Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Napoli - Juventus 3 - 0: Cavani lefejelte az Öreg Hölgyet

2011.01.09. 22:45 Unimuck

A Napoli tovább dédelgetheti édes álmait, míg a Juventusnak csak a rideg valóság marad; ez a csapat se sokkal eredményesebb a tavalyinál, így nagy elvárásai a Juventinóknak idén sem lehet, a scudetto köré szőtt álmaikat bizonyosan elfelejthetik. A csordultig megtelt San Paolo nézői azt kapták, amiért kilátogattak szentélyükbe, Cavani gólokat, határozott, jól megszervezett játékot és önfeledt, euforikus hangulatot. 

A mérkőzés elején különösebben egyik kapu sem forgott veszélyben, Amauri orrvérzésén kívül, amit Pazienzával történő összefejelése eredményezett, sok izgalom nem történt. 

A 20. perc hozta meg a találkozó első említésre való momentumát, melyből azonnal gól is született. Egy középre ívelt labdát Cavani fejelte Storari kapujába, a menteni igyekvő Bonucci kis szerencsével sikerrel háríthatta volna Nápoly uruguay-i kedvencének hálóba tartó labdáját, de csak belepiszkálni tudott a fejesbe.

Hazaiak góljára úgy tűnt hamar válaszolni tud a Juve. Amauri életerős lövését De Sanctis még szögletre tolta, ám a sarokrúgást követően már Toni fejesét nem tudta hárítani. A Zebrák új szerzeménye egy teljesen szabályos gólt szerzett, ám Morganti játékvezető másképp látta az esetet és kifele ítélt szabadrúgást. 

Érvénytelen gólra érvényes találattal válaszolt a Napoli, Dossena beadására ismét Cavani robbant be és Traorét megelőzve fejelt a Juve kapujába. 

Fordulás után aktívan kezdett Delneri együttese, Marchisio kapu elé ívelését követően Toni fejjel ismét közel állt a gólszerzéshez, ám De Sanctis bravúrral védett. A Zebrák erőlködését egy Lavezzi - Hamsik - Cavani háromszögelés hűtötte le, aminek a végén az uruguay-i sztárcsemete már a harmadik gólját jegyezte ezen az estén.

A második félidő derekához közeledve kis híján negyedik találatát is megszerezte a támadó, Lavezzi szlalomozott végig a torinóiak védelmén, végül kicsit hosszan Cavani elé tálalt, aki kissé kisodródva már nem tudta rendesen irányítani lövését. 

Ezt követően a Juventus nem tudott, a Napoli pedig nem akart támadni, így egy ingerszegény bő húsz percet követően a hármas sípszó a mérkőzését végét és egyben a nápolyi örömünnep kezdetét is jelentette. Walter Mazzarri csapata győzelmével a tabella második helyére lépett, míg a Juventus a körülötte sűrűsödő táblázat hatodik helyére esett vissza.  

Napoli 3 - 0 Juventus

G.: Cavani (20', 26', 53')


5 komment

Címkék: juventus serie a calcio napoli cavani azzurri blog napoli juventus 3 0

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr712572815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kronsen · http://www.himmel.hu 2011.01.10. 09:22:33

és arra rájött valaki, hogy a 65. percben miért kellett beállítani Mottát Pepe helyére?

az utolsó 20 percet meg rossz volt nézni, bezzeg ha a Napoli lett volna 3 gólos hátrányban, ők küzdöttek volna..

Unimuck 2011.01.10. 09:54:28

@Kronsen: Befele nőtt Delneri töke... Ott volt a padon pl Martínez, de nem védő kellett. Mondjuk a Traoré - Grosso cserének se volt értelme.

Kronsen · http://www.himmel.hu 2011.01.10. 10:27:16

Grosso volt az egyik aki 0:3-nál képes volt akárhonnan hazaadni.

Unimuck 2011.01.10. 11:52:02

Az a helyzet, hogy megint ott vagyunk, ahol a part szakad. Kidől egy-két játékosunk és mondjuk Krasicnak se megy jól, vége a csapatnak, egy középcsapat válik belőlünk egy szempillantás alatt. Nem igaz, hogy lassan 5 évvel a Calciopoli után még mindig a feljutásunkat követő év ezüstérme és egy BL nyolcaddöntő amit fel tudunk mutatni... Ezen nagyon el kellene gondolkodni a vezetőségnek, mert többet ártanak ezek az évek a klub nívójának, mint a Serie B-ben töltött száműzetés.

Unimuck 2011.01.10. 11:53:47

@Unimuck: bocs, feljutást követő második évben voltunk ezüstösök.
süti beállítások módosítása