Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Beharangozó #13 - szombati játéknap

2010.11.20. 10:00 Unimuck

A 13. forduló nyitómérkőzésén az AS Roma fogadja az Udinese csapatát. Ranieri legényei kimászva a gödörből szárnyakat kaptak és egyre nagyobb esélyük van arra, hogy komolyan beleszólhassanak a Scudetto végkimenetelébe. Míg az udinei gárda az utóbbi évek gyenge teljesítménye után, úgy tűnik végre ismét összeállt egy erős középcsapattá.

A bemelegítés után irány Milánó, ahol Allegri játékosai Mihajlovic tanítványai ellen meccselnek. A forduló rangadóján, a presztízsen túl komoly súlya van a találkozónak. A Milan győzelme esetén biztosan a tabella élén marad, míg Firenzében bíznak az álmokban és valahogy megpróbálnak elcsípni egy nemzetközi szereplést érő pozíciót.

 

Roma - Udinese

18:00, Stadio Olimpico - Róma

 

A római alakulat a Basel elleni BL sikere óta magához tért és szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat. Hasonló a koreográfia, mint az előző szezonban, csak most hamarabb észlelt Ranieri alakulata, igaz, az ősz hajú mesternek is meg voltak számlálva a napja Rómában. De sikerült kikeveredni a gödörből és egyre magabiztosabb játékot produkálva a fővárosiak lassan ismét beleszólhatnak a Scudettóért folytatott harcba. Hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, a Rómának hazai pályán kötelező lenne újabb 3 pontot szereznie, noha Ranieri nem számíthat Perrotta, Taddei és Okaka játékára sem és csak kis esély látszik Riise és De Rossi bevetésére is.

Az Udinesére igaz, hogy idén csak egy nagy ellenfél skalpját tudta megszerezni (Palermo), ám kialakulófélben van egy jó, támadó szellemű társaság a kikötővárosban. Pont emiatt kiszámíthatatlan a Di Natale nevével fémjelzett csapat ereje, így a Roma nem mehet biztosra ellenük. Udinében óriási eredmény lenne, ha az együttes elérné az Európa-Ligás helyezések egyikét, e cél érdekében ma egy döntetlen nagyot lendítene a játékosok önbizalmán.

A mai összecsapás a védekezésen dőlhet el. Mindkét csapat hasonlóan jó támadó- és középpályás sorral rendelkezik, ám a védelem stabilitásában magas római fölény mutatkozik, főleg úgy, hogy az Udinese legjobb védője, Zapata sérülés miatt hiányozni fog. Kérdés, hogy ezt az előnyt ki tudja-e használni a Roma?!

Várható kezdők:

Roma: (4-3-1-2) J.Sergio - Cassetti, Burdisso, Juan, Castellini - Simplicio, Pizarro, Greco - Menez - Borriello, Vucinic

Udinese: (4-3-1-2) Handanovic - Benatia, Coda, Domizzi, Pasqual - Isla, Inler, Asamoah - Sanchez - Di Natale, Floro Flores

 

Milan - Fiorentina

20:45, San Siro - Milánó

 

Milánóban kezd úgy festeni a dolog, hogy megfordult a világ rendje. Noha ezt még korai kijelenteni, hiszen a bajnokság felénél sem járunk és az Internél rengeteg a sérült, de míg Allegri egy egyenletes, jó teljesítményre képes csapatot gyúrt össze, ugyanez Beníteznek ezidáig nem akaródzik összejönni. A Fiorentina elleni összecsapást egy önbizalom dús Milan várja, hiszen a csapat a tabella élén áll, ráadásul az előző körben pont a városi rivális Intert győzték le. Utolsó bajnoki címét 2004-ben szerezte a Berlusconi csapat, így érthető az eufórikus hangulat a piros-feketék háza táján.

Allegri Patóra és Inzaghira huzamosabb ideig nem számíthat, emellett a mai találkozón sem Pirlo, sem Oddo nem lesz bevethető állapotban.

Eközben Firenzében újabb korházakat lehetne nyitni, annyi a sérült. Ráadásul a kulcsemberek hiányát nagyon is megérzi a csapat. Mihajlovic kénytelen Frey, Montolivo, Jovetic, Zanetti, Felipe és Mutu nélkül pályára küldeni gárdáját, ami nem sok jóval kecsegtet a San Siróban. A 12. helyen álló firenzeieken várhatóan csak a csoda és a lelkesedés segíthet pontot szerezni a forduló rangadóján.

Várható kezdők:

Milan: (4-3-1-2) Abbiati - Bonera, Nesta, T.Silva, Antonini - Gattuso, Flamini, Ambrosini - Seedorf - Robinho, Ibrahimovic

Fiorentina: (4-2-3-1) Borus - Comotto, Kroldrup, Natali, Pasqual - D'Agostino, Donadel - Santana, Ljajic, Cerci - Gilardino

1 komment

Címkék: egyéb roma beharangozó milan serie a fiorentina calcio udinese azzurri blog

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr832460604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2010.11.20. 18:49:31

Jeremy! :)
meg is van a hét gólja
süti beállítások módosítása