Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Coppa Italia beharangozó: Juventus - Roma

2011.01.27. 18:00 Unimuck

Ma este Torinóban kerül megrendezésre az Olasz Kupa utolsó negyeddöntős összecsapatása, ahol a Juventus és a Roma feszül egymásnak. A találkozó győztese bejut a Coppa Italia elődöntőjébe, ahol a Napolit búcsúztató Inter vár rá.

A hazaiaknak az idei szezon is eléggé nyögvenyelősen telik, kiestek az EL-ből, folyamatos sérülések tizedelik a csapatot és hamar világossá vált, hogy ebben az idényben sincs reális esélyük a Scudetto megszerzésére. Delneri legényei a bajnokság hatodik helyén állnak, kilenc pontra leszakadva az éllovas Milantól és miután Quagliarella személyében elveszítették egyetlen gólvágójukat, bátran kijelenthető, hogy a csapat célkitűzése nem más, mint valahogy elcsípni a negyedik, még BL indulást érő helyezést. 

Ezek után a Juventus egyetlen lehetősége a trófeaszerzésre az Olasz Kupa elhódítása. Ehhez azonban túl kell jutni a Rómán, majd az Interen és a döntőben vélhetően a Milannal kellene megküzdeni a kupáért. Nem tűnik könnyebb küldetésnek, mint a bajnoki arany megszerzése, de egy-egy mérkőzésen nagyobb sanszuk lehet Del Pieróéknak, mint hosszútávon a bajnokságban. 

Ami a torinóiak keretét illeti, felépült sérüléséből Vincenzo Iaquinta, így már ott lehet a kispadon, továbbá Felipe Meloval is számolhat Delneri, a brazil középpályás vélhetően a kezdőben kap majd helyet, ugyanakkor De Ceglie, Rinaudo, Traoré, Toni és Quagliarella nem bevethetők.

A Rómánál hasonló a helyzet, mint ellenfelénél. Ranieri irányítása alatt se jobb, se rosszabb nem lett a fővárosi alakulat, szezononként van egy nagyobb hullámvölgyük a Farkasoknak, amivel elveszítik esélyüket a végső győzelemre. Bár Ranieri nem tett le a bajnoki cím megszerzéséről, a Milan hat pontos előnye és masszívabb kerete nem sok jóval kecsegtet. 

A Bajnokok Ligájában ugyan még harcban vannak a rómaiak, ám ott aztán végképp nem lehet őket még esélyesnek sem titulálni, így a fővárosiaknál is marad a Coppa Italia, mint az egyetlen elérhető serleg az idényben.

Ranieri sérülés miatt nem számolhat Adriano és Pizarro játékával, míg Totti eltiltás miatt csak a lelátóról követheti a mérkőzést.

 

JUVENTUS - ROMA

20:45, Stadio Olimpico - Torino

 

Várható kezdők:

Juventus: (4-4-2) Storari - Grygera, Bonucci, Chiellini, Grosso - Martínez, Melo, Aquilani, Pepe - Del Piero, Amauri

Roma: (4-3-1-2) Julio Sergio - Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise - Taddei, De Rossi, Brighi - Menez - Vucinic, Borriello

9 komment

Címkék: juventus roma coppa italia olasz foci olasz labdarúgás calcio olasz kupa juventus roma olasz kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr352618704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2011.01.27. 18:59:39

Na, akkor intsetek pápát ennek a kupának is :)

Unimuck 2011.01.27. 19:09:55

@lupetto: Meglátjuk, nagy meccs lesz! :)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.01.27. 19:14:23

@lupetto: varjunk csak, nektek most nem az a foszer az edzotok, akit meg az altalad lesajnalt, harmatgyenge Juvetol is kiraktak? :D

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.01.27. 19:18:58

@lupetto: csak el ne csapja a vonat ;) tokmind1, jovore mar ugysem o lesz az edzo, miutan ev vegen heves kurvaanyazasok kozt elkuldik :D

Unimuck 2011.01.27. 19:25:58

"elindult a fény felé" :D :D :D

Unimuck 2011.01.27. 19:39:34

A várható kezdőt olvasgatva megnyugodtam, minőségibb csapatunk van!

lupetto 2011.01.27. 22:44:59

köszi srácok ;) és még a hétvégi meccs előtt sem fáradtunk el

Unimuck 2011.01.27. 23:02:14

@lupetto: Ne aggódj, hétvégén kikaptok :)
süti beállítások módosítása