Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

A mai nóta: rossoblues

2011.01.23. 14:38 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Elég egyértelmű helyzet előtt áll a Lazio: Bolognában bizony nyernie kellene, hogy a minden eddiginél is sűrűbb élmezőnyben megtartsa dobogós helyét. A Roma tegnapi győzelmével feljött, ha csak ideiglenesen is, a második helyre, egy ponttal előzve a Laziót, de amennyiben nyer ma a Juventus és az Inter, ám a Lazio nem, esetleg kikap, akkor a hétfő reggelt a hatodik helyen kezdjük. Nem valami kecsegtető kilátások, már csak azért sem, mert Bolognába nem nyerni járnak a csapatok. Habár nincsenek rossz emlékeink Bolognáról: a legutóbbi, ott játszott meccsen, 2010 tavaszán, úgy nyert a Lazio 3-2-re, hogy a Bologna már 2-0-ra vezetett! El tudunk képzelni egy ilyen feltámadást a mostani csapattól? Pedig Reja az edző most is, és a keret sem változott sokat. Tegyük hozzá, akkor még pályára lépett Firmani is. Tehát, miután hajtsatok egyet, utána pedig latolgatjuk az esélyeket. Ne feledjétek: ma élőben közvetítjük a meccset!

Kezdjük egy valamelyest meglepő ténnyel: Reja elmondása szerint Zarate helyén Sculli fog kezdeni. Bár Maurito elvileg nem sérült - kissé komikus módon egyébként az orvosi vizsgálatról elkésett, mert nem ébredt fel az ébresztőjére - de a Mister jobbnak látja, ha egymás után 3 végigjátszott meccs után kicsit pihenteti. Tisztában van azzal is, hogy Sculli lába nem bír 90 percet, de megadja neki a lehetőséget a bizonyításra. Ez azt is jelenti, hogy az eddigi 4-2-3-1-et felváltja egy valamivel talán veszélyesebb 4-3-1-2, ahol is a védelem jobb oldalán, Lichtsteiner eltiltása miatt a már bizonyított Scaloni kezd, a védők előtti vonalon Brocchi jobboldalt, Ledesma középen, Mauri pedig a baloldalon. Hernanes helye természetesen biztos.

Reja egyébként 19 emberrel érkezett Bolognába, sérülés miatt ennek nem tagja Garrido, Matuzalem és Rocchi. A brazil középpályás leghamarabb február hatodikán, a Chievo ellen térhet vissza. Apropó, természetesen bebizonyosodott, hogy Lotito semmit sem változott: Bresciano "influenza" miatt maradt Rómában. Látjuk vajon még játszani a bajnokságban? Költői a kérdés.

A Bologna gondjai csekélyek: Malesani ugyanazt a tizenegyet küldheti pályára, akiket az Inter ellen is harcba indított. A szempontjukból nagyon helyesen a hétközi kupameccset Nápolyban nem nagyon vették komolyan, így meglehetősen frissen, és nem is különösebben csalódottan készülhetnek a Lazio elleni mérkőzésre, amelyre a fenti jelzők egyike sem húzható rá. Két ismerőssel is találkozhatunk ma: az egykor még derbin is gólt lövő Mudingayival és a Lazio nevelés, ida nem is olyan rég visszatérni akaró Di Vaióval. Ismert a sztori: 2008 nyarán hosszan tárgyalt Lotitóval, mi máson, a pénzen nem tudtak megegyezni.

Röviden foglaljuk össze, hogy mi kéne ma: győzelem, lehetőleg meggyőző játékkal. Mi várható? Jó esetben döntetlen, az utóbbi időben megszokott, unalmas focival. Utóbbi még hagyján, aki szórakozni akar, menjen el cirkuszba, csak ugye, elég messze találhatjuk magunkat a dobogótól. Könnyű meccsek pedig nem igen lesznek a közeljövőben, mert a teljesen kiszámíthatatlan Fiorentina érkezik a jövő héten Rómába, utána pedig a listavezető Milanhoz látogat a csapat. Talán tényleg most dől el, hogy mennyit is ér a csapat, mert most lesz igazán megmérettetve. Bízzunk és reméljünk, Sculli mutassa meg, hogy megérte leigazolni. 3 órától pedig nézzétek a meccset itt, a Non mollare mai blogon!

BOLOGNA (4-3-1-2): 1 Viviano; 18 Moras, 13 Portanova, 6 Britos, 19 Rubin; 15 Perez, 26 Mudingayi, 7 Della Rocca; 12 Ekdal; 10 Ramirez, 9 Di Vaio. Cserék: (22 Lupatelli, 21 Cherubin, 16 Esposito, 24 Buscè, 32 Casarini, 20 Gimenez, 69 Meggiorini) Vezetőedző: Malesani

Sérült: nincs
Eltiltott: nincs

LAZIO (4-3-1-2): 86 Muslera; 5 Scaloni, 3 Dias, 20 Biava, 26 Radu; 24 Ledesma, 32 Brocchi, 6 Mauri; 8 Hernanes; 77 Sculli, 22 Floccari. Cserék: (12 Berni, 21 Diakitè, 39 Cavanda, 14 Gonzalez, 17 Foggia, 18 Kozak, 10 Zarate) Vezetőedző: Reja

Sérültek: Matuzalem, Rocchi, Garrido, Bresciano
Eltiltott: Lichtsteiner

Aki pedig szeretné élőben követni a meccset, anélkül, hogy streameket kéne kajtatnia, az itt megteheti.

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr892607253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása