Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

UEFA Champions League Retro - amire szívesen emlékszünk

2010.12.17. 19:22 Unimuck

Ma eldőlt, hogy az olasz csapatokra tavasszal mely ellenfelek várnak a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, nézzük  hát mi történt a sorsoláson olasz szemszögből. Az AS Roma riválisként az egyre jobb és jobb erőt képviselő ukrán élcsapatot, a Sahtar Donecket húzták ki, akik a csoportkörben már nem kisebb csapat, mint az Arsenal skalpját is begyűjtötték. Ez is bizonyítja, semmiképp sem vehetik félvállról a rómaiak ellenfelüket.

Az AC Milan az angol Tottenhamet kapta, mely együttes idén már járt Milánóban, akkor ugyan az Inter győzni tudott ellenük, ám a visszavágón esélyük sem volt az olaszoknak a pontszerzésre. Hiába csikócsapat még a BL-ben a Hotspurs, rutinos klasszis játékosokkal rendelkeznek, megkockáztathatjuk ez lesz az egyik legélvezetesebb összecsapás mindközül.

Hamar megismétlődik a tavalyi BL döntő párosítása, ugyanis az Inter mellé a Bayern München került a kivetítőre, így a németek előtt megadatik a gyors revans lehetősége. A két klub tetőtől talpig ismeri egymást, kérdés, Benítez Mourinho nyomdokaiba tud-e lépni, és hasonlóan zseniális taktikával kigolyózza-e ismét az Inter bajor ellenfelét, vagy esetleg megesik-e az a csúfság, hogy a német erőfoci győzedelmeskedik Lombardia felett?

Tavasszal minden kiderül, de addig is elevenítsük fel e három olasz gárda legutóbbi, friss riválisuk elleni győzelmét, ezzel is megkezdve hadviselésünket a természetesen e pillanattól pokolra kívánt ellen ellen.

A Roma és a Sahtar utolsó randevújához egészen a 2006/2007-os szezonig kell visszamennünk, ekkor a Bajnokok Ligája csoportkörében találkozott e két csapat. Az első mérkőzésre Rómában került sor, ahol a Farkasok parádés játékkal verték az ukránokat, igaz a "visszavágó" Donyeckben már nem volt ennyire fényes, ott egygólos vereséget szenvedtek az olaszok, így mi inkább előbbire emlékszünk vissza szívesebben.

2006. szeptember 12-ét írtunk, amikor a Roma 4-0 arányban valósággal lesöpörte az Olimpico gyepéről a Sahtar Donecket. A fővárosiak góljait Taddei, Totti, De Rossi és Pizarro szerezték. Ranieri fiaiban most is benne van a hasonló siker, ám vigyázniuk kell a brazilokkal teletűzdelt Donyeckkel.

 

A Milan BL újonccal néz farkasszemet tavasszal, így közös múltról nem igazán beszélhetünk. Annak ellenére viszont, hogy maga a Tottenham "zöldfülűnek" számít a Bajnokok Ligájában, játékosairól ugyanez már nem mondható el. Olyan kiváló futballisták alkotják a londoni klub jelenlegi keretet, mint Van der Vaart, Gareth Bale, William Gallas, Luka Modric, Roman Pavljucenko vagy Robbie Keane, így egy kemény párharcra van kilátás a két együttes között.

Esemény hiányában a Milan legutóbbi angol csapat felett aratott sikerét elevenítsük fel, ez pedig nem már, mint a 2007-es vörös-fekete BL győzelem a Liverpool ellen. Ki ne emlékezne Super Pippo góljaira, aki képes volt még vállal is bevenni a vörösök kapuját (persze begyakorolt figura után).

 

Végül itt van Olaszország Arsenálja, aki a tavalyi Bajnokok Ligája döntő után ismét a Bayern Münchent kapta játszótársként. A két csapat szinte pontosan ugyanazzal a kerettel feszül egymásnak majd, mint azt legutóbb is tette, ám azóta történt egy kicsinek nem mondható változás Milánóban, José Mourinho helyére Rafa Benítez érkezett a nerazzurrihoz és egyelőre a spanyol szakember elődje árnyékába se ér. Írjuk ezt az óriási sérüléshullám számlájára, ami az Intert valóban csúnyán sújtja mostanság, hiszen Benítez nem rossz edző, 2005-ben például a sírból hozta vissza csapatával a Milan elleni BL döntőt és végül meg is nyerték azt. Hasonlóan jó taktikával és egészséges játékosaival az Inter idén is borsot törhet a müncheniek orra alá. Lássuk, legutóbb hogy is csinálták mindezt Militóék, fesztivált teremtve a dóm előtti téren tanyázó több tízezer olasz számára.

Szólj hozzá!

Címkék: roma bajnokok ligája milan bl inter roma sahtar doneck milan tottenham inter bayern münchen

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr552522600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása