Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Coppa Italia: a nyolcaddöntőben a Roma várhatja a Laziót

2010.10.27. 20:20 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Kezdetét veszi a Lazio számára is a kupaküzdelmek ideje és bizony nem lenne rossz itt sem minél tovább jutni. Értelemszerűen elsőbbséget élvez a bajnokság, pláne egy ilyen szezonban, de a Lazio hagyományosan jó kupaküzdő. Az is igaz viszont, hogy a legutóbbi, 2 évvel ezelőtti kupanyerés már deklaráltan úgy jött össze, hogy Rossi nem törődött a bajnoksággal, a kupába mozgósította az erőket. Tegyük hozzá, sok értelme nem is lett volna a Serie A-ra figyelni... A Portogruaro lesz fiaink ellenfele a ma esti találkozón, nézzük mire számíthatunk.

A másodosztályú együttes - minden tisztelet mellett - nem jelenthet problémát egy tartalékos Laziónak sem, márpedig azok lesznek a rómaiak. A Veneto tartománybeli csapat otthona egy gyönyörű, középkori kisváros, alig 30 kilométerre a tengerparttól. A Lemene folyó által kettészelt település már a középkor derekától létező és prosperáló kereskedelmi  tényezője a térségnek.

Ennyit a történelemről. A Portogruaro a Serie B 17. helyén áll, a biztos bennmaradásért küzd. Saját stadionjában ezt elég szép sikerrel is teszi, de idegenben meglehetősen szerény a teljesítménye, legutóbbi 5 meccsén csak 1 pontot szerzett a bajnokságban, ebbe többek között belefért egy hazai 1-5 is. Látjuk tehát, hogy nem világverő egylet, az előző fordulóbeli alacsonyabb osztályú ellenfelét is csak 2-1-re verte meg.

Mondani sem kell, hogy ez az este a rómaiaknak azon játékosairól fog szólni, akik eddig kevés, vagy éppenséggel semennyi lehetőséget sem kaptak a bajnokságban. Példának okáért a most kezdőnek jelölt Berni, Scaloni és Gonzalez egyetlenegy percet sem kaptak, de Bresciano és Stendardo is most lehet először a pályán a kezdősípszó pillanatában. Muslera, Lichtsteiner, Biava, Mauri vagy Floccari a keretben sincs, hogy csak a siker legnagyobb letéteményeseit említsem.

A vendégeknél a legtöbb kezdő pihenni fog, mondhatni már az elején sem bíznak túlságosan a továbbjutásban, a Serie B-s tagságukat erősítenék meg. 2 kérésem van csak a meccsel kapcsolatban: biztosan és lehetőleg izgalom nélkül menjen tovább a csapat, illetve Foggia és Rocchi játsszon úgy, hogy megfelelő önbizalomfröccsel vethessék bele magukat az újabb edzésekbe. Egyébként ha gond lenne, vagy lendületre lenne szükség, Zarate várja a bevetést a kispadon, ő is megszórhatná magát, persze ne becsüljük le a vendégeket.

LAZIO (4-3-1-2): 12 Berni; 5 Scaloni, 21 Diakitè, 13 Stendardo, 14 Garrido; 15 Gonzalez, 11 Matuzalem, 23 Bresciano; 17 Foggia; 9 Rocchi, 18 Kozak. Cserék: (1 Bizzarri, 39 Cavanda, 3 Dias, 81 Del Nero, 24 Ledesma, 16 Perpetuini, 10 Zarate) Vezetőedző: Reja

Sérült: Meghni
Eltiltott: nincs

PORTOGRUARO (4-4-1-1): 1 Rossi; 2 Lanzoni, 56 Cardin, 6 Madaschi, 55 Bianchi; 33 Tarana, 23 Scozzarella, 21 Amodio, 80 Schiavon; 14 Pià; 89 Bocalon. Cserék: (43 Mercato, 3 D’Elia, 5 Pisani, 7 Espinal, 37 Puccio, 9 Altinier, 92 Giacobbe) Vezetőedző: Viviani

Sérültek: Scapuzzi, Mattielig
Eltiltott: nincs

3 komment

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr182403710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.27. 21:10:00

Ez az, így kell egy debütálást emlékezetessé tenni! Foggia szabadrúgását Gonzalez fejelte be, 1-0!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.27. 23:12:06

@lupetto: A negyedik fordulóban az Albinoleffe csapatát kell megvernie a Laziónak és ha az sikerül - amire azért nem kicsi a sansz - akkor a nyolcaddöntőben Lazio-Roma.
süti beállítások módosítása