Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Hivatalos: sztrájk miatt elmarad a Serie A 16.fordulója !

2010.11.30. 19:47 lupetto

Munkabeszüntetést hirdetett december 11.-12.-ére az Olasz Labdarúgók Szövetsége, miután nem sikerült megegyezniük a labdarúgó ligával az új kollektív szerződés részleteiről.

 Leonardo Grosso alelnök keddi bejelentése szerint jövő hétvégén egész biztosan sztrájkba lépnek az olasz labdarúgók. A játékosok szakszervezete azért tiltakozik, mert a klubok és a labdarúgók érdekvédelmi szervezete közötti, nyáron lejárt kollektív szerződés megújítása mai napig várat magára, ráadásul a csapatok a korábbihoz képest módosítanák az átigazolási szabályzatot.

Ez, a labdarúgók szerint hátrányosan érintené őket, így mindent megtesznek a tervezet megváltoztatásáért. A fő probléma továbbra is az a passzus, melynek köszönhetően a játékosok kénytelenek lennének lemondani arról a jogukról, miszerint kivárva szerződésük lejártát szabadon igazolhatóvá válhatnak, hiszen a szerződés kötelezné őket, hogy 1 évvel kontraktusuk lejárta előtt kötelezően újra kellene azt tárgyalják, új egyezséget keresve foglalkoztatójukkal.

Abban az esetben, hogyha ezt a felek elutasítják úgy;

- egy esetlegesen beérkező azonos feltételeket kínáló szerződést kötelező lenne automatikusan elfogadniuk

 - vagy közös megegyezéssel fel kellene bontsák szerződésüket

Korábban, mint azt megírtuk, szeptember 10-én már közel álltak a játékosok egy sztrájk elindításához, de akkor az utolsó pillanatban még elodázható volt a döntés. Most ez a szándék megmásíthatatlannak tűnik, így a 16.forduló, köztük olyan mérkőzésekkel, mint például a Juventus - Lazio, a Genoa - Napoli, vagy a Bologna - Milan, egészen biztosan nem kerül megrendezésre.

Szólj hozzá!

Címkék: sztrájk serie a sciopero

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr392484337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása