Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Olaszország menyasszonyát megejti a sas

2010.12.12. 18:38 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Nem túlzás azt mondani a Lazio tekintetében, hogy nem csak a világ hozzáértőbb és focit kedvelő fele, de a Serie A tudorai is meglepődve nézik menetelésüket. December feléhez érünk lassan és a rómaiak csak nem akarják feladni megérdemelten elfoglalt helyüket a dobogón. Jöhetett itt hullámvölgy a derbit követően, 1-2 meccsnyi leeresztések, de akkor is úgy látszik, ezt a csapatot idén biztos, hogy komolyan kell vennie minden ellenfélnek.Nyilván sok oka van ennek, amely okokra hosszabban is ki fogunk térni, közeledve a téli szünet felé.

Bizony, egy egész csapatot leképező értékelést fogunk tartani, kíméletlen éleslátással és objektivitással. Ígérem, ez a nem a csöncsöni objektivitás lesz - milyen durva már, hogy ez a megállapítás jelzővé nemesedett, nem? - , hanem egy frankó átböngészés. Röviden annyit bocsátok előre, hogy az összetevő okok a következők: Muslera baszott jó, időnkénti megingásai ellenére is, az meg hogy mit csinál a válogatottban, érdekelje az uruguayi sporttársakat, a védelem remekül helytáll, holtversenyben a legkevesebb kapott góllal, Kolarov kiválása egyáltalán nem érződik. A középpálya a csapat éke és kincse, mert akinek rombolnia kell, az bizony megteszi szégyentelenül, alkotni meg ott van Hernanes és Mauri, akik ketten olyan szép és imádni való faszagyerekek, hogy egy gőzfürdőt is bevállalna velük bárki. Még szerencse, hogy egyikük sem Xavi és Mexes. Egyszóval, van mire és van kire büszkéknek lenni. A továbbiakban kitérünk arra is majd, hogy miként jön össze Nedved és a nedvesbugyi.hu, illetve milyen kapcsolat van Lichtsteiner és Sissoko között - semmi személyes, nyugi.

Az ember böngészgeti a netet, "guglizgat" és egykori nagy kedvencére rákeresve ezt találja:

Na, ez a durva.

 

 

Miután magamhoz tértem a röhögéstől - azért az milyen már, hogy többen keresnek rá erre az oldalra, mint Pavelre? - elkezdtem komolyan is foglalkozni a vasárnapi meccsel. Például úgy, hogy átigazolási pletykákat kerestem ki: Sissokót elvben elég régen figyeli a Lazio, Delneri pedig benne is lenne egy Lichtsteiner-Sissoko cserében. Mivel Reja és Delneri nem csak régi ismerősök, de igazán jó haverok is, ezért ötletem sincs, hogy utóbbi miért akarná ilyen durván kibaszni a római mesterrel. Momo addig remek, amíg mellette áll valaki, maximum másfél méterre és az amúgy jó arányban megejtett labdaszerzések után várja a bizonytalan passzt. Ennél a mostani Brocchi is jobb, mit jobb, tanít, Matuzalem és Ledesma kötelékben tudása mellett pedig egyenesen érthetetlen lenne. Így látja egyébként Sissoko ügynöke is, aki azt nyilatkozta, hogy védence ezt az évet Torinóban fogja lejátszani, majd külföldre igazol.

Az ijedtség persze még nincs letudva, hiszen Lichtit - a torinói katasztrofális szélsőhelyzetet elnézve érthető okokból - nagyon akarja a Juve. Akár sok pénzért is. Ez pedig nem kóser. Lichti lesz egyébként az új Kolarov, jobb lábbal - nem úgy - , a szerb fiú meg ugye az új Mihajlovics volt, amíg Angliába nem költözött. Ezek után lássuk a komolyabb konkrétumokat.

 

A Próféta így fogja élvezni a játékot Torinóban is

Ha a legutóbbi kupabeli találkozását nem nézzük a két csapatnak - amikor is a Lazio oda-vissza elverte a Juventust - akkor elég siralmas a rómaik teljesítménye vasárnapi ellenfelükkel szemben. Az mondjuk szép, hogy idén januárban, mikor a szar, arányosan a két csapat szezon előtti várakozásaikhoz képest, ugyanolyan magas volt mindkét helyen, 1-1 lett a torinói túra vége, de ettől eltekintve több a könny, mint a kegy. A bajnokságban konkrétan ez a meccs volt az első, a B-ligából való feljutás utáni időszakot megnézve, mikor a Lazio pontot tudott szerezni a Juventus ellen, idegenben.

Most azért nem ilyen egyértelmű a helyzet, sőt. Ha eltekintünk a zebrák - micsoda durva közhelyszótárba tartozó jelző ez, te jó ég - EL bukdácsolásától, akkor sem. Mert egy Roma elleni 1-1, illetve egy pont ugyanilyen eredmény a firenzeiek ellen, szintén otthon, azért nem félelmetes. Másfelől viszont, Cataniából és Genovából 3 ponttal eljönni szép teljesítmény, akkor is, ha utóbbiaknak egy Ballardinivel súlyosabb a helyzete.

A Laziónál meg ugye megint nem teljesen tiszta a lap, mert a derbiig minden remek, onnan zuhanás, Napoli ellen bravó, újabb balfaszkodás, majd testvérverés. Én ebből azt olvasom ki, hogy a fiúk a nagycsapatok ellen felszívják magukat és jók is, a kicsik ellen viszont nincsenek meg a szükséges mentális energiák. Ez mondjuk szerencsésebb sorsú együttesekre való hasonulás, de így nem lesz BL-hely az év végén. Írtam, hogy az Inter ellen meg lehet, meg kell mutatni, hogy miért is olyan a Lazio az idén, amilyen. Megmutatták. Most ugyanezt kell tenni a Juventus ellen is.

Vendéglátóink tavalyi csúcsigazolása mutatja, hogy hány jó meccse volt Torinóban

Az egyre biztosabbnak látszik, hogy ha Matuzalem tartja a formáját, vagy legalábbis a következő sérüléséig, Ledesma helye csak a padon lehet. Ez a Juventus ellen sem lesz másképp. Az is tuti, hogy Radu eltiltása miatt Cavanda kezd a baloldalon, egyben újra felmerül a kérdés: minek kellett leigazolni Garridót? Nem mintha nem örülnék neki, hogy egy saját nevelésű játékos komoly szerephez jut végre a csapatban, csak azt a kidobott 2 millió eurót sajnálom. "Radu mindig remekül oldja meg a feladatát, de tudom, hogy bízhatok Cavandában" - nyilatkozta Lotito. "Helytállt és jól is szerepelt Cassano vagy Ronaldinho ellen is, Krasic sem fog neki megoldhatatlan problémát jelenteni."

Egyébiránt minden tekintetben a szokásos várható: 4-2-3-1, ahol a védelem előtti szűrést és stabilitást Brocchi és Matuzalem adja, előttük a baloldalon Zarate, a jobboldalon Mauri építi a játékot, Hernanes középen pedig csinálja mindazt, amit mutatott 1 hete. Floccari elől igyekszik nem elveszni. A döntetlen igazán elvárható eredmény, veszíteni nem érdemes. Ugyan akkor is sincs tragédia, szimplán pontegyenlőség alakul ki, akár még a Napolival is, de minek magunkra húzni bárkit is? Mindent csak úgy és olyan lelkesedéssel, ahogy az Inter ellen. Nem lesz gond. Amúgy a Gazzetta más felállást sejtet, de nekem higgyetek, ne nekik.

A juventinók kedvencei "szórakozni" indulnak

LAZIO (4-2-3-1): 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 20 Biava, 3 Dias, 39 Cavanda; 32 Brocchi, 11 Matuzalem, 6 Mauri; 8 Hernanes; 10 Zarate, 22 Floccari. Cserék: (12 Berni, 21 Diakitè, 81 Del Nero, 24 Ledesma, 23 Bresciano, 9 Rocchi, 18 Kozak) Vezetőedző: Reja

Sérültek: Meghni, Garrido

Eltiltott: Radu

JUVENTUS (4-4-2): 30 Storari; 2 Motta, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 6 Grosso; 24 Krasic, 4 Melo, 14 Aquilani, 8 Marchisio; 18 Quagliarella, 9 Iaquinta. Cserék: (13 Manninger, 43 Sorensen, 33 Legrottaglie, 23 Pepe, 5 Sissoko, 17 Traore, 10 Del Piero) Vezetőedző: Delneri

Sérültek: Buffon, Rinaudo, De Ceglie, Martinez, Amauri

Most komolyan, lehet félnivaló egy olyan csapattól, ahol a szélsőjátékot Motta és Grosso jelenti, elől meg egy Iaquinta szerencsétlenkedik, aki ki tudta magát állítani már gólörömért is?

33 komment

Címkék: juventus beharangozó serie a lazio 16.forduló juventus lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr572510994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2010.12.12. 16:08:32

Kornél, itt ma pankráció lesz! :) Legyen már este!
Amúgy Iaquinta a 3. gólja után tőlem ki is állítathatja magát! :) De valószínűleg Quagliarellától jobban kell majd tartanotok. Jó írás! Győzzön a jobbik, vagyis a Juve! :D

lupetto 2010.12.12. 18:08:43

legyen 0-0 és sok sérült ;)
kiváncsi vagyok borzasztóan a Lazióra

Unimuck 2010.12.12. 18:11:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: NEM! Nem írnám alá meccs előtt ezt az eredményt. Napoli nyert, nekünk is menni kell előre. 10 óra körül lehet elfogadnám, de majd meglátjuk! :) Melo lekapja Hernanest a pályáról! ;)

Unimuck 2010.12.12. 18:12:37

Én egy jó 3-1-et tippelek :)

Unimuck 2010.12.12. 20:54:19

Dobjatok légyszi egy jó streamet, mert agyfaszt kapok!

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.12.12. 21:05:01

haiku a meccsrol eddig:
Elsult a laba,
csak ellenunk csinalja,
a kurva anyjat!
(ezt loptam valahonnan, csak mar nem tudom honnan :P)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.12.12. 21:11:49

egyelore Hernanes elevenebb, mint szabadna, Melonak jobban kellene picit figyelnie

Unimuck 2010.12.12. 21:36:30

Basszus Quagliarella mit szart el a végén... Amúgy az nem kéz volt a fetrengő Laziósnál?

Unimuck 2010.12.12. 21:37:11

Iaquintát le is viheti Delneri.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.12.12. 21:37:30

ezt szerintem behuzzuk, jobban jatszunk eddig

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.12. 21:41:48

Mauri és Hernanes sehol sincs, Zarate agilis, Biava pedig megint nagyon jó. Mondhatjuk, hogy klassziskülönbség van a két csapat között, nagy szerencse hogy egál van. Mi lehet a megoldás? Esetleg a stabilitás miatt Ledesmát behozni, de akkor hova kerüljön, kinek a helyére? Rejának komoly beszédet kell tartania. Ha a két vezéregyéniség nem tud magának teret kialakítani, akkor a legjobb esetben döntetlen lehet a vége, irtózatos mákkal. Nem ezt vártam, fejfájdító a játék.

Pozitívum, hogy pontosan az ilyen meccseket szokta elkúrni a Juve. Hát, majd meglátjuk.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.12.12. 21:54:10

ez tizi volt he'!!! spori, ha' spori bazdmeg, spori!

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.12.12. 22:19:26

nem igaz, kicsit szerencsesebbek/pontosabbak/magabiztosabbak lennenk, mar reg vezetnenk akar kettovel is :(

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.12.12. 22:23:37

Diasnak meg kilyarna egy sarga mar basszameg

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.12.12. 22:38:05

ennek a meccsnek Muslera a hose, ha o nem lenne, ki is tomhettuk volna a romaiakat :(

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.12.12. 22:38:39

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!! MILOOOOOOOOOOOS KRAAAAAAAAAAAAAAAAAASIIIIIIIC!!!!!!

Unimuck 2010.12.12. 22:42:13

IGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!!!! Amennyire szotyi gól volt, annyira megérdemelte a csapat! Már szétvertem körülöttem mindent, csak meglett a gól! JUHÚÚÚÚ

Unimuck 2010.12.12. 22:43:17

Úgy látom nálam kicsit késett a stream :D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.12. 22:44:37

Gratulálok a Juventus híveinek, én most földet húzok magamra.

Unimuck 2010.12.12. 22:47:33

AZért ne tedd Kornél! :) Ma a Juve sokkal többet tett a győzelemért, nem értettem a Lazio játékát, tudnak ők ennél jobban is játszani, mint, ahogy a Juve is. Hihetetlen miket basztak el, nem csak helyzetre gondolok, gondolkodásban is. A vége mák volt, de nem érdemtelen a győzelem, lejtett a pálya.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.12. 23:01:46

Még annyit, hogy ez a meccs bizony Reján is elment. Borzasztóan félt a Juventustól, a már csak féllábon közlekedő Zaratét és a teljesen veszélytelen Floccarit végig fenn tartotta, miközben minimum Rocchit behozhatta volna. Del Nero pályára lépésénél meg már teljesen nyilvánvaló volt, hogy csak valahogy túl akar élni, pont akkor, mikor bőven akadt területe a Laziónak. Benne volt ebben mindenki, ki aktív, ki passzív módon.

Valóban, Muslerának ma nehéz estéje lesz, mert előtte csodásakat védett.

Unimuck 2010.12.12. 23:29:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Pl. Ledesma jegelését nem értettem én se, mert kb ő hiányzott még a második félidőben egy hídként a védelem és a csatársor között.

Unimuck 2010.12.12. 23:30:56

Ja és Hernanes ma mintha pályán se lett volna. Zaratének nem volt társa, Floccari meg nem kapott labdákat.

Unimuck 2010.12.12. 23:37:07

Most nézem, hogy Momo adta a gólpasszt! Méghogy, nem tud passzolni, Kornél :)

lupetto 2010.12.12. 23:38:38

@Unimuck: valószínüleg a bal szélen bemozgó Del Pierót akarta indítani.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.12. 23:41:51

@Unimuck: Nagy számok törvénye, ráadásul véletlen volt. :)

Most pedig egymás után háromszor ezt hallgatom: www.youtube.com/watch?v=u2UP86bciVA

Unimuck 2010.12.12. 23:42:56

:)) Ez amolyan karácsonyi ajándék volt tőle egész évre!

lupetto 2010.12.12. 23:49:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: remélem a derby után nem ezt hallgattad, mert bár jó szám, egy év alatt 9-szer mégiscsak sok ;)
ma nem ment a Laziónak, de attól még ez a félidény egyértelműen az övék volt. És úgy tűnik semmiféle komolyabb megtorpanás nem lesz
süti beállítások módosítása