Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Mourinhót, Sneijdert, Lúciót és Maicont is elismerés illette a FIFA gálán

2011.01.11. 10:15 Unimuck

Tegnap este tartották a FIFA Aranylabda gáláját Zürichben, ahol a 2010-es esztendő legjobb játékosának megválasztása mellett sok más egyéb díjat is kiosztottak. Ezen apropóból jelen volt a tavaly az Internazionaléval triplázó José Mourinho és három volt játékosa, Sneijder, Lúcio és Maicon is.

Első ízben fordult elő, hogy a France Football-lal közösen osztotta ki a FIFA az év legjeinek járó díjakat. 

Elsőként az év csapatát hirdették ki, ahol nagy meglepetés nem született, a Világbajnok spanyol válogatott és egyben a Barcelona szállították a legtöbb játékost, míg a 2010-es esztendő BL győztes Intere három futballistát delegált az álomcsapatba. 

A 2010-es esztendő csapat: (4-3-3) Casillas - Maicon, Lúcio, Pique, Puyol - Sneijder, Xavi, Iniesta - Ronaldo, Villa, Messi

Ezt követően az Év Edzőjét hirdették ki. Három jelölt a spanyol válogatottal VB-t nyerő Del Bosque, a Barcával kupát és spanyol bajnokságot nyerő Guardiola, és az Interrel triplázó Mourinho volt. 

A díjat végül a Special One, José Mourinho kapta.

Az Aranylabdát zsinórban másodszor is a Barca fenoménja, Lionel Messi vehette át, míg a Puskás díjat, Hamit Altintop érdemelte ki ezzel a csodás kapáslövéssel.

3 komment

Címkék: egyéb sneijder inter mourinho olasz foci olasz labdarúgás maicon lúcio fifa gála év edzője 2010 év csapat 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr352576068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2011.01.11. 10:27:28

Amibe a Fifa új vezetése beletenyerel, azt szét is b....a maga körül.
Igaz ez a Vb-kre, a dilettáns egyéb sportdöntésekre és most már az aranylabdára is.
Messi idei díjazása az aranylabda megcsúfolása, nem azért mert nem ő a világ legjobbja, hanem azért mert ez a díj idáig nem erről szólt, hanem egy adott évről.
A díj ezzel nálam súlyát vesztette, a továbbiakban abszolút nem fog érdekelni ki kapja meg

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.01.11. 10:32:12

Sokan értetlenkedünk, mert ha simán arra adják, hogy ki a világ legjobbja, akkor az elkövetkezendő pár évre odaadhatnák Messinek, ez teszi kicsit komolytalanná a díjat. Na meg, azzal sem lett jobb a megítélése, hogy összevonták a FIFA Év Játékosával. Nem tudom, nekem mostanra az Aranylabda éppen olyan komolytalan és politikai korrektség által vezérelt díj, mint az Oscar.

Unimuck 2011.01.11. 10:40:29

Ezek alapján Xavi vagy Iniesta érdemelte volna meg. Egész évben kiemelkedően jól teljesített mindegyik. Sajnos Sneijder, amilyen jó volt az előző idényben és a VB-n, annyira gyenge volt az év második felében.
süti beállítások módosítása