaknak.

Delneri fel is ismerte a váltás szükségességét és Krasic helyére Sissokot küldte pályára, ezzel stabilizálva a középpályát. A hátvédsor után ez volt a tréner következő jó húzása, mivel a csere után a Juventus fokozatosan vissza tudta venni a játék irányítását, sőt a 75. percben Chiellini beadását követően Matri ismét vezetéshez juttatta a Zebrákat. 

Idő közben Del Piero és Toni is pályára lépett. Alex 444. alaklommal ölthette magára a zebracsíkos mezt az olasz első osztályban, ezzel utolérte a torinói klub legendás támadóját, Giampiero Bonipertit. 

A 84. percben egy kontrát követően épp Del Piero kanyarintotta középre a labdát, melyre Luca Toni érkezett és 15 méterről(!) valószínűtlen fejesgólal állította be a találkozó végeredményét. 

A torinói klub győzelmével esélyt hagyott magának, hogy odaérjen a tabella 4. helyére. 

 

CAGLIARI 1-3 JUVENTUS

G.: Acquafresca (50') ill. Matri (20', 75'), Toni (84')

Caglirai: (4-3-2-1) Agazzi - Pizano, Canini, Astori, Agostini (Ariaudo 11') - Biondini, Cossu, Conti - Lazzari (Nené 71'), Nianggolan - Acquafreca

Juventus: (4-4-2) Buffon - Sorensen, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Krasic (Sissoko 64'), Melo, Aquilani, Marchisio (Toni 71') - Matri, Martínez (Del Piero 54')

Szólj hozzá!

Címkék: juventus serie a olasz foci toni olasz labdarúgás calcio cagliari del piero matri cagliari juventus 1 3

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr832641516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása