Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Juve - Fiorentina: Pontosztozkodás a két ősi rivális találkozóján

2010.11.27. 23:05 Unimuck

 A szombati nap másik találkozóján a negyedik helyen álló Juventus fogadta hazai környezetben a szebb napokat is megélt Violákat. A találkozó rettenetesen kezdődött a Zebrák számára, a 4. percben Vargas szélről belőtt labdájába Motta belettette a fejet, ami megviccelve Storarit, a hálóban kötött ki. A korai sokkból felocsúdva a Juve hamar ellenfele fölé nőtt, és Boruc kapujához szegezték a firenzeieket. Igaz, ez nem vont maga után rengeteg hazai helyzetet, a lilák tíz emberes védőfala masszívnak bizonyult. A félidő két legnagyobb Juve helyzete Marchisio és Del Piero nevéhez fűzödött, Claudio egy legurított labdát tűzött Boruc kezébe, míg Alex hálóba tartó szabadrúgásának is a lengyel kapus állt útjába.

A szünetet követően a vendégek még inkább a sün védekezésre koncentráltak megspékelve kisebb-nagyobb időhúzásokkal. Del Neri hamar belenyúlt a mérkőzésbe, az 58. percben lehozta a Capitanót és Aquilanit, helyükre Iaquintát és Pepét küldve be. A találkozó folyamán többször helyet cserélt a két szélső, Krasic és Pepe, mely nem is tűnt rossz húzásnak, egyre veszélyesebb támadásokat tudott kialakítani a hazai csapat az álló "háborúban". Folyamatosan nyomás alatt állt a firenzei alakulat, Iaquinta, Quagliarella és Bonucci lövésénél is csak egy hajszál választotta el a Zebrákat az egyenlítő találattól. A Fiorentina kapusa óriási védéseket mutatott be sorra. Aztán a 82. percben már Boruc sem tudta megóvi csapatát a góltól. Oldalról járt szabadrúgás a tizenhatos közeléből a Juvénak, melyet Pepe végzett el, aki óriási gólt ragasztott a vendégek hosszú pipájába, amolyan Dzsudzsákos módon.

A gól után tovább próbálkoztak Krasicék, de már igazi lehetőségekig nem jutottak, ezzel maradt az 1-1-es döntetlen.

A Juventus megtett mindent a győzelem érdekében, ám ma este, egy kivételesen deffenzív futballt játszó csapat ellen kiderült, a torinóiaknak nincs igazi klasszis csatáruk, aki a hasonló helyzetekben megvillanhatna. Ezzel a csapat nagy lehetőséget szalasztott el, hogy felzárkózzon a Milánra.

A Fiorentina játéka érthető volt, hiszen ebben a bajnokságban nem sűrűn vezettek még idegenben, s egyébként is sérülések tizedelik a csapatok.

 

Juventus 1-1 Fiorentina

G.: Motta (4' öngól), Pepe (82')

Szólj hozzá!

Címkék: juventus serie a fiorentina azzurri

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr992477917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása