Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Csikóhalakat eszünk ma!

2010.11.10. 19:33 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

No, eleget beszéltünk a derbiről, ez van, hogy kedvenc romanista ismerőseink szavaival éljünk, le kell nyelni a békát. Megvolt, nem kell aggódni, itt az ideje az új feladatokra összpontosítani. Hosszú ideje nem nyert a Cesena, de az elmúlt 5 meccsen pontot sem szerzett, a kupában is már-már megalázó módon esett ki hazai pályán, alacsonyabb osztályú ellenfele ellen, hol van már az az idő, mikor az Olimpicóban játszottak döntetlent, vagy a Milant verték. 8 meccsből 7 vereség, ez az elmúlt másfél hónap gyümölcse. A 19. hely pedig nem túl kecsegtető.

Az igazán fontos viszont az, hogy miként sikerült a Laziónál feldolgozni a vereséget. Pánikba esni nem kell - és finoman fogalmaztam -, hiszen ezzel együtt is csodás a csapat szereplése, még mindig 2 pont előnnyel vezetik a tabellát, bizony elkényeztet minket a jó szereplés. Reja szavaival leszünk még érzékletesebbek: "El kell felejteni a derbi okozta csalódottságot és az új feladatra koncentrálni. Az a meccs lezárult, büszkék vagyunk magunkra, hogy továbbra is vezetünk és a Cesena ellen meg is mutatjuk, hogy miért."

A hazaiknál biztos hogy nem fog játszani Budan és Caserta, sérülés akadályozza őket a pályára lépésben, így egyedüli csatárként Bogdani fog kezdeni és rohamozni Muslera kapuját, Giaccherini és Jimenez hathatós támogatásával. Nem oszt, nem szoroz, de a Cesenának 70 év alatt most van csupán az 5. (!) elnöke. Nem egy Real Madrid, igaz?

A Lazio - kis meglepetést okozva, de abszolút érthető okokból - 19 játékossal utazott el Rómából, a keretben nem kapott helyet Stendardo, Lichtsteiner és Hernanes sem. Reja jobbnak látta, ha a ma esti meccset kihagyják, részint a derbi okozta lelki sebek miatt - fokozattan igaz ez Lichitre -, illetve formahanyatlás végett. Hernanes, szigorúan nézünk rád. Olyan remekül kezdett, adja az ég, hogy ne egy újabb Zarate legyen.

Alaposan átszervezte a csapatot Reja: Cavanda, Biava és Matuzalem visszatér, Bresciano és Foggia is kezdő lesz, előbbi Mauri javára, aki a kispadon fog ülni a kezdő sípszó pillanatában. Minimum meglepő ez, hosszú idő után megint Ledesmán lesz a kapitányi karszalag. Elvileg Maurinak enyhe izomfájdalma van. Cavanda ősereje, Biava nyugodtsága, Bresciano bizonyítani vágyása pozitívum lehet, de Zarate és Foggia egyidejű kezdetése rögtön mínusz két embert jelent a védekezésben, nem beszélve Floccariról. Ez pedig sok lehet.

Bizakodjunk persze, ha valami, akkor idén a kötelező győzelmek jól mentek a Laziónak. Nem szabad a vasárnapi vereségnek ott lennie a fejekben és akkor nem lehet gondja a mostani Laziónak. Efelől nézve pedig érthető, hogy Reja olyan embereket akar játszatni, akik nem sokat tettek hozzá a hétvégi eredményhez. Nem kell fölényes győzelem, se jutalomjáték: legyen biztos és kétségbevonhatatlanul megérdemelt győzelem és így marad minimum 2 pont előny a táblázat élén. Hétvégén pedig tovább lehet szakítani a Lazio mögött lévőket, bár a kékek ellenfele se lesz akárki: a Napoli érkezik az Olimpicóba. A vén róka megmutathatja hogy mire emlékszik még a Vezúv tájéki időkről. Ám ezt majd a maga idejében.

CESENA (4-3-2-1): 1 Antonioli; 77 Ceccarelli, 25 Von Bergen, 15 Benalouane, 6 Lauro; 4 Appiah, 14 Colucci, 18 Parolo; 23 Giaccherini, 10 Jimenez; 70 Bogdani. Cserék: (28 Cavalieri, 13 Fatic, 5 Nagatomo, 7 Schelotto, 44 Piangerelli, 16 Ighalo, 30 Rodriguez) Vezetőedző: Ficcadenti

Sérültek: Budan, Caserta
Eltiltott: Pellegrino

LAZIO (4-2-3-1): 86 Muslera; 39 Cavanda, 20 Biava, 3 Dias, 26 Radu; 24 Ledesma, 11 Matuzalem; 17 Foggia, 23 Bresciano, 10 Zarate; 22 Floccari. Cserék: (12 Berni, 21 Diakitè, 14 Garrido, 6 Mauri, 14 Gonzalez, 18 Kozak, 9 Rocchi) Vezetőedző: Reja

Sérült: Meghni

Az mindenkinek megvan, hogy Ballardini mostantól a Genoa szurkolóit és játékosait fogja keseríteni? Döbbenet hogy ilyen hamar kispadot kaphatott a tavalyi szégyen után.

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr582439239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása