Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Madridban gigászok harca vár ránk, Rómában a Farkasok nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé

2010.10.19. 17:50 Unimuck

Kétségtelenül az idei Bajnokok Ligája sorozat legnívósabb csoportmérkőzése elé nézünk, melyen a Real Madrid fogadja az AC Milan csapatát. És, hogy miért magaslik ki ez a találkozó a többi közül? A válasz a két klub múltjában és jelenében rejlik. A madridi és a milánói gárda összesen tizennégyszer hódította el a legrangosabb európai kupa serlegét, nem túlzás tehát a "gigászok harca" kifejezés, pláne úgy nem, hogy Ronaldinho, Ibrahimovic, Pirlo és a többiek feszülnek neki Cristiano "Selyemfiú" Ronaldoónak és csatlósainak. Eközben Rómában Tottiék a Debrecent búcsúztató Baselt fogadják az Olimpicóban, és ha minden jól alakul, ma este kis híján be is biztosíthatják továbbjutásukat a farkasok.

Real Madrid - AC Milan 

A "G" csoport rangadóján (nem tudjuk megunni e jelzőt) két valódi óriás csap össze. A madridi alakulat nyáron ismét nagybevásárlást tartott, de a csapat teljesítménye igen csak hullámzó. Legnagyobb madridi igazolás kétségtelenül az Intert elhagyó José Mourinhó volt, de még neki is idő kell a csodatevéshez. Eközben Milánóban aggódtak a rossonerók, hogy nem érkezik megfelelő vérfrissítés augusztus 31-ig, végül robbant a bomba, Galliani leigazolta az Ibrahimovic, Robinho, Boateng triót és azóta szárnyal az együttes. 

A BL-ben eddig a Real két győzelemmel a csoport élén áll, míg a Milan négy ponttal a második helyen tanyázik, de ma este egy milánói diadal nagyot változtatna e helyzeten. Tulajdonképpen leírva nemis tűnik nehéznek mindez, nincs más dolga Pirlóéknak, mint lemásolni tavalyi játékukat.

Allegri várhatóan nem változtat a hétvégi kezdő csapaton, így a játék sémája is ismerős lehet már. Elől Zlatan és Pato, mögöttük pedig Dinhó osztja majd a zsugákat, reméljük legkellemesebb madridi élményeivel szinkronban majd. 

 

Real Madrid - AC Milan 

2010.10.19. 20:45

Santiago Bernabeu, Madrid

Várható kezdők: 

Real Madrid: (4-2-3-1) Casillas - Arbeloa, Pepe, Richardo, Marcelo - Khedira, Alonso - Di María, Özil, C.Ronaldo - Higuain

AC Milan: (4-3-1-2) Abbiati - Zambrotta, Nesta, T.Silva - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Ronaldinho - Pato, Ibrahimovic

 

AS Roma - FC Basel

A római gladiátorok küzdenek derekasan a Serie A-ban és a BL-ben is egyaránt, de messze vannak még (játékukat tekintve leginkább) szurkolóik elvárásától. Hétvégén kis híján Rudolf egymaga megviccelte Tottiékat, de végül a 3 pontot valahogy csak kiszenvedték a farkasok. Ahogy a bajnokság, úgy a Bajnokok Ligája startja sem indult legjobban a csapatnak, Münchenben sima vereséget mért a Bayern rájuk, de a folytatásban, zsáknyi szerencsével, megszerezték Ranieri legényei első győzelmüket a Kolozsvár ellen. Ma este hasonló kaliberű ellenfél vár a Rómára, mint az előző fordulóban, ennek megfelelően elviekben csak a győzelem lenne  elfogadható eredmény az Olimpicóban. Ám az ősz hajú mester nem számíthat körülbelül fél kezdőjére, nevezetesen Vucinic, Menez, De Rossi, Adriano és Julio Sergio is hiányozni fog a repertoárból. Ennek ellenére is diadalba kell hajtaniuk együttesüket a római ultráknak, hiszen, ha ma este is három pontot gyűjtenének, nagyon közel kerülnének a továbbjutáshoz. 

A hiányzók miatt szoros, küzdelmes mérkőzésre számíthatunk, de mi nyerjen meg biztosan egy tavalyi olasz dobogós, ha nem ezt. 

 

AS Roma - FC Basel 

2010.10.19. 20:45

Stadio Olimpico, Róma

Várható kezdők:

AS Roma: (4-4-2) Lobont - Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise - Taddei, Pizarro, Brighi, Perrotta - Borriello, Totti

FC Basel: (4-4-2) Costanzo - Inkoom, Abraham, Ferati, Safari - Shaqiri, Huggel, Yapi Yapo, Stocker - Streller, Frei 

 

- Unimuck

6 komment

Címkék: roma milan bl real madrid basel

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr902383821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2010.10.19. 18:32:45

Teljesen 3 esélyes a madridi meccs, Rómának viszont nyerni kell!

lupetto 2010.10.19. 20:00:12

madbalee +1
kiváncsi leszek Allegri mennyire nő fel Mourinhóhoz, reméljük nem lesz gond

Unimuck 2010.10.19. 20:38:47

2007 után újra igazán erős lehet a Milan, most érzek bennük vmit. Szerintem megeszik a Madridot.

Unimuck 2010.10.19. 21:44:20

Félidő... Roma milyen játékot produkál? Milan nem játszik rosszul, de túl nagy a sebességbeli különbség a védelem és a Real támadói között... Sajna. De Dinhó, Zlatan, és Pirlo szép dolgokat csinál :)

lupetto 2010.10.22. 09:35:23

@madcows: beleszerettem ebbe a szóba :)
süti beállítások módosítása