Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Beharangozó - 12. forduló szombati játéknap

2010.11.13. 09:44 Unimuck

Kétség kívül, ahogy azt már Tippjátékunkban is említettük, ez a hétvége a képernyők elé szegez majd mindannyiunkat Minden tekintetben a rangadók fordulója áll előttünk, hiszen az élcsapatok egymás elleni ütközetein kívül számos kiesési rangadóra is sor kerül.

Nézzük a szombati kínálatot!

 

 

Fiorentina - Cesena

18:00, Stadio Artemio Franchi - Firenze

 

A firenzeiekre hullámzó, mondhatnánk egy sima, egy fordított teljesítmény jellemző, hiszen egymás után két győzelmet időtlen idők óta nem tudott összefocizni a csapat, melynek fő oka a sérült húzóemberek hiánya lehet. Frey, Jovetic, Montolivo és Zanetti távolléte nagyon megviseli a tavaly még a Bajnokok Ligájában vitézkedő alakulatot. Nem stabil a helyzet Fizenzében, például a Frey-t helyettesítő Borucon úszott el hétközben a pontszerzés a Róma ellen, nem beszélve a középpálya és a támadósor hatékonyságának szemmel mérhető visszaeséséről. Mihajlovicnak valamit hamar ki kell találnia a játék stabilizálására vagy lassan új csapat után nézhet. A vendégeskedő Cesena viszont nagy tettet hajtott végre szerdán, hiszen a listavezető Laziót verte hazai pályán, de még ezzel a győzelemmel is kieső helyen tanyázik a kiscsapat. Ha a Fiorentina megérzi említett sztárjai hiányát, akkor ugyan ez igaz a Cesenára Budan és Ceserta nélkülözése miatt. Kétség kívül a horvát csatár nagyon elkélne a gólszegény cesenai támadósorba.

Kérdés, mennyire tüzelte fel a Cesenát a fővárosiak elleni diadal, de ha igaz az elmélet a vendéglátókra, hogy pont nélküli forduló után pont áll a házhoz, akkor senki nem akadályozhatja meg a Fiorentina győzelmét.

Fiorentina: (4-2-3-1) Borus - Comotto, Kroldrup, Natali, Gula - D'Agostino, Donadel - Santana, Mutu, Vargas - Gilardino

Cesena: (4-3-3) Antonioli - Nagatomo, Von Bergen, Benalouane, Lauro - Appiah, Colucci, Parolo - Jimenez, Bogdani, Giaccherini

 

Juventus - Roma

20:45, Stadio Olimpico - Torino

 

A torinói gépezet mostanában nem működik túl olajozottan, a Cesena ellen még csak-csak kiszenvedték a győzelmet Del Pieroék, ám legutóbb Bresciában már nem futotta döntetlennél többre. Del Nerinek sok fejtörést okoz a sérült játékosok pótlása, mely nem könnyíti meg a dobogóra jutást. Buffon, Krasic, Legrottaglie, De Ceglie, Grygera, Rinaudo, Martínez és Manninger nem lehet ott az AS Roma elleni rangadón, ám Amauri és Felipe Melo már teljes értékű munkát tudott végezni a héten, így ők bevetésre készek. A mérkőzés pikantériájához tartozik, hogy első ízben nézhet szó szerint farkasszemet Aquilani volt csapatával, várhatóan a kezdőcsapat tagjaként, míg a szintén ex-Rómás Motta esetében e találkozóra még legalább fél évet várni kell, sárga lapok miatt ugyanis nem játszhat ma este. Ranieri Tottival az élen küldhetné pályára gárdáját, ám ha hinni lehet a híreszteléseknek a kapitány csak a kispadról fog beszállni. A miértre a válasz egyszerű:  Jeremy Menez! A francia irtózatosan jó formában játszik az utóbbi hetekben, komoly részt vállalva a giallorossi formába lendülésében,  lendületet ad a csapatnak, mozgatja társait, abszolút érthető tehát Ranieri döntése. Ahogy a Juvénál, úgy a Rómánál sem túl rózsás a helyzet sérült fronton, Juan, Okaka, Taddei, Pizzaro és Perrotta is csak a lelátón foglalhatnak helyet szombat este.

Tipikusan háromesélyes mérkőzés, reméljük nem udvarolják majd túlságosan körbe egymást a felek.

Juventus: (4-4-2) Storari - Salihamidzic, Bonucci, Chiellini, Grosso - Pepe, Aquliani, Sissoko, Marchisio - Del Piero, Quagliarella

Roma: (4-3-1-2) J.Sergio - Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise - Simplicio, De Rossi, Brighi - Menez - Borriello, Vucinic

Szólj hozzá!

Címkék: juventus roma beharangozó serie a fiorentina cesena azzurri blog

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr492444811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása