Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Besokallt a bírói csalásoktól a Palermo elnöke, eladja klubját

2010.11.11. 13:12 lupetto

 Széllel szemben nem érdemes hugyozni, tartja a népi bölcselet, s hogy ez mennyire így van, azt bizonyítja Maurizio Zamparini ma intézett kifakadása is. A kifakadás nem is jó szó, konkrétan a töke lett tele a Palermo tulajdonosának azzal, hogy a játékvezetők a bajnokság sorsát érdemben meghatározó mérkőzéseken folyamatosan csapata ellen tévednek.

Három rangadó a legnagyobbak ellen idén, ebből egyet simán hoztak idegenben a Juve ellen (3-1). Egy vitatott tizenegyes az ellenfélnek a Milan ellen (1-3, Ambrosini a szicíliaiak szerint kézzel ért a büntető előtt labdába), meg nem adott büntetők hada a Palermónak az Inter (1-2), illetve legalább egy a Milan ellen, miközben az elnök euró tízmilliókat fektet be évente csapatába, hogy felvehesse a versenyt a legpatinásabb olasz klubokkal is. Véleménye szerint abszolút fölösleges minden munka, a Scudetto 3-4 csapat között dőlhet csak el, ezt diktálják a legbefolyásosabb érdekek, aki körön kívül esik, sosem fog komolyabban labdába rúgni.

"Ha hozzáadom teljesítményünkhöz a csalással elvett pontokat, első helyen állnánk a tabellán" - tette még hozzá az elnök.

Majd hivatalosan is bejelentette, mai naptól árulja klubját.

Megszokhattuk már tőle, hogy időnként bődületesen nagy baromságokat nyilatkozik és csinál (most sem feltétlenül van mindenben igaza), de ez a mai fordulat azt hiszem senki számára sem örömteli.

A téme pedig sajnos örök. Csak a legnagyobb kluboknak kijáró tisztelet miatt kap könnyebben tizenegyest mondjuk egy Juve vagy Milan, vagy Olaszország tényleg csak az északi sztárcsapatok házi bajnoksága?

13 komment

Címkék: juventus egyéb milan inter palermo

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr672441533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2010.11.11. 14:53:22

Ki tudja hova fajul még az ügy, mindenesetre a CdS értékelése a meccs vitatott eseményeiről és a játákvezetőről;
BANTI (Milan-Palermo 3-1)
Boateng-mano, Munoz-Pato: rigori
Disastro Banti, gli episodi: Abate su Pinilla, il rosanero liscia il pallone e si sbilancia, ma Abate tocca solo l’avversario e non il pallone. Ancora Pinilla giù in area, ma l’intervento di Thiago Silva non è falloso. Fallaccio di Ambrosini su Pinilla: ammonito. Due spinte in area (Balzaretti-Yepes, Abate-Pastore), Banti le tratta allo stesso modo. Punizione di Miccoli, Boateng colpisce col braccio destro che si muove verso il pallone: era rigore. Munoz diretto su Pato in area: poteva starci il penalty. Penalty che arriva poco dopo per il Milan ma non convince: perché Ambrosini si aggiusta il pallone con il braccio destro e perché poi si lascia cadere su Sirigu. Lancio di Robinho per Ibra che è sulla linea del centrocampo ed ha la gamba sinistra in offside, facile da vedere perché c’è la linea di metà campo che aiuta: da qui nasce il terzo gol del Milan.

Mellesleg kiderül, hogy a Juve ellen is be kellett volna fújni egy tizenegyest tegnap este.

Unimuck 2010.11.11. 22:23:36

@lupetto: Most akkor a Lazio - Roma meccsen Riise szabálytalankodott Mauri ellen, elmaradt a büntető 0-1-nél. Az Inter - Brescia meccsen is vitatható büntetőt kapott az Inter 0-1-nél Eto'o berepüléses vetődése után... A Brescia-Juve meccsről, ha arról a tizi gyanús esetről találnál videót azt megköszönném, mert nem tudom melaik esetről van szó. Kiváncsi lennék, h miért veszik már megint elő a Juvét.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.11.11. 22:33:18

Sajnos ez egyértelmű Olaszországban: ha nem vagy északi csapat, lőttek neked. Nem véletlen, hogy a Lazio és a Roma kísérlete sem sikerült, nem sikerülhetett az ezredforduló környékén. Sajnálatos, de igaza van.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.11.11. 23:18:27

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: azert ez igy hulyeseg :) a Roma tavaly siman bajnok lehetett volna, ha nem perecel a Samp ellen, es ott nem igazan volt vitathato eset :P (az mas kerdes, hogy sok az olasz biroi tevedes, nem hiaba volt sokaig az a musor, ami erre szakosodott olaszorszagban, btw en a videobiro nagy elharcosa vagyok)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.11.11. 23:22:25

ha Zamparini kiszal, akkor jovore Sirigu es Pastore valoszinuleg mar egy masik csapatban fog jatszani, de Zamp amugy is butasagot csinal

Brukk 2010.11.12. 08:27:19

A Milan-Palermo meccsen rúgták le Patot, az az eset is a 16-oson belül történt. Ismét ki tudja hány hétre fog kidőlni.
Az összefoglalóban egyértelmű a szabálytalanság. E mellett több nagy gólhelyzete volt a Milannak.
Úgyhogy ez most éppen egy oéyan meccs volt, ahol az eredmény nem nagyon vitatható.
Erről miért nem esik szó

lupetto 2010.11.12. 08:56:06

@Brukk: A CdS értékelése is így kezdi;
mind Boateng kezezésénél, mind Pato buktatásánál büntető járt volna. Ambrosini azonban kézzel vette át a labdát, de a szerda este azért nem nyilván nem ezen dőlt el.
Viszont megértem Zamparinit, az északi hármas tényleg komoly hátszéllel bír. Kornél példája szerintem tökéletes, bár hozzátenném, a calciopoli óta sokat javult a helyzet.
Én csak arra lennék kiváncsi, hogy ez csak természetes velejárója-e vajon annak, hogy 3 hatlamas múltú, sztárklubról beszélünk, akiknek kijár a nagyobb tisztelet, vagy ez Olaszországban kivételesen el van-e csúszva.
Ergo biztos, hogy hasonlóképp kifakadhatna a Villareal elnöke is mondjuk a Barca-Real duót segítő egy-egy döntés miatt, vagy a Tottenham mestere néhány vitatott eset után, ők valamiért ilyen hangosan mégsem teszik soha.
Sajnálnám, ha elmenne Zamparini, bár Zenga annyit mondott; érzése szerint ez még mindig elképzelhetetlen

Unimuck 2010.11.12. 09:17:44

Én a Calciopoli óta direkt úgy nézem a Juve meccseket, hogy most velünk vagy ellenünk vannak a bírósporttársak, és persze kicsit elfogult az ember, hiszen oda húz a szívem, de én a Juvénál azóta semmi hátszelet nem látok. Sőt, Krasic "büntetője" is 2 meccset eltiltást ért, ahogy mindenki másnak. Del Piero eséseit (amit valljuk be néha respektből fújnak be a bírók nem kifejezetten a szabálytalanság miatt) is sok esetben tovább engedik a bírók, sokszor jogtalanul. Én a Juventusnál semmi, de semmmi plusz segítséget nem véltem felfedezni a bírók részéről. Ugyanez nem mondható el mondjuk az Interről, ahol főleg az előző idényekben sorra jöttek a büntetők...
Kétségkívül nekik volt/van a legjobb keretük, de akkor is. Ott nagyon látszott, hogy nyomják őket. Na de sebaj. Lassan egy új fejezet jön majd, amikor a Juve visszakapja az elvett bajnoki címeket!

Unimuck 2010.11.12. 09:22:56

@Unimuck: és kiderül, hogy most mindenki simlis vagy senki se... Kétség kívül érdekes egy helyzet. Szerintem ebbe sose fogunk igazán belelátni. Annyi szálon futnak ezek a dolgok és annyi mindent mögé lehet képzelni, hogy sose lesz igazából rend és feltétel nélküli bizalom az olasz foci iránt tisztasága iránt. De én biztos vagyok benne, hogy ugyan ez megy más topligában is csak max nincs ennyire felkapva. Az alsóbb ligákról ne is beszéljünk, elég csak kis hazánkra gondolni.

lupetto 2010.11.12. 09:44:34

@Unimuck: "Lassan egy új fejezet jön majd, amikor a Juve visszakapja az elvett bajnoki címeket! " lol
én azt a fejezetet várom már, ahol az Intertől is visszaveszik, a Juvét körberöhögik, a Milant utólag is masszívabban megbüntetik, és a Trietinának adják

DartagnanX 2010.11.12. 10:07:58

Nem igazán értem, hogy jön ide a Juventus 1 év Serie B és a tavalyi vesszőfutás után. Egy EL helyet is alig tudott a csapat elcsípni, most meg arról beszélnek, hogy micsoda hátszele van? Lófasz.
Egyébként Zampari nem északi klubokról, hanem 3-4 média és gazdasági hatalommal bíró klubról beszél.
Nem hiszem, hogy a Juventusra gondolt, amikor a Juvét lazán verték 3-1-re. Nem gondolom, hogy ezen a meccsen a bírók szénné fújták magukat, hogy a zebrák kedvében járjanak.

lupetto 2010.11.12. 13:27:56

@DartagnanX: kire gondolt szerinted? Egyébként igazad van, az idei Juve-Palermóra egy szót sem szólhat, sőt, ha jól emlékszem inkább Del Piero reklemálhatott volna egy elmaradt tizenegyes miatt.
De gondolom ő úgy érvel, hogy ez az alap.
Ilyen erős a Palermo, ha hagyják, ergo minden komolyabb bukás = bírói csalás, de ez már nagyon sarkított

2010.11.12. 15:15:21

Elég csak az idei vb "tévedéseit" összeszámolni. És akkor a koreait ne is említsük. Ha olyan meccseken, amit tudvalevően tízmilliók követnek élőben ekkora csalásokat megcsinálnak, akkor mi mehet olyankor, amikor kisebb a közönség, esetleg tv-közvetítés sincs? Nem láttam az említett meccseket, de könnyen el tudom képzelni, hogy lehet a fickó állításainak némi alapja.
Egyébként pont a sok csalás miatt nem szeretem már a sportközvetítéseket. A sport politika. A sport üzlet. Éppen csak az nem, aminek lennie kéne: verseny, ahol a jobbik nyer.
süti beállítások módosítása