Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Európa Liga összegzés: Hogyan fogja így túlélni akár egy olasz csapat is a csoportküzdelmeket?

2010.11.05. 15:57 Unimuck

Két hét leforgása alatt a talján csapatok, nevezetesen a Sampdoria, a Napoli, a Juventus és a Palermo összesen 8, egyenként 2-2 találkozón van túl a második számú európai kupasorozatban. Ezeken az összecsapásokon a megszerezhető 24 pontból sikerült az olaszoknak 4 pontot begyűjteni, míg az ukrán (Metaliszt), az angol (Liverpool), az osztrák (Salzburg) és az orosz (CSZKA Moszkva) csapatok duzzasztották - nem éppen veretes itáliai ellenállás mellett - saját pontjaik számát. A helyzet nem túl bíztató, de lássuk, hogyan állnak az említett olasz klubok két fordulóval a csoportküzdelmek vége előtt és miképp juthatnának tovább (ha egyáltalán akarnak).

Juventus: - A csoport

A torinóiak 4 forduló alatt 4 döntetlent értek el, eléggé halovány teljesítményt nyújtva. Nyilván a Juventusnál fontosabb cél a Bajnokok Ligája helyezések egyikét megcsípni a bajnokságban, de ez akkor sem mentség arra, hogy a csapat két mérkőzés alatt egyszer sem tudta megverni az osztrák Salzburgot. Két találkozójuk van hátra a Zebráknak, először Poznanba utaznak, majd Torinóban fogadják a Manchester City-t. Miután a lengyel csapat csütörtökön 3-1-re verte a manchesteri gárdát, nem sok jóval kecsegtet a lengyel kirándulás Del Neriéknek. Viszont, hogy maradjon esélye a Juvénak a továbbjutásra, feltétlenül be kell gyűjteni a 3 pontot és jöhet az angolok elleni ki-ki meccs.

Csoport állása:

1.) Lech Poznan 7p 9-7

2.) Manchester City 7p 7-5

3.) Juventus 4p 5-5

4.) Salzburg 2p 1-5

Hátralévő találkozók:

Lech Poznan - Juventus; Manchester City - Salzburg

Juventus - Manchester City; Salzburg - Lech Poznan

 

Palermo: - F csoport

A szicíliai klub oda-vissza kapott 6 gólt a CSZKA Moszkvától, ezzel az orosz csapat tovább is jutott, nem úgy mint a Palermo. A Kanárik a következő két mérkőzésen nem hibázhatnak, hozni kell a 6 pontot, különben búcsút inthetnek az Európa Liga küzdelmeinek. Első ránézésre nem is lehetetlen ez a küldetés, hiszen a Sparta Praha és a Lausanne az ellenfél. Még Pastoréék kezébe van saját sorsuk.

Csoport állása:

1.) CSZKA Moszkva 12p 12-1 (továbbjutott)

2.) Sparta Praha 7p 9-9

3.) Palermo 3p 4-9

4.) Lausanne 1p 4-10

Hátralévő találkozók:

Palermo - Sparta Praha; CSZKA Moszkva - Lausanne

Lausanne - Palermo; SParta Praha - CSZKA Moszkva

 

Sampdoria: - I csoport

Talán az olasz csapatok közül a Samp van a legjobb helyzetben a továbbjutási esélyeket tekintve. Igaz, Komanék nagy lehetőséget szalasztottak el csütörtökön, ugyanis hazai pályán nem tudták legyűrni az ukrán Metaliszt csapatát. Pedig a genovaiak sokkal aktívabbak voltak a találkozón, de csak 1 pontot szereztek. Marad a PSV elleni élet-halál harc Genovában és a kötelező Debrecen verés Budapesten.

Csoport állása:

1.) PSV 10p 8-2

2.) Metaliszt 7p 7-3

3.) Sampdoria 5p 3-3

4.) Debrecen 0p 1-11  (Mit keres itt a Loki?)

Hátralévő találkozók:

Sampdoria - PSV; Metaliszt - Debrecen

Debrecen - Sampdoria; PSV - Metaliszt

 

Napoli: - K csoport

Az egyetlen jó hír a Nápoly híveinek, hogy túl vannak a Liverpool elleni mérkőzéseken. Sajnos hiába vezetett Lavezzi góljával a Napoli Angliában, végül 3-1-es Pool siker lett a vége. A továbblépéshez az Utrechtet mindenképp le kell győzni. A folytatásban pedig sokat számít, mit játszanak a riválisok, főként, hogy a Steaua mire megy a Liverpool ellen. Ezen összecsapáson egy angol siker sokat segítene a dél-olaszországi csapaton.

Csoport állása:

1.) Liverpool 8p 7-2

2.) Steaua Bukarest 5p 8-9

3.) Napoli 3p 4-6

4.) Utrecht 3p 2-4

Hátralévő találkozók:

Utrecht - Napoli; Steaua Bukarest - Liverpool

Napoli - Steaua Bukarest; Liverpool - Utrecht

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr202425891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.11.05. 16:54:34

érdekes az olaszok helyzete...elég hullámzó teljesítményt nyújtanak

off: egy linkcseréről elhet-e szó. Én is részben focival foglalkozom és lehetne kapcsolat a két oldal közt. HA benne vagy, kérlek írj hozzám a blogra.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.11.05. 18:49:30

Elképesztő milyen nyűg az olaszoknak az EL. Így tényleg nincs sok értelme az egésznek.

Kronsen · http://www.himmel.hu 2010.11.06. 11:35:26

viszont ezekkel a teljesítményekkel ne csodálkozzunk, ha a németek kapják meg a negyedik BL helyet..

Unimuck 2010.11.06. 11:53:44

@Kronsen: Osztom! Ez ramaty teljesítmény.
Jelenleg mind a 4 olasz csapat csoportja 3. helyén áll. Német csapatok: Leverkusen első, Stuttgart első, Dortmund harmadik.
süti beállítások módosítása