Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Grande Roma! 0-2-ről fordítottak Tottiék a Bayern ellen

2010.11.24. 09:20 lupetto

 Az év meccsét játszotta a Roma, 0-2-ről, a sírból visszahozva továbbjutási álmait. Nem kezdtek rosszul a farkasok, néhány percnyi puhatolózás után több veszélyes helyzetet is kialakítottak, semmi sem utalt rá, hogy néhány perc múlva már mindenki a BL kiesést fogja siratni. Gomez előbb egy klasszikus bundeszgólt bevíve (hanyathomlok csúszva a kapuba kanalazta a labdát), majd egy olasz fegyelmezetlenség következményeként a csatár második kapu előtti kalandozásából is gólt szerezve a 39.percben eldőlni látszott a mérkőzés.

Nem zuhant össze azonban a Roma, Menezék töretlenül próbálkoztak továbbra is a Bayern védelmének feltörésével, de a végjátékba mindig apróbb hiba csúszott.

Nem úgy mint a második félidő kezdését követően, amikor is Borriello robbant rá a francia beadására és egy gólra csökkentette a vendégek előnyét.

Maradt a giallorossinál a kezdeményezés, sorra kialakítva továbbra is a kisebb-nagyobb helyzetek és amikor már úgy tűnt ezen az estén semmi sem sikerülhet, jött egy gyönyörűen komponált támadás, melynek végén Riise beadása után De Rossi passzolt az üres kapuba mindössze néhány centiről.

A 2.góltól kissé megzavarodott a Bayern, Borriello pedig újra villant egy gyönyörű indítást még eltolt a németek hálóőre mellett, aki már csak buktatni tudta a csatárt. A csereként beállva Francesco Totti állt a büntető mögé, s magabiztosan értékesítette azt.

Ezzel a győzelemmel a Róma egyrészt az olasz futballt régi dicső fényébe emelte, másrészt így az utolsó fordulóban Kolozsváron egy döntetlen is elegendő a biztos továbbjutáshoz.

 

AS Roma 3-2 Bayern München

G.: Borriello (49'), De Rossi (81'), Totti (84' büntetőből) ill. Gomez (34', 38')

 

3 komment

Címkék: roma bajnokok ligája bl bayern münchen róma siker

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr382469284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2010.11.24. 12:17:17

Olasz csapattól régen látott feltámadást, akaratot és küzdeni tudást mutatott be tagnap este a Róma. Egyértelműen üde színfoltja az olasz futballnak. Ám perpillanat, ha továbbjut a csapat, a Tottenham, Lyon, Manchester United, Barcelona, Chelsea, Real, Saktar Doneck kalapból kapna ellenfelet, ahol véleményem szerint csak a Lyon és Saktar ellen lenne jó esélye a továbblépésre.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.11.24. 15:01:01

@Unimuck: ha realisan nezzuk, meg a Lyon is megszorongatna rendesen Ranieri tokeit, de amikor a Roma lesajnalt/vesztes pozicioban van, mindig tud meglepeteseket okozni, ha a vedelmet kicsit jobban osszehangoljak, akkor siman benne van, hogy akar egy nagyobb csapatot kiejtsenek, egy biztos, en nagyon fogok nekik drukkolni bajnoksagon kivul

madbalee 2010.11.24. 20:46:55

Grat a Rómának! kellet nekik ez a győzelem nagyon!
süti beállítások módosítása