Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Juventus - Catania 2-0: Pislákoló fény a sötétségben

2011.01.13. 22:50 Unimuck

Ma újabb találkozót játszottak le az Olasz Kupa nyolcaddöntői közül. A pocsék formában lévő Juventus fogadta a bajnokságban kiesés elől menekülő Cataniát. Két gödörben lévő gárda randevúja nem sejtetett felejthetetlen futball ünnepet, így csalódás nem érhette a képernyők előtt izguló drukkerek egyikét sem.

Mindent elmond a mérkőzés kezdetéről, hogy a legidegtépőbb esemény a 18. percben cserét kérő Luca Toni sérülése volt. A Juve új tornya még legutóbb Nápolyban szedett össze egy kisebb sérülést, de vállalta a mai játékot, mint utóbb kiderült, nem kellett volna. Egy ütközést követően  nem tudta folytatni a játékot, helyére csatár hiányában, Aquilani állt be. 

A kezdeti eseménytelen játékot Juventus helyzetek váltották fel. A 35. percben Del Piero húzogatott a bal oldalon, a vendégek tizenhatosának szélén Augustynt ültette be a hintába, majd a hosszúra átívelt labdájára Krasic érkezett, aki kapásból belsővel Campagnolo hálójába vágta a labdát, megszerezve a vezetést csapata számára.

A nagy kedvel játszó Del Piero ezután Marchisiónak is kiosztott egy pazar labdát, de a középpályás döntő pillanatban hosszan tolta meg a játékszert, így nem lett semmi a gólhelyzetből.

A második félidőt ott kezdte a Juve, ahol az elsőt abbahagyta. Nyomás alatt tartották a vendégek védelmét és ennek meg is lett az eredménye. Az 54. percben egy szögletet követően Pepe révén tovább nőtt a Zebrák előnye.

Öt perccel később az Olimpico publikuma ismét gólt kiáltott, majd síri csendben figyelték, mi történik a lent maradó Del Pieróval. Pepe lecsúszott lövésébe Alex vetődött bele, saját testi épségét nem kímélve juttatta a Catania kapujába a labdát, de les címén a játékvezető nem adta meg a találatot. Kis ápolás után a Juve csk-ja visszatérhetett a pályára. 

A hajrában a vendégek előtt több szépítési lehetőség is adódott, ám ezeket vagy elpuskázták vagy Gigi Buffon védett nevéhez méltóan nagyokat.

A Juve végül megérdemelten jutott az Olasz Kupa legjobb 8 csapata közé, ahol a Lazio - Roma párharc győztesével találkozik majd.

 

Juventus 2-0 Catania

G.: Krasic (35'), Pepe (54')

 

Juventus: (4-4-2) Buffon - Sorensen, Bonucci, Chiellini, Grosso (Grygera 45') - Krasic, Melo, Marchisio, Pepe - Del Piero (Motta 91'), Toni (Aquilani 18')

Catania: (4-3-2-1) Campagnolo - Augustyn, Silvestre, Spolli (Strumbo 90'), Marchese - Sciacca, Antenucci, Delvecchio - Martinho (Pesce 76'), Mascara (Gomez 74') - Ricchiuti

3 komment

Címkék: juventus egyéb coppa italia pepe catania olasz kupa krasic juventus catania 2 0 olasz kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr552582273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2011.01.13. 23:21:43

Megvolt újra az a lendület a Juventusban, ami az ősz nagy részében jellemző volt rájuk, valamint Del Piero és Buffon újra együtt pályára léphetett... Alex amilyen kedvel játszott, le a kalappal előtte, Gigi pedig megmutatta, hogyan kell egy ilyen hosszadalmas sérülés után visszatérni. Még mindig a világ egyik legjobb portása!

lupetto 2011.01.14. 09:06:06

nem is tudtam, hogy portásnak állt
süti beállítások módosítása