Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Belfasti 0 - 0, és más semmi

2010.10.09. 16:00 _azzurri

Tegnap este egy nem túl élvezetes, ám annál küzdelmesebb találkozó végén Észak-Írország válogatottja pontot rabolt az olasz aranylábúaktól. A taljánok nem tudták ráeröltetni akaratukat az olykor nem futballra hasonlító szabálytalanságokat elkövető hazaiakra. A francia Tony Chapron által irányított játékvezetői hármas ehhez asszisztált is rendesen, így néha inkább az ősi brit játékra, a rugby-re hasonlított a játék, melyben kétségtelenül a vendéglátók voltak jobbak... 

 Prandelli a Viviano - Cassani, Bonucci, Chiellini, Crisito - De Rossi, Pirlo, Mauri - Pepe, Borriello, Cassano tizenegyet küldte pályára Belfastban. Az első félidő főként Borriellóról szólt, vagy szabálytalanságot látott nála a bíró vagy éppen helyzetet puskázott el. A hazai publikum óriási rohamokat csapatuktól nem láthatott, ám mégis ők hagyták ki a játékrész legnagyobb lehetőségét. Egy oldalról beívelt labdát az ötösről bólintottak mellé a zöld mezesek. 

A második félidő már sokkal színesebb olasz helyzeteket hozott, ám sem Pepe, sem pedig Cassano nem tudta gólra váltani Mauri halálpontos beadásait. A mérkőzés vége felé a csereként pályára lépő Pazzini hagyta ki talán a legnagyobb olasz lehetőséget, miután Cassano beívelését követő fejese keresztbe elment a kapu előtt. 

A hajrában kitámadó olasz játéknak köszönhetően pár lehetőség adódott kontrából a hazaiak előtt, ám Viviano magabiztosan védett. Kellett is neki ez a kis mozgás, mert ekkor már nagyon lehűlt a levegő.

Gól a hosszabbításban sem született, így maradt a döntetlen.

Kétségtelenül Pirlo játéka volt a legmeggyőzőbb olasz részről. A hetek óta jól teljesítő irányító nevéhez méltóan mozgatta most is a csapatot. Rengeteg pontos labdát kiosztott, helyzetbe hozva társait, ám ez is kevés volt a boldogsághoz. 

Ennyire futotta most a Squadra Azzurrától, nem volt gyenge a produkció, de jó sem. Maradjunk annyiba, hogy ezt az északír válogatottat illett volna legyőzni.

Szerencsére a ponthullajtás (úgy néz ki) nem került sokba a csapatnak, mivel Szerbia hazai pályán kikapott Észtországtól. 

Folytatás kedden Genoában, ahol a szerbeket fogadja Prandelli együttese. Déli szomszédjaink élet-halál mérkőzésre készülnek, hiszen egy újabb vereséggel könnyen elúszhat a 2012-es EB szereplésük. Reméljük, szertefoszlatják De Rossiék ezt a szerb álmot!
 

EB - selejtező: C csoport

1.) Olaszország 7p 3m

2.) Észtország 6p 3m

3.) Észak-Írország 4p 2m

4.) Szerbia 4p 3m

5.) Szlovénia 4p 3m

6.) Feöer-szigetek 0p 4m

 

- Unimuck

4 komment

Címkék: squadra azzurra

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr132357729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.09. 21:47:13

Nanana! Ne feledkezzünk meg az első félidő legjobbjáról, Mauriról, aki tényleg tanár volt, bár tény, hogy Pirlo is rég látott formában van. A szerbek veresége miatt ez vállalható eredmény, Genovában kell odavágni.

Unimuck 2010.10.10. 14:17:17

Ott van Mauri, dícséretnek szántam a "halálpontos labdái" kifejezést. :) De szerintem magasan Pirlo volt a legjobb, öröm volt nézni a játékát.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.10.10. 14:52:55

@Unimuck: Valamibe mindig bele kell kötnöm. :) El kell ismernem, hogy tényleg Pirlóé az MVP - megosztva. ;)
Úgy látszik Prandelli tud valamit, vagy hosszú évek óta először Andrea érzi úgy, hogy valamit virítania kell. Mindegy, csak így tovább, a legszimpatikusabb játékosok rövid listájáról az utóbbi évek óta sem került le.

Unimuck 2010.10.10. 15:32:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem Pirlo most érzi magáénak ezt a csapatot leginkább. Ő a rangidős, ő a CSK(?) is ha jól sejtem és ez sok lendületet ad neki. Eddig volt előtte mindig egy Totti, egy Nesta, egy Maldini, egy Del Piero, egy Pippo, de most ő az fő fő, pláne, hogy Gigi sérült. ÉS való igaz, De Rossi ennek a levét issza meg. Pirlo árnyékaként kénytelen játszani.
süti beállítások módosítása