Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

111 éves a Lazio, az égből is minket ünnepelnek!

2011.01.09. 05:44 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Bizony, a mai napon nagyszerű klubunk betöltötte fennállásának 111. esztendejét! Gyönyörű szám, ráadásul olyan magas és tiszteletparancsoló kor ez, amelyről a városi rivális hívei csak álmodhatnak, hiszen míg a város legidősebb csapata 9 fiatalember sport iránti elköteleződése révén alakult meg, addig a Roma egy fentről irányított fúzió, egy szimpla politikai döntésnek köszönheti a létét. Legyen az ő bajuk, túl szép ez a nap ahhoz, hogy többet foglalkozzunk a csőd felé haladó csóringerekkel. 1900. január 9-én 9 római barát, név szerint Odoacre Aloisi, Arturo Balestrieri, Alceste Grifoni, Giulio Lefevre, Galileo Massa, Alberto Mesones, Enrico Venier, valamint egy testvérpár, Giacomo és Luigi Bigiarelli úgy gondolta, számukra nincs egy olyan klub sem, mely tevékenységében teljes értékűen részt vehetnének, alapítanak hát egy újat. A Tiberis rakpartján sétálva, minden bizonnyal nem tudhatták, hogy milyen komoly és nagyszerű csapat keresztapái lesznek.

Az ünnepet kísérő események is grandiózusak: jelen pillanatban is zajlik a rögtönzött fesztivál a Piazza della Libertàn, napközben pedig Lotito Alemanno főpolgármester úrral közösen fog egy rendezvény keretében a II. Viktor Emánuel emlékmű lépcsőjén megemlékezést tartani, amely egyszerre lesz tiszteletadás azon Lazio sportolóknak, akik a két világháborúban áldozták életüket a hazájukért, illetve mindez egybeesik az egységes Olaszország megalapításának 150. évfordulójával, melyre szintén ott és akkor emlékeznek. Láthatjuk, érezhetjük: az alkalom csodálatos lesz. Halkan teszem hozzá, szinte egybehangzó vélemény az építészek között: az említett épület borzasztóan giccses, és az egész környezetét elrontja, ám hogy grandiózus, az tagadhatatlan.

No, de nem csak egy ilyen konvencionális ünnep fogja emelni a nap fényét, hanem egy jóval izgalmasabb cselekmény is: csakúgy, mint 11 évvel ezelőtt, a 100. születésnapon is ejtőernyős show lesz a főváros felett! Így tehát a Lazio-Lecce meccs félidejében érnek földet a bátor vállalkozók. Emlékszünk milyen találkozó volt, mikor legutóbb ez történt? Salas, Nedved és Ravanelli góljaival verte meg a Lazio a Bolognát, még egy elrontott büntető is belefért, hogy aztán pár hónappal később felérjenek a trónra. (Szörnyű volt Beppét más mezben látni.) Mi más adna nagyobb erőt a délutáni győzelemhez fiainknak, ha nem ez? Aki pedig kíváncsi lenne az elmúlt 111 év legfontosabb pillanataira, annak ajánlom ezt posztot, ha van egy kis ideje és még nem tette meg.

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr192571037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása