Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Tesó-tusa, hazai remekléssel

2010.12.04. 15:15 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Az ilyen meccs után igazán jó érzés leülni és lekörmölni egy beszámolót a tegnap estéről. Most aludva az egészre egyet, pontosan látom, hogy mi volt ebben a mérkőzésben igazán értékes és mi az, amit jó ha nem értékelünk túl. Elsősorban a pozitívumok: a barátkozás legkisebb jelét sem mutatva, sikerült feledtetni a tavaszi meccset. Érzelgősködni persze lehet, hogy azt, na azt aztán soha nem feledjük el, csak minek. Remek találkozón, a Lazio teljesen megérdemelten szerezte meg a 3 pontot, de úgy, hogy a jelenlegi BL-győztes ellen még látványos, igazi örömjátékra is futotta helyenként. Nagyszerűen játszott Hernanes és megint jól Zarate, a 4 gól pedig kizárólag Mauri balfaszságán múlt, akit persze nagyon szeretünk. A részletekben való vájkálás előtt akkor egy kevésbé jó dolog is jöjjön: Radu nem lehet ott a Juventus ellen és ez sokkal nagyobb kiesés, mintha mondjuk a szintén veszélyeztetett Lichti esett volna ki. Utóbbi helyére van megoldás, de a román olyan poszton játszik, ami amúgy sem a sajátja, de rajta kívül aztán tényleg a nagy halál van és ez gáz.

Muslera: Egy kevéske biztonság mindenképpen kell még a játékába, mert Sneijder szabadrúgásánál és Motta helyzeténél is megijedhettünk. A vége előtt nem sokkal viszont nagyszerűen védett, betette ő is a közösbe, amit kellett.

Lichtsteiner: Sneijder nehéz ellenfél volt neki, nem is mindig tudta, hogy miért és miért tesz, de hozta a szokott vehemenciáját.

Biava: Igazán emlékezetes gólt szerzett! Védőmunkájával sem volt gond, Pandev igyekezett túljárni az eszén, de csak ritkán tudott, a gólja is nagy szerencse volt.

Dias: Az ő lábáról pattant le a lövés Pandev gólja előtt, de ezért igazán nem hibáztatható. Méltó társa volt Biavának.

Radu: Biabiany adott neki egy látványos kötényt, de nagyjából ennyire élt meg Radu mellett, erre nyugodtan büszke lehet. Hozta a Catania elleni jó játékát és már teljesen maga mögött hagyta a szezon első 2 hónapjának rossz formáját. Nagyon fog hiányozni a Juve ellen.

Brocchi: Tegnap kizárólag arra kellett koncentrálnia, amihez a legjobban ért: rombolni és védekezni. Kiválóan meg is tette, soha nem értékeljük igazán az ilyen játékosokat. Csak építkezni ne hagyjuk.

Matuzalem: Az a gond, hogy mindig, amikor ilyen remekül játszik, jön egy sérülés. A középpálya ura volt, elegáns és mesteri módon. A tegnapi meccsen mutatott formája egyértelműen jobb, mint Ledesmáé.

Zarate: A Napoli ellen jól játszott, most pedig megint. Natalino eleinte fogni tudta, de ezzel a sebességgel, ami az argentinnak van, vagy ehhez hasonló gyorsaság kell, vagy vén rókának lenni és Natalino egyik sem. Kár, hogy most megint 2 rossz meccs jön majd, bár ugye az a kettő a Roma és a Juve elleni lesz.

Hernanes: Próféta! A gólpassza csodába illett, szabadrúgása fenséges volt, végig igazi vezért volt. Így taníts minket továbbra is, messziről jött úr!

Mauri: Neki se lett volna rossz, a formája szempontjából, ha azt a bizonyos helyzetet nem rontja el. Elrontotta és nem is volt igazán jó, az egész meccsen sem. Nem tudom mit lehetne tenni, hogy ne essen vissza, de már egy ideje nem tudja azt nyújtani amit hónapokon keresztül. Reja, találj ki valamit!

Floccari: Végig okosan játszott, nagyon sokat dolgozott és majdnem gólt is szerezhetett volna. Tüzelt róla az odaadás.

Pályára lépett még Ledesma Zarate helyén, Rocchi Floccari helyett és Bresciano, hogy Hernanest meg tudják tapsolni a szurkolók.

Nem folytathatnánk máshogy, mint Hernanes szavaival, aki érthetően boldogan nyilatkozott a brazil médiának: "Jól érzem magam Olaszországban, szeretnek itt és igazán jól is megy a játék. A mai győzelem nagyon-nagy teljesítmény volt! Hogy mit gondolok a brazil válogatottról? Menezes nagyszerű szakember, jól összerakta a csapatát, de természetesen be szeretnék kerülni! Hiányoznak persze a családom és a barátaim, de ameddig tudok telefonálni, nincs olyan nagy baj."

Biava rég szerzett gólt, büszke is volt: "Ma 105%-ot nyújtottunk! Pandev gólja után kicsit megijedtünk, de Hernanes mindannyiunkat megnyugtatta! Szeretnék még a csípőmmel is gólt szerezni. A bajnoki címről nem beszélünk."

Lotito a büszke tulajdonos nyugodtságával értékelt: "Nagyon közel voltunk a 4-0-hoz is. Az Internek igazi esélye nem volt az egyenlítésre, végig fölényben voltunk. Hernanes egy nagyszerű játékos és egy nagyszerű ember, de az egész csapat csak dicséretet érdemel. Zaratéval pedig hosszú távon soha nincs probléma, mindig megmutatja az igazi arcát."

"Nem félek kimondani, hogy akarjuk a bajnoki címet!" - mondta az újságíróknak Zarate komoly önbizalommal. "Ám ezt még nagyon korai kimondani, az elsődleges cél továbbra is az, hogy az első hatban legyünk az év végén. Reja érkezése volt tavaly mindenhez a kulcs, onnantól fogva máshogy dolgozunk és máshogy gondolkozunk."

 

Végül érintsünk egy kényelmetlen kérdést: ki fogja pótolni Radut? A csapat legnagyobb hiányposztja az övé, ahova télen mindenképpen kell valakit igazolni. Előbb-utóbb persze meg kellett kapnia azt a sárgát és végre kicsit hosszabban is kúrálhatja a térdét, de ki játszhat helyette? Adott lenne ugye Garrido, aki a hét végéig biztos hogy felépül Achilles-ín sérüléséből, de Reja eddig még a bajnokságban egyetlen alkalommal sem adott neki komolyabb lehetőséget, pedig a sérülések jó ideje elkerülték. Lehet, hogy taktikailag nem érett a Serie A-ra, én nem tudom, de nem tűnik egy atombiztos megoldásnak, pláne ennyi kihagyás után. Felmerülhet még Cavanda szerepeltetése is és én mellette tenném le a voksot. Fiatal, gyors, erős, nagyon jól ismeri a csapattársait. Valószínűleg Reja is ezen érvek mentén fogja őt beállítani Radu helyére.

Jelenleg a belengetett sztrájk miatt még semmi sem biztos, illetve egy valami dehogynem: csütörtökön újabb derbi, ezúttal a kupa keretei között, a Roma pályaválasztásával. Mi is kitüntetett figyelemmel fogunk rá készülni.

Szólj hozzá!

Címkék: lazio lazio inter 3 1

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr502492774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása