Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Újabb genovai ellenfél - ki a Lazio ellen fél

2011.01.16. 14:00 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Jó lett volna úgy kezdeni a bejegyzést, hogy természetesen megint a bolondját járatta velünk Reja, felgyógyult Radu, de legalábbis Cavanda kezd a helyén. Na nem, a Mister a fejébe vette, hogy jelentősen újítani akar. Scaloni kezdőként a pályán. Ezt látom leírva, és nem hiszem el. Biava helyén Diakité még a kevésbé rosszabb megoldás, lényegében az egyetlen, ha Willy valóban sérült, (esetleg Bonetto, hahaha). Komolyan mondom, itt kurva nagy problémák lehetnek, és nem azért, mert nekem valami bajom lenne Scalonival, vagy Diakitével, de előbbi évek óta alig játszik a csapatban, éles helyzetben nem ismeri a társait, utóbbi meg hát ki tudja, mikor zseni és mikor pancser. Stabilitásnak egymagában pedig Dias kevés lesz. Nem mintha annyira fantasztikus támadójátékot mutatna a Sampdoria, de egy Lecce után... Hajtás után folytatom.

Az egy dolog, hogy a legutóbbi két, egymás elleni meccsükön a Lazio húzta a rövidebbet, még most is, rögtön az első fordulóban, de az utóbbi idők legfontosabb meccsén, azon a bizonyos kupadöntőn, a Lazio járt diadallal. Amúgy csipetnyivel jobb előjellel készülhet a meccsre a Lazio, még akkor is, ha a Sampdoria a Romát verte, a hazaiak meg kikaptak a Leccétől. Elég csak megnézni az elmúlt 6 mérkőzését a genovaiaknak: 3 vereség, 2 döntetlen, és az a kiszenvedett, nagyon szerencsés Roma elleni diadal.

Szóval, Scaloni mint kezdő, debütál a csapatban idén, szerencsére Lichtsteiner felgyógyult a kisebb sérüléséből, ám fájó pont Matuzalem és Rocchi hiánya. Elől a kérdés csupán az, Zarate vagy Floccari lesz-e az egy szem előretolt ember. Beszéljünk akkor pár szót a vendégekről is. Zauri már biztos, hogy nem fog játszani, lábujj sérülése révén, Macheda pedig a kispadon fog helyet foglalni. Pedig azért igen komoly lett volna egyszerre két, egykori lazialéval szembenézniük a fiúknak. Koman Vladimir egyébként minden bizonnyal kezdő lesz. Ám a legfontosabb nem is ez, hanem a következő: két belsővédőjüket is kiállították a legutóbbi meccsen! Mi a jó előjel, ha nem ez?

Srácok, én nem leszek ott, így meg nincs miért félni!

Bár jóval kevesebb bennem a félsz a mai meccstől, mint egy hete a Lecce ellen, de tartani tartok tőle. Reja csapatainál szokás, hogy az őszi félszezont követően van egy jelentősebb hullámvölgy, és könnyen lehet, hogy most ebben tapicskol a Lazio. 1 pont pedig semmire sem elég, már csak azért sem, mert ha nem győzedelmeskedik a csapat, a Roma és a Juventus is megelőzheti. Akkor pedig ott vagyunk az 5. helyen... Utóbbi persze nem tragikus, és még mindig nyitott lenne a lehetőség a BL-helyek egyikére, de miért kockáztatni?

Őszintén reménykedem benne, hogy Mauri és Hernanes végre együttesen fog ki egy jó napot, hogy Zarate nem lesz kerékkötő, hanem inkább ilyeneket fog tenni, és a védelem sem igazolja az előzetes rossz érzéseim. Egy tízes skálán az aggódásom hatos, szemben a Lecce elleni kilencessel. Legyen ez pár órán belül egy szép kövér nulla. Ne a csapat teljesítménye, a parázásom.

LAZIO (4-3-1-2): 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 3 Dias, 21 Diakitè, 5 Scaloni; 32 Brocchi, 24 Ledesma; Mauri, 8 Hernanes,  22 Floccari; 10 Zarate. Cserék: (12 Berni, 13 Stendardo, 39 Cavanda, 23 Bresciano, 15 Gonzalez, 18 Kozak, 17 Foggia) Vezetőedző: Reja

Sérültek: Rocchi, Matuzalem, Radu
Eltiltott: Biava

SAMPDORIA (4-4-2): 85 Curci; 19 Cacciatore, 26 Volta, 5 Accardi, 3 Ziegler; 11 Koman, 12 Tissone, 17 Palombo, 8 Guberti; 10 Pazzini, 9 Pozzi. Cserék: (1 Da Costa, 53 Lamorte, 16 Poli, 7 Mannini, 4 Dessena, 41 Macheda, 23 Fornaroli) Vezetőedző: Di Carlo

Sérültek: Semioli, Padalino, Zauri
Eltiltottak: Lucchini, Gastaldello

4 komment

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr12587737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.01.16. 16:08:11

Scaloni teljesen oké eddig, bizonyítani akar, hajt, küzd, Diakité meg a szokásos: már éppen leírnám, hogy időzített bomba, mikor villan egy zseniálisat. Mauri a szokásos fos, mint az utóbbi időben, Reját pedig megkérdezném: miért erőlteti, hogy Floccari gyakran indítson? Az egyetlen szerencse, hogy Hernanes jól játszik. Zarate annyit ér baszd meg, mint egy zsák döglött szúnyog.

Még valami: Nem tudom mi baja, de döbbenetesen lassú Mauri. Kapott egy labdát a kezdőkörben, teljesen szabadon, 5-6 méterre voltak tőle a Samp játékosai, és mire MEGFORDULT, ketten odaértek. Hihetetlen.

Unimuck 2011.01.16. 18:42:43

Milyen volt a meccs képe? Samp h nyomta? Köv. fordulóban velük játszunk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.01.16. 20:55:18

@Unimuck: Olyan volt a Samp, amilyen Cassano hiánya óta mindig: kreativitás nulla, egy-egy jobb indítás, stabil védekezés. Talány számomra, hogy miként verték meg a Romát. Curci szépen kiejtett egy szabadrúgást, de jól védett. Nem Koman fogja szebb napokra vezetni őket, de amúgy ő sem volt rossz.
A Lazio háromszor annyit lőtt kapura, jobbak is voltak, főleg az utolsó negyedórában, megérdemelt volt a győzelem.

Unimuck 2011.01.16. 21:01:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Akkor bizakodó vagyok a következő mérkőzésünk előtt, bár a Juve közel sincs még jó formában. Nem szabad most pontot vesztenünk, mert benne van több rivális botlása is a 21. fordulóban. Főleg az Udinese - Inter meccsben bízom, most pont jókor utazik a nerazzurri Udinébe. :) Plusz a Bari is egész masszív volt, nem lesz könnyű dolga a Napolinak ellenük.
süti beállítások módosítása