Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Kiosztották a Calcio Oscar-díjakat, Mourinho úgy érzi sokat köszönhet Olaszországnak

2011.01.25. 10:16 lupetto

 Az olasz játékosok szövetségének (AIC) szavazatai alapján kiosztásra kerültek tegnap este az idei Calcio Oscar-díjak, melyek az előző szezon legjobbjait voltak hivatottak elismerésben részesíteni. A szavazatokat még a 2009 / 10-es idény zárása utáni hetekben adták le a játékosok, melyet aztán az azt követő hónapokban összesítettek, s melynek végeredményét most egy gála keretein belül ismertették.

A díjazottak személyét illetően különösebb meglepetés nem született, bár néhány kategóriában nagy csata dúlt az elismerésért. A védőknél például két győztest is hirdettek, a legígéretesebb fiatal játékosnak járó kitüntetést Javier Pastore nagy csatában halászta el Mario Balotelli és Alexandre Pato orra elől, míg a legjobb olasz labdarúgó kategóriában szoros küzdelemben végül Antonio Di Natale lett a befutó. Az udinei játékos egyben a gólkirályi címért járó elismerést is magáénak tudhatta, s versenyben állt a legjobb játékos címéért is, de ezt végül a az év külföldi labdarúgója címét is elnyerő Diego Milito söpörte be.

"Örülök e díjaknak nagyon is, de ami igazán boldoggá tesz, az az Udinese feltámadása. Nehéz volt nemet mondani a Juventusnak, de a futballban sem szól minden csak a pénzről. 99 gólnál járok jelenleg, s remélem a 100.-at pont a Juve ellen szerzem majd." - nyilatkozta a friuliano.

A trénerek között José Mourinho került díjazásra (köszönhetően csapata triplázásának), s bár a portugál, csapata kupa fellépése miatt személyesen nem lehetett jelen, videóban üzent a megjelenteknek.

"Nagyon fontos nekem ez a cím, különösen hogy nem csak a saját játékosaim, hanem ellenfeleink elismerése is benne van. Meg kell köszönjem játékosaimnak, hogy megnyerték számomra, nélkülük nem ért volna ez az elismerés. Ugyanígy kijár a köszönet ellenfeleimnek is a szavazatokért, illetve azért a munkáért amivel a Serie A-t ilyen széppé és embert próbálóvá teszik, ami kétségtelenül az ő és edzőik érdeme is egyben. Rengeteget tanultam itt, s hogy az olasz bajnokság milyen nehéz azt most látom igazán, hogy már nem dolgozom benne. Voltam edző Portugáliában, Angliában, Olaszországban, s most Spanyolországban is, s a Serie A-ban tanultak is mind hozzájárultak ahhoz, hogy minél jobb lehessek."

 

Legjobb Olasz Játékos: Antonio Di Natale

Legjobb Külföldi Játékos: Diego Milito

Legjobb Fiatal: Javier Pastore

Legjobb Kapus: Julio Cesar

Legjobb Védő: Giorgio Chiellini és Walter Samuel

Legjobb Edző: José Mourinho

Legjobb Játékvezető: Emidio Morganti

Legjobb Játékos (mindent egybevéve): Diego Milito

Legszebb Gól: Maicon, a Juventus ellen

Az Év Csapata: Inter

A Szezon Gólkirálya: Antonio Di Natale

A Szurkolók Szerinti Legjobb: Edinson Cavani

1 komment

Címkék: juventus egyéb roma milan inter mourinho lazio calcio oscar

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr462611787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2011.01.25. 11:10:22

Óó, az Maicon gól... Még én is megtapsoltam, miután magamhoz tértem.
süti beállítások módosítása